MAMA JULCI wiesz co włąsnie mąż tez myslał o kupnie kompa na raty w media markcie ale tam jest tski problem ze te kompy maja zintegrowana kartę tzn. jakos mi to tłumaczył w kazdym razie chodzi mniej więcej o to ze to co w tym kompie to tak musi byc i koniec,nie mozna dołozyc swoich rzeczy do tego kompa, nie mozna odplombowac go przez 2 lata i kicha więc lepiej pokupowac w takim punkcie częsci nowe i oni poskładaja kompa nowego-skladany ale nowy i jeszcze gwaranjce daja :),tylko problem jest w tym ze nie mamy teraz tak od razu zeby wyłozyc tyle kaski ok.1000 trzbea liczyc wiesz a jak na raty to było spoko wiec narazie nic nie zrobimy jedyna nadzijea w szwagierce,pogadamy zobaczymy.
Karolciu i powiem ci, ze twoj maz ma 100% racji
nie kupujcie kompa ani w media ani w innym tego typu sklepie
a to dlatego, ze w marketach kompy sa plobowane i macie gwarancje na CAŁEGO kompa
a jesli bedzie kupowac kompa w sklepie typowo komputerowym do dostaniecie gwarancje na kazda rzecz OSOBNO
i jesli bedzie taka sytuacja ze w kompie cos sie zepsuje np. CD-Rom
a bedziecie mieli zaplombowanego to musiecie calego kompa zawozic
i pozegnac sie z nim na minimum 2 tygodnie
jesli to samo wam sie przydarzy majac kompa skladanego w sklepie komputerowym
to otwieracie kompika, wyciagacie CD-Rom i zanosicie tylko go do naprawy a kompik stoi w domciu i mozecie dalej z niego korzystac
dodatkowo przy kompie zaplombowanym jesli macie ochote cos do niego dorzucic to musicie oddac kompa do serwisu i dopiero tam (oczywiscie za oplata) oni wam to montuja
niestety moja szwagierka tak sie naciela i kupila kompa w Media i juz dwa razy musiala oddac go do serwisu (miala do wymiany cd-rom) i nie miala go w sumie ponad miesiac
no to tyle ...
[ Dodano: 2007-10-30, 12:20 ]
karolas ja nie dawno kupiłam kompa w media markcie i mogę swobodnie do niego wszystko dokładać. W kompie są od razu kabelki nawet do tego
no to musialas miec szczescie...
bo niestety przewaznie sa plombowane

i uwazam ze taki sprzet lepiej kupowac w sklepie komputerowym
bo mozesz sama sobie dobrac co chcesz
my tak wlasnie robilismy
oni spisali i pomogli nam dobrac do tego plyte glowna, procesor kompatybilny z plyta glowna oraz graficzna
do tego pamiec najlepiej miec juz minimum 1 Gb ale w dwoch kosciach
szybciej pracuje