Jesteście dwoje, dwoje na wszystko
na miłośc, ból i godziny szczęścia,
na wygrane i przegrane,
na życie i do śmierci - dwoje. [/size]
Marcia Kochanie w tym najpiękniejszym dla Was dniu Zyczę Wam abyście zawsze byli tak szczęsliwi jak dziś, abyście sie zawsze wspierali nawet w trudnych chwilach. A przede wszystkim życzę abyście w każdej sytuacji potrafili znaleźc kompromis.
Ogromne buziaki i gratulacje :ico_buziaczki_big: :ico_prezent: [shadow=darkred][/shadow]
[ Dodano: 2007-10-06, 15:21 ]
A teraz troszke przyziemnych spraw.
No więc tak: Madziarka wiesz ten laktator bardzo przypomina mi taki jak ja mialam przy Pawle. Zresztą są jeszcze takie w aptekach. Pierś zasysa się tą "gruszką" i wierz mi to nie jest przyjemne żeby nie powiedzie że boli jak cholera

[ Dodano: 2007-10-06, 15:25 ]
Misia na moim zwolnieniu lekarz zaznaczył że powinnam leżec. Ale nie zawsze tak piszą. Moja kuzynka ma że może chodzic.
A tak poza tym to sprytna jesteś z tą lista zakupów

To rzeczywiście niełatwa sprawa. Może spróbuje napisac co według mnie warto miec. Jak każda cos dopisze to może jakiś obraz będziemy miały...
[ Dodano: 2007-10-06, 15:31 ]
Fintifluszka ja jednak będę obstawała przy pampersach. Tetrowe pieluszki według mnie potrafią chyba jednak bardziej odparzyc pupe maluszka niż jednorazówki. poza tym jdnorazówki są lepsze na bioderka (dziecko ma szerzej rozłożone nóżki). Ja planuję na początek kupic taką nie za dużą paczkę pieluszek Pampers tych najmniejszych. Nie warto chyba od razu kupowac takich wielkich opakowan bo zawsze może sie zdarzyc że maluszka coś będzie w nich uczulac i trzeba bedzie spróbowac jakiś innych, np Happy.
[ Dodano: 2007-10-06, 15:39 ]
Monia jeśli chodzi o laktator to masz racje że nie zawsze musi sie on przydac, ale tak jak napisała madziarka w chwili nawału pokarmu, kiedy piersi pala jak ogień i bola niemiłosiernie warto miec takie cos przy sobie.
[ Dodano: 2007-10-06, 15:40 ]
Mariola jak samopoczucie? Mam nadzieje że bóle brzuszka ustąpiły

[ Dodano: 2007-10-06, 15:59 ]
No dobra nawymądrzałam sie trochę to teraz jeszcze spróbuję zacząc listę rzeczy potrzebnych

Dla nas:
- 1 lub 2 koszule z guziczkami z przodu (żeby wygodnie karmic po porodzie)
- wkładki laktacyjne
- tantum rosa lub cos podonego do mycia się w szpitalu (ostatnio w jakiejś gazetce wylukałam reklamę czegos podobnego do tantum rosa ale to było cos gotowego do użycia w takich małych jednorazowych irygatorach)
- warto chyba miec zwykłe dmuchane kolo do nauki pływania, żeby po porodzie nie musiec wisiec nad krzesłem

- są tez dostepne takie majtki dla kobiet po porodzie w które można włozyc tą wspaniała wielka podpaskę w czasie połogu

- laktator
Nic więcej nie przychodzi mi teraz do głowy. Dopisujcie inne rzeczy

A dla naszych skarbów:
- oczywiście śpioszki,body, skarpetki, czapeczki, kombinezon zimowy itp.
- z art. higienicznych: oliwka, nozyczki do paznokci, krem do twarzy na spacery, waciki do uszu, płatki higieniczne do mycia oczek i fałdek, pieluszki;
- łóżeczko, materacyk, posciel, kocyk;
- ręcznik
- wanienka najlepiej wieksza (są 2 rozmiary)
- wózek
- śpiworek do wózka
- fotelik samochodowy
- mozna kupic leżaczek
- buteleczki do karmienia + smoczki
Mozna kupic tez różne bajery które ulatwią nam życie, np. elektroniczna niania, podgrzewacz do butelek itp.
Proszę o dalsze propozycje

Pozdrowionka.