Awatar użytkownika
Barbara
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

Niepełnosprawna mama

31 paź 2007, 18:55

Witam,
Jestem mama 17miesiecznej Asi, od urodzenia mam "Dziecece Porazenie Mózgowe" prawostronne, chodze samodzielnie (chociaz po ciazy chodzi mi sie troche gorzej), mam mniej sprawna prawa reke i noge, ale z Asia sobie jakos radze :-) , nie we wszystkim ale wiekszosc czynnosci przy mniej na dzien dzisiejszy jestem w stanie zrobic.
Zalozylam ten watek, bo chcialabym wieciec czy jest moze jeszcze oprocz mnie jakas niepelnosprawna mama?

Awatar użytkownika
Paulina82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 paź 2007, 21:18

:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: to dla Ciebie mimo ze nie jestem niepełnosprawna to chciałam po prostu powiedzieć ze dzielna z Ciebie kobietka :-D

Awatar użytkownika
Barbara
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

31 paź 2007, 22:42

Paulina82, dziekuje Ci bardzo. Czasami mam chwile zalamania, ale jak tylko spojrze na moja Asie, to mi wszystko przechodzi, bo ona jest najwiekszym szczesciem i darem jaki dostalam a i przedewszystkim jest ZDROWYM dzieckiem!

Oliwia jest sliczna dziewczynka. :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Dora1
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

01 lis 2007, 00:11

Barbara ,dla mnie takie osoby jak Ty są naprawde ludźmi wyjątkowymi ,wielkie brawa dla Ciebie :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Asia jest śliczna i zachęcam do częstego pisania na TT :-)

Awatar użytkownika
Barbara
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

01 lis 2007, 09:42

Dora1, dziekuje, ja co prawda nie czuje sie 'wielka' ale dziekuje. Bog dal mi cudna coreczke i daje wszystko co w mojej mocy zeby byc przy niej i w miare moich mozliwosci wykonywac rozne czynnosci zwiazane z wychowaniem dziecka :-) . A do tego jestem zoodiakalnym barankiem i jak sobie cos zaplanuje to musze to zrobic, np. na poczadku to nie bylam stanie zmienic Asi nawet pieluchy, teraz dam rady nawet ja ubrac, zabiera mi to co prawda wiecej czasu niz innym, ale mam wyrozumiala coreczke :-)

mal
Wodzu
Wodzu

01 lis 2007, 10:18

Bog dal mi cudna coreczke i daje wszystko co w mojej mocy zeby byc przy niej i w miare moich mozliwosci wykonywac rozne czynnosci zwiazane z wychowaniem dziecka
i coreczka da wlasnie i wiare i sily byc mogla ja wychowac i za nia podarzyc :-)

A do tego jestem zoodiakalnym barankiem
to jest bardzo dobry znak zoodiakalny :ico_haha_01: wiem cos o tym :ico_oczko:

a na forum jest dziewczyna ,teraz zapomnialam jej pelnego nicku ale ma na imie Agnieszka i tez niedawno urodzila synka Tomusia,rowniez jest bardzo dzielna dziewczyna :-)

naprawde jej tak samo jak i tobie nie brakuje sil i wytrwalosci :-)
zostan z nami pisz duzo na tt :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Barbara
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

01 lis 2007, 11:00

mal, bardzo dziekuje. Asiula juz mi pantofle rano przynosi i wolajac: 'mama! buti!' usmiecha sie do mnie i mi je podaje, jest przekochana. Bardzo chetnie poznalabym ta Agnieszke... :-)

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

01 lis 2007, 14:56

Basieńko jest kochaną i dzielną mamusią...asieńka może być szcześliwa że ma taką mamusię... :ico_brawa_01: dla Ciebie....
Barbara pisze:Asiula juz mi pantofle rano przynosi i wolajac: 'mama! buti!' usmiecha sie do mnie i mi je podaje, jest przekochana

...i dla Asieńki :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Barbara
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

01 lis 2007, 17:16

Dziekuje Maggie, dla mnie to co robie wydaje sie normalne, po prostu musze / chce to robic jako matka, a ze pare czynnosci nie jestem w stanie sama wykonac? no trudnoprzyzwyczailam sie juz, mam kochanych rodzicow ktorzy jak tylko poprosze to mi pomoga, bo maz... pomaga, ale to juz inna bajka; nie wazne! Najgorsze dla mnie byly chwile jak Asia byla calkiem malutka, kiedy jak plakala nie moglam jej sama nosic bo balam sie, ze sie z nia przewroce lub ja upuszcze i zawsze ktos mi ja podawal a ja siedzac ja tululam jak to nie pomagalo, to moja mama byla i nadal jest moimi rekami i za to jej dziekuje. Teraz jak Asia juz sama chodzi, jest mi o tyle prosciej,bo wezme ja za raczke i idziemy sobie pomalutku, chociaz ona nie lubi chodzic po malu :-) , no ale trudno, bieda sobie z dziadkami i tata i to jej wystarcza :-)

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

01 lis 2007, 17:19

Basia, to super że masz takich wspaniałych rodziców, na których zawsze możesz liczyć :-)

Wróć do „Kącik dla rodziców”