Basiek ja mam dobry przepis na biszkopcik :
4jajka, 1 szklanka cukru, 1 szklana mąki, 1łyżeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy, olejek.
żółtka oddzielić od białek, białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą gęstą masę, dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia, wysmarować blachę masłem posypać bułką tartą i wlać ciacho, ciasto piec w piekarniku 250stopni rzez 45 minutek, nie zaglądać za często bo oklapnie. Po wyjęciu na ciepło przekrajam ciasto na pół, dolną część smaruję śmietaną 18% taką warstwę według uznania, później nakładam górną warstwę na to, zamykam z powrotem blachę, kładę na wierzch owoce i zalewam galaretką oczywiście jak już ciasto ostygnie. Wstawiam do lodówki na 2 godzinki i później wcinam ile wejdzie do brzusia.
Szybko, prosto. Sprawdzony przepis rodzinny