Witam, witam
Zajęta jestem dosyć mocno, więc nie mam kiedy tu zaglądać. Dzisiaj wpadłam, bo zostałam w domu chora. Tzn nie jest tak źle, ale jakoś osłabina jestem i z nosa leci, więc wolałam się pokurować.
Fajnie że nasze grono się powiększa, witam serdecznie nowe osóbki i pozdrawiam
Nadal jestem na praktykach i baaardzo jestem z nich zadowolona. Tylko nie ma co ukrywać, że roboty jest duuuuużo.
Polecam Wam zaglądnąć na portal
nasza-klasa.pl, może odnajdziecie swoje dawne koleżanki, kolegów. Ja ostatnio dostałam wieść, że moja licealna klasa się tak zbiera i myślę, że to fajny pomysł
[ Dodano: 2007-09-28, 11:52 ]
Doczytując Was zauważyłam, że brakuje tematów do dyskusji. Bardzo chętnie podrzucę kilka kwestii, na których temat chciałabym poznać Wasze zdania
1. Co myślicie o klasach integracyjnych? Czy zgodziłybyście się umieściś swoje dziecko w takiej klasie?
2. Macie jeszcze małe dzieci, ale czy dostrzegacie wyraźne podziały pomiędzy dziećmi z rodzin biedniejszczych, z problemami i bogatymi, posiadającymi super zabawki, sprzęty.
Pytam o te sprawy, bo wydaje mi się (z obserwacji w szkole), że klasy integracyjne są mylone ze specjalnymi i rodzice bronią się przed nimi rękoma i nogami. A sprawa podziału zainteresowała mnie, bo ostatnio dyskutowałam z panią pedagog i praktykantką z matematyki o tym skąd się bierze wyścig szczurów już w klasach I-III. Jakoś trudno nam było doszukać się przyczyn, więc pomyślałam o takim podziale. Jestem ciekawa Waszych opinii