wiesz co bo co do dokumentow jakie trzeba to wiem tylko chcialam sie zapytac czy wiecie cos o tym czy oni moga wezwac na komisje i czy moga nie przyznac tych swiadczen .Dokumenty potrzebne lekarz powiedzial ze najlepiej jak najwczesniej zlozyc bo oni maja czas 6 tygodni na rozpatrzenie tego no i mi kazal juz a 182 dni koncza mi sie 30 grudnia potrzebne sa 3 formularze ktore mozesz sciagnac z inter. to jest zusn-9 ZUS N -10 ZUS Np-7astanawiałam,wiem tylko,że 182 dni mija mi 5 grudnia i lekarz mi tylko powiedział,że tak co najmniej miesiąc wcześniej trzeba to zacząć załatwiać![]()
Ja przyznam szczerze,że się kompletnie na tym nie znam i chyba jeszcze z tym poczekam,najpierw skompletuje resztę ciuszków później wanienka i dopiero smoczki, butelkiA mnie wczoraj naszło na smoczki i laktatory. no i nie wiem jakie wybrać. Fajne są takie z firmy Tommee Tippee, ale nie wiem czy się sprawdzają... Może słyszałyście cos o nich, a jak nie to może macie jakieś sprawdzone firmy...
Kasiu ja też tak myśle,ze lepiej jest teraz wszystko pozałatwiać niż później się denerwować,ze czegoś nie mamy i mieć spokojną głowę,tym bardziej,ze coraz mniej mamy sił,by to wszystko ogarnaćNo tak jak ktos z boku popatrzy to może rzeczywiscie wydawać by się mogło że jeszcze kupa czasu została (całe 3 miesiące) ale tak naprawdę to od 7 miesiąca wszystko sie może zdarzyć (oby nie)Więc my patrzymy na to troszke inaczej
![]()
Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot], Amazon [Bot] i 1 gość