Awatar użytkownika
Dora1
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

30 paź 2007, 17:16

Oj Monika leci ,leci :-D :-D Nawet się nie popatrzysz ,a nastepne maleństwo bedzie miało 3 lata :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko:A na kiedy masz termin? A Ty pracujesz ,czy siedzisz z synkiem w domu? To fajne macie tam przedszkola,przygotowujące już do szkoły :-) :-) :-)
A kiedy masz zamiar odwiedzić Stalową ,nie tęsknisz :ico_oczko: :-)

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

30 paź 2007, 18:23

witaj Dora nie pracuje, a to miedzy innymi przez to ze nie mam z kim Wiktorka zostawiac... wczesniej byl wg mnie za malutki na zlobek... no a teraz... teraz jestem w ciazy wiec przy mamusi posiedzi jeszcze do przyszlego wrzesnia :-D
Termin porodu mam na 20 maja... tak wiec bede Wiktorka zaprowadzac do szkoly juz bez brzuszka ale z dzidzia w wozku :-D
a co do Stalowej... to kochana wysiedzialam sie caly sierpien :-D , teraz planowany przyjazd tez dopiero na przyszly sierpien... a czy tesknie? chyba nie mam na to czasu :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 paź 2007, 02:19

monika witaj!!! gratulacje!!!! fajnie ze wpadlas hihi domyslam sie ze za granica mieszkasz? mozna wiedziec gdzie? hhi
ja w uk,

dora no jestes! gdzie ty sie podziewalas.. ja tu zagladalam ale was sie nie doczekalam....

pilnujcie watku bo nam zaniknie
ale teraz jak wpadla monika i zirafka to mam nadzieje ze bedzie weselej
szkoda tylko ze edi odeszla :ico_placzek:

a u nas super hihi
leos juz po pierwszym basenowaniu hihi
a jutro rozpoczyna kurs plywania hihi
rosnie pieknie
pomimo ze w ub tyg mialam chwilowy kryzys laktacyjny. leon zloscil sie przy piersi. dostal dwa razy butelke., i cycki wrocily do normy ufff
jeszzce miesiac i rzpoczynamy urozmaicanie diety
wg nowego schematu zywienia bedzie zupka jarzynowa...

a w ogole syn mi rosnie.. w ub tyg rozwinal sie na maxa. zaczal gaworzyc , lapac wszystkie zabawki, pchac sie do siadania, przerwacac na boki i z brzuszka na plecki hihi taki swietny ... hihi
akurat tesciowa przyleciala. a leos jkaby dla babci zaczal takie numery . no pieknie hihi

mam nadzieje ze bedziemy czesciej tu rozmawiac
buzka dla was

MONIKAB fr

31 paź 2007, 10:33

witaj Madziorka ja jestem we Francji...tak sie jakos zlozylo :ico_noniewiem:
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ogromniaste brawka dla Leosia za postepy... jesli moge ci doradzic... to ja bym sie jeszcze wstrzymala z tym dokarmianiem...
jesli karmisz go piersia i prawidlowo przybiera na wadze, to spokojnie jeszcze mozesz poczekac...ze ...3 miesiace...
ja swojemu wiktorkowi zaczelam wprowadzac zupki dopiero jak skonczyl 6 miesiecy... a piesia byl karmiony 17 miesiecy... :ico_noniewiem:
im czesciej dostawiasz Leosia do piersi, tym wiecej masz pokarmu... ja pewnie do tej pory karmilabym wiktorka :ico_noniewiem: gdybysmy z mezem nie wprowadzili mu "odwyku" :-D
zauwazylam ostatnio ze coraz wiecej dziewczyn zaczyna dokarmiac swoje malenstwa... takie jeszcze zupelnie malutkie... a co najgorsze, to znam przypadki ze wciskaja dzieciaczkom SLODYCZE :ico_szoking: :ico_nienie:

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 paź 2007, 12:28

monika dzieki hihi to znaczy merci hihi
wiesz teraz sa nowe zasady zywienie, na podstawie najnowszych badan
wg nich nalezy wprowadzac dodtkowe posilki w 5-6 mies, czyli jak dziecko skonczy 4-5 mies
ja chce to zroibic jak najpozniej
akurat wtedy bede w polsce takze bedzie mi latwiej hihi

jesli do tego czasy leos przetrwa na cycu oczywiscie ale poki co jest ok
dobrze ze juz ladnie je i nie ma potrzeby podawania mleczka w butelce. te 2 razy mysle ze nic sie nie stalo hihi

a dzisiejsze nocy ladnie spal .. jadl 2.30, 7 i 10-pobudka

on tak kiedys sie budzil. a ostatnio cos mu sie pokrecilo i co 2-3 godz.. juz nawet o 23 potrafil zawolac hihi
ale najwazniejsze ze lubi spac nawet do 11
wiec mamusia nie narzeka
tatus troszke hihi bo wstaje rano do pracy hihi
ale dzisiejszej nocy wrocil nasz danwy leos no i piersi mialam twarde jak nigdy
takze super

monika jak ci sie podoba zycie we francji? co tam porabiasz? pracowalas wczesniej???
ja bylam u zabojadow dawa razy . turystyznie i jak dla mnie paryz piekniejsze od londynu hihi i tak jakos przyjemniej.... a jezyk cudny.. ja sie uczylam w ogolniaku 4 lata po 5 godzin tygodniowo i ci?? nonono
taki len ze mnie hehe

