Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 paź 2007, 10:56

Witaj córko marnotrawna :ico_brawa_01: :-D

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

04 paź 2007, 11:09

witajcie kochane kobitki! Wita się z Wami pociągająca Ewcik :-D
u nas nocka byle jaka. tzn Ala ślicznie spała, a mnie całą noc dusił kaszel i męczył katar. Prawie wogóle nie spałam. Masakra. Ledwo co żyję.

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

04 paź 2007, 11:28

witam wszystkich....
my po zwyklaj nocce...Maya juz niby szla na drzemke ktora trwala UWAGA-15 minut :ico_olaboga: ...i znow jest jak nowonarodzona gotowa do zabaw....

U nas ladna pogoda,czyste niebo...slonko tylko nie wiem czy cieplo bo jeszcze na dworze nie bylam...
ojjjj...i slysze ze idzie kupa lezakowa bo pewnie to byl powod tak krotkiego spania :ico_noniewiem:

Sikorko....ja oczywiscie tak jak i Ty :ico_oczko: tez dzis wyjde na chwilke z Maya na spacerek bo szkoda pogody a ja tez chetnie pooddycham swiezym powietrzem :ico_brawa_01:

Kulka..no to masz szczescie ze juz wrocilas do pisania,fajne foty i dobrze ze juz po imprezie bo bedziesz mogla nam poswiecic wiecej
czasu :ico_oczko: :ico_brawa_01:

Kate..a Ty taka sportsmenka jestes..wow...i takie ciekawe zainteresowania masz :ico_brawa_01:

Massumi
...i syropek nie tylko smaczny ale i zdrowy..gardlo nie boli choc kaszel sie utrzymuje,katar meczy okrutnie ale przezyje! :-D :ico_brawa_01: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
massumi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 paź 2007, 11:45

Oj witam witam !!! KATAE_ ale piękne masz wspomnienia :ico_brawa_01: :-D :ico_brawa_01:

Witaj Kuka !!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: FAjnie, że już z głowy !!! :-D A przed nami niedługo :ico_oczko: komunie... heheheee :ico_haha_01:

GLIZDUNIA, :ico_brawa: kuruj się kuruj... a może i Ewcik zechce podleczyć się syropkiem ??? :-D

GosiA a Ty to już zakręcona zostaniesz, co??? Oj juz się boję mojego powrotu do pracy... a tu czas biegnie nieubłaganie... :ico_sorki:

Idę za chwilę przedłużyć urlop, bo 7października kończy mi się urlop macierzyński i muszę napisać prośbę o przedłużeie o urlop wypoczynkowy... i takie tam...

Idę.... pogoda jako tako :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

04 paź 2007, 11:55

massumi, na mnie syrop z cebulki już nie działa :ico_placzek: wypiłam tego przez ostatni tydzień litry i nic. Byłam przed chwilą w aptece i w przychodni. Dostałam syrop STODAL. Może coś pomoże. W przychodni lekarka powiedziała mi że wszystko jest czyste więc ten katar i kaszel to zapewne powrót alergii i astmy która mi się w ciąży uśpiła. Mam pić syrop i raz dziennie po wieczornym karmieniu brać oxis (wziewne na astmę), a po połowie listopada albo w grudniu na szczegółowe testy alergiczne.

Awatar użytkownika
massumi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 paź 2007, 12:14

Ewcik, a brałaś może serevent albo Flixotide® Dysk ... mi pomagało.... a obie ciąże nie tylko uśpiły ale i wyleczyły mnie w 100% z tego bagna !!! :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 2007-10-04, 12:22 ]
A właśnie dostałam smsa od Zbory, że przy Hani taka się obrotna zrobiła, że w pracy musi specjalnie się powstrzymywać... z tym spidem... bo wszystko w 3 sekundy... zrobione tam byc nie może :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: :-D :ico_oczko :

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 paź 2007, 12:26

a ja własnie lulam moja kruszynke to spania..bidula ma taka chrype ze :ico_szoking:
juz zapodałam jej jedna dawke tego syropu i wit c mam nadzieje ze szybko jej pomoze, kuzwa i za te 2 rzeczy dałam 35 zł, no masakra po prostu..

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

04 paź 2007, 12:31

massumi, Flixotide® Dysk brałam w ogólniaku i potem na studiach. Piłam też Fluimucil. Przez rok nie miałam żadnego ataku, a teraz wróciły. Póki karmię piersią nie powinnam brać prawie nic. Dlatego dostałam ten oxis i pulmikort bo są najłagodniejsze. Do listopada jakoś przeżyję a potem pomyślę co robić dalej. Pewnie będę musiała przestać karmić. Pogadam za tydzień z pediatrą co robić w moim przypadku, co może zaszkodzić Ali, no i będę musiała do Karpacza się przejechać do mojego lekarza.

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 paź 2007, 13:40

a ja sie poryczałam .... kurna ... jak ja zostawie Hubcia i co??? do pracy .... wszystko fajnie - raz w tygodniu , góra dwa .... ale codziennie ??? ...no mam dość wieczorem ... jak mały spi 4 razy po pół godziny od 7 do 7 .... bo kapanie ...ale jak?? ...fajnie do roboty pójść i wogóle ..wyjść z domu .... ale jak go zostawić ?? dziołchy jak wy sobie dałyście rade ?? co?? jak sie juz pójdzie to co .... mija?? jak to jest ???

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

04 paź 2007, 13:54

Gosia A, ja między innymi dlatego poszłam na wychowawczy. Z kasą będzie krucho, ale jakoś nie wyobrażam sobie zostawić Ali samej na dłużej niż 3h. Też bym się chciała do ludzi wyrwać czasami, ale jakos sobie radzę w roli kury domowej. Gdyby jeszcze gdzieś szwagierkę wywiało. Marzy mi się....

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”