Garcia nie martw sie tym brzuskiem. To jest naprawde sprawa indywidualna, zalezy od budowy, wygladu i natury kobiety. I tak naprawde po porodzie wszystko wroci do normy - nawet jak ktos (tak jak moja bratowa) przybiera prawie 30 kg! Ona juz po paru miesiacach wyglada tak jak dawniej.
Moje w przeciwienstwie do Twojego to wielki wierciworek. Plumpla sobie tam rowno kilka razy dziennie. Nawet zauwazylam ze ma w miare stale pory.
Wczoraj bylam u gin i przyznaje mu dwa punkty! Zalozyl mi wreszcie karte ciazy

Dostalam ja pierwszego dnia szostego miesiaca

To dopiero ubaw. Sam sie zdziwil ze jej nie mam. Poza tym jak weszlam do gabinetu to zapytal w czym moze pomoc. Mowie mu ze jestem w ciazy - a on na to: na serio? Wiec jak widzisz - jedni martwia sie za duzym brzuskiem inni za malym. Gin spojrzal na moj brzuch, dotknal i powiedzial: hmmm... troche to niepokojace. Ale potem zrobil usg i wszystko jest ok - wymiary maly ma dobre, plyn jest, wiec mowi ze nie mam czym sie niepokoic, pewnie brzuch mi sie gdzies chowa bo chuda i wysoka jestem.
Za trzy tygodnie ide na wieksze usg - dokladne badanie, mierzenie i te sprawy. Mam nadzieje ze wreszcie dowiem sie plec, bo juz chcialabym sobie cos kupic!!!
A tak przy okazji - co do kupowania roznych rzeczy. U nas wsrod znajomych wkradl sie fajny zwyczaj ze Stanow, bo mamy tu duzo Amerykanow. Nazywa sie to Baby Shower. Chodzi o to, ze jak ktos jest w ciazy to w ostatnim miesiacu robi sie dla takiej parki imprezke (raczej babska - tak jest w Stanach), czyli znosi sie salatki, slodkie i kupe prezentow dla dzidziusia. Najczesciej na zaproszeniach robi sie liste prezentow i ludzie znosza co potrzeba. Jest to chyba rodzaj pomocy dla ludzi zanim sie malec narodzi, zeby pewne drobne rzeczy juz im kupic. U nas co chwile teraz jest taki Baby Shower bo pelno tu

W piatek ide na kolejne... Wiem ze mi tez planuja zrobic cos takiego ale pewnie gdzies w styczniu. Druga liste prezentow zrobie na gwiazdke i moze jakos sie uda nie wydac na dzien dobry za duzo kasy
Trzymajcie sie wszystkie brzuszaste!!!