Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!

12 lis 2007, 17:34

A nie moglybyscie byc jednego zdania co do wozka?? :-D Powiedziec mi bierz ten, a olej trzy pozostale?? A tak to siedze i mysle :-D Krzysiek tez mi powiedzial, ze sama mam wybrac... Tylko tym razem tak zeby za miesiac nie trzeba bylo znowu kupowac :-D A ten co mam, chyba i tak mi zostanie, bo nikt nie chce kupic, no ale od przybytku glowa nie boli, co nie?? :-D

Co do stop Jasia no to rzeczywiscie ma wielgachne :-D Od samego poczatku takie wielkie mial, ze sie mu do tych "nozek" w spioszkach nie miescily, ostatnio mierzylam mu linijