z tym termometrem to jest dobry sposób, tylko nie można na dłuższy okres czasu, bo dziecko przyzwyczaja się. Ja miałam ten sam problem, ale nie od mleka takiego, bo karmiłam tylko piersią. Ale nie robiły mi po kilka dni. Jak ma 3 miesiące , to możesz już położyć ją na sobie i na nocniczku, tak żeby nie siedziała, bo jeszcze nie może całkiem siedzieć, ale tak żeby się opierała o ciebie. I stękaj , to ona też będzie stękać aż zrobi kupkę. Zobaczysz, że będziesz zaskoczona, kiedy zrobi ci kupkę do nocnika. Mój najmłodszy synek jak miał miesiąc to miał takie zatwardzenie i się męczył, to najpierw pomagałam mu termometrem, a potem jak miał 6 tygodni , to tak oparłam go o siebie i stękałam i zrobił. Codziennie natrzymywałam go do nocnika i od tej pory już się nie męczył tylko robił kupkę do nocnika. Miałam też czyste pampersy, tylko zsikane. Może dlatego też nauczył się szybko wołać siku. Spróbuj , polecam. Zrobiłam tak z moją trójką dzieci, bo wszystkie miały problem z kupką, to chyba rodzinne.