[ Dodano: 2007-11-01, 03:42 ]
leos dynia hihi
Obrazek

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 2007-11-01, 03:49 ]
a ja musze sie pochwalic wyczynem leosika
dzis bylismy pierwszy raz na kursie plywania.... oczywiscie nie obylo sie bez przygod..
trafilismy na korki.. i szczerze wtaplilismy czy zdarzymy na czas. sesja trwa 30min wiec wytarczy 10minutowe opoznienie by wpasc w polowie zajac i stracic cenne minuty hihi
no ale fuksem sie udalo.. bylismy wlasciwie kilka minut za pozno. ale okazalo sie ze poprzednia sesja jeszcze trwala takze ufff
ale druga sprawa.. leon walnal takie kupsko.... masakra. po sam pepek.. a my na szybciora go rozbieramy.. w szatnie meskiej sie okazalo . do ktorej ja wparowalam. bo przeciez adas musial sam sie szybko przebrac a ja zmagalam sie z ta pelna pielucha..

a w basenie bylo najlepsze.
najpierw spotkalam jedna babke z synkiem ktora poznalam na baby jodze hihi
zajecia rozpoczely sie od przytania kazdego malucha z osobna , spiewajaco oczywiscie hihi
a potem instruktorka od razu jednego maluszka zabrala i ciach pod wode hihi
szok
spodziewalismy sie tego na kolejnych zajeciach a nie na dzien dobry hihi
ale instruktorka zrobila to z kazdym dzieciaczkiem, nie wypuszczajac oczywiscie ich z rak
wszystkich bylo osmioro
kazde zaplakalo :ico_szoking:
co niektore nawet dlugo
a leos??? wynurzyl sie, rozesmial i wygladal jakby chcial jeszcze
adas z nim plywal. ja siedzialam na lawce, cala zestresowana
a po tym incydencie normalnie dumna na maxa z synka
hihi

na sam koniec zaczal nam marudzic... byl juz wyraznie zmeczony. tym bardziej ze przypadala jego drzemka hihi

nasz maly plywak - nurek

MONIKAB fr

01 lis 2007, 17:10

:ico_brawa_01: ogromniaste dla Leosia, za kupke i pierwsze "nury" do wody :-D
Madziorka, a od kiedy weszly te nowe " przepisy " zywieniowe??? ja rodzilam wiktorka w styczniu 2005 roku i nic mi o tym do tej pory jeszcze nie bylo wiadomo...
a leos- dynia - rewelacja! tak go na haloween przebraliscie?

jesli chodzi o mnie, to mieszkam we fr od przeszlo 4 lat... na poczatku troche pracowalam, ale jak zaszlam w ciaze musialam rzucic prace ( problemy zdrowotne)... teraz zajmuje sie wychowywaniem mojego prawie 3 letniego synka i donoszeniem drugiego bobaska w brzuchu :-D ... mysle ze na kolejne 3 lata nie zapowiadaja sie u mnie zadne zmiany zawodowe ... tj bede w dalszym ciagu zmuszona "siedziec "w domu, gdyz nie chce dziecka zostawiac opiekunce, nie mam nikogo z rodziny pod reka a do zlobkow nie mam zaufania... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Dora1

01 lis 2007, 18:01

Madziorka -Leoś jest fantastyczny :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: I zazdroszczę Wam tych atrakcji ,kurcze u nas czegos takiego nie ma ,jak baseny dla dzieci z matkami :ico_noniewiem: Pomarzyc mozna tylko :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: I widać ,że na cycuszku mamusi wspaniale się rozwija i rosnie :ico_brawa_01:
Monika ,kurczę szkoda ,że nie wiedziałam ,że byłas w Polsce ,w Stalowej ,a mogłysmy sie spotkać :ico_placzek: :ico_placzek: Noo nic może nastepnym razem :-) :-)
Pozdrawiam z pochmurnej ,zamglonej Stalowej woli-brr ,zimno dzisiaj u nas :ico_noniewiem:

MONIKAB fr

01 lis 2007, 18:50

Dora... nic straconego... w przyszlym roku w lato tez bede w Polsce... wiec mozemy sie spotkac :ico_haha_01:
ale wiecie, prawde powiedziawszy,to tyle pieniedzy co nam idzie na wakacje w polsce spokojnie by wystarczylo na jakas egzoityczna zorganizowana wycieczke... np. do Tunezji... :ico_noniewiem:
jedyna rzecza ktora nas ciagnie w rodzinne strony to rodzina...

Awatar użytkownika
Dora1

02 lis 2007, 11:53

Monika to trzymam Cię za słowo ,juz sobie zakodowałam w głowie i nie przepuszczę :-D :ico_oczko: Ale widzę ,że masz termin na 13 maja ,a może urodzisz 11-go ,bo ja jestem własnie z tego dnia :-D :-D
Madziorka ,a Ty kiedy zawitasz na polskiej ziemi :-)

MONIKAB fr

02 lis 2007, 15:09

Dora.. nigdy nic nie wiadomo z tym porodem... wiktorek wyskoczyl 3 tygodnie przed terminem :-D
a terminy mam 2... wiec mysle ze miedzy 13 a 20... moze kilka dni przed, moze kilka po... ale raczej napewno w maju :-D

co do letniego spotkania... bardzo, bardzo chetnie :ico_haha_01:
na jakim osiedlu mieszkasz? bo ja jestem z " lasowiakow" , niedaleko szpitala... hotelu "hutnik"...

Wróć do „Pozostałe”