Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 paź 2007, 09:48

miłego sprzatania ja już troszke ogarnełam z rana domek a teraz sobie buszuje po tt popijając :ico_kawa:

Awatar użytkownika
Duszka
4000 - letni staruszek

25 paź 2007, 10:19

witam was z rana z gorącą herbatką z cytryną :-D

Mela juz 1,5 miesiaca wołała tata ,ale potem inne slaby sie jej nasuwały i przestała ,a od wczoraj znowu woła tata tak jak urmajo pisze tez zupełnie nieświadomie ,wogóle ona szybko łapie 2-3 razy jej sie powie ,a ona juz powtarza potrafi juz bardzo duzo slabami mówic i nawet wie co to oznacza....................wie ,że kaczka robi ka -ka , ma-ma , ta-ta, ba-ba, da-da, ,uwielbia dzieciaczki na gazecie w tv czy fotki waszych serduszek jak widzi dzidziusie woła di-di :-) i sie cieszy :ico_brawa_01: no i oczywiście świadomie i na zawołanie robi pa-pa ,a czasem jej sie uda wypowiedziec te slaby ...... chłopaki moje to lenie byli nie chcieli powtarzac ten młodszy był bardziej rezolutny szczebiotał ,az mu sie buzia nie zamykała od 1.5 roku mówił całymi zdaniami , a starszy dopiero cosik bardzo mało od 2 lat ,ale chłopcy zawsze pózniej wszystko robia tak mówią :-) :ico_noniewiem: to ja nie wiem po kim ta moja córka taka rezolutna jest

no i od wczoraj zaczeła raczkowac do przodu pomalutku 2-3 kroczki na kolankach i sie kładzie albo siada ,ale to juz cos :-D kłąde zawsze cos jej tam zeby mogła dosiegac najlepsze są wczorajsze zakupione piłeczki strasznie jej sie podobaja

a teraz sobie dzidzi smacznie spi

sensibel strasznie mi przykro z powodu taty :ico_pocieszyciel: jednak to twoja najblizsza rodzina ,a babcia to tylko zostanie babcia bo to mojego M babcia jest .

Awatar użytkownika
urmajo
Beze mnie to forum nie istnieje!

25 paź 2007, 10:25

wielkie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Ami za umiejętności. Zdolna z niej dziewczynka.
Majeczka też robi pa pa i bardzo to lubi, zawsze się śmieje, bo wie, że nam się to podoba. ona dopiero niedawno się " rozgadała" wymawia jakieś: gaga gaja tata i sprawia jej to dużą przyjemność.
Moj synek za to też jak miał 1,5 roku to całymi zdaniami gadał, a jak miał 2 latka to nawet z pamięci recytował "Stefka Burczymuchę" i " Lokomotywę". Teraz oczywiście nie pamięta tych wierszyków, bo nie ćwiczyliśmy :cry:

Awatar użytkownika
Duszka
4000 - letni staruszek

25 paź 2007, 10:31

urmajo no moja tez jakos od tygodnia dopiero łapie wszystko

kurcze chce wyjscna spacerek jak sie obudzi ,ale jak pomysle sobie ,że jest zimno bryyyy....... chodz mela jest bardzo dobrze ubrana czapusia ,kapturek ,szaliczek,rekawiczki do tego włozona w śpiworek na sama mysl ,ze w buziulke bedzie jej zimno i wiaterek wiał jak wczoraj po pół godzince nawet nie całej ucieklismy do babci , ja tobym jej najchetniej folie załozyła jeszcze:)no ale cuż musi sie hartowac juz nie jest malusia taka ,zeby lezała w wózku opatulona i zasłonięta głeboko ,a co dopiero jak zima przyjdzie :ico_noniewiem: mrozy bleee nienawidze zimy

Awatar użytkownika
sensibel
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

25 paź 2007, 10:48

A my lecimy się ubierać do wyjścia. Zostawiam Zuzię z tesciową i lecę pobiegać po sklepach. Dwie godzinki samotności :ico_brawa_01: do usłyszenia :-D

Awatar użytkownika
urmajo

25 paź 2007, 11:47

Pogoda u nas taka okropna, że moja księżniczka spała aż 1,5 godzinki, ale i tak jest jakaś marudna. I z apetytem jakoś na bakier. :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 paź 2007, 11:47

sensibel ale ci fajnie-też bym tak chciała
udanych zakupów :-D

Awatar użytkownika
urmajo

25 paź 2007, 11:55

a wiecie, że ja też tęsknię za takimi zakupami. Sama w wielkim mieście z mnóstwem sklepów dla kobiet. Uhm rozmarzyłam się.
Ostatnio byłam na zakupach z mężem i Majką i chciałam sobie kupić jeansy, pani się mnie pyta jaki rozmiar a ja.... :ico_noniewiem:. Tak dawno nic sobie nie kupowałam, że nawet nie wiedziałam co jej odpowiedzieć :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

25 paź 2007, 12:10

Witajcie :-D
Nie naklikałyście dużo od wczoraj :ico_noniewiem:

Dzisiaj nocka u nas spokojna z tym że Emi całą noc spała z nami w łóżku :ico_wstydzioch: Tzn zasnęła w łóżeczku ale później chyba jej się coś przyśniło i strasznie zaczęła płakać. Wyciągnęłam ją z łóżeczka i uspokoiłam ale jak ją wkładałam to znowu zaczynała a że rano musiałyśmy wcześnie wstać więc skapitulowałam :ico_oczko:

Pogoda jak zwykle więc na ten temat rozpisywać się zbytnio nie będę...

sensibel zazdroszczę Ci tych zakupów. Ja też się wybieram chyba od tygodnia ale stale mi coś wypada :ico_noniewiem:
becia gratulacje dla Meli za raczkowanie. Zuch dziewczynka :ico_brawa_01:
gozdzik jak Wasze zdrówko ??

Moja Emi też straszna gaduła jest :ico_oczko: Pięknie mówi ta-ta, da-da, ba-ba, a-da i tutaj zgodzę się że mówi to zupełnie nieśwaidomie. Natomiast co do słowa ma-ma to zaczęłam się ostatnio zastanawiać. Bo jak jestem w innym pokoju to zawsze krzyczy ma-ma no i jak płacze to wtedy też.
Oprócz tych słów to jeszcze cała masa niezdefiniowanych wyrazów :ico_oczko:

Awatar użytkownika
urmajo

25 paź 2007, 16:53

:512: :512: :512: uuuuu gdzie jesteście?

Ale dziś przygnębiająca aura, normalnie nic tylko spać.
W sumie nie dziwię się, że nikogo nie ma . Pewnie siedzicie przed tv z ciepłą :ico_kawa: i pod kocykiem.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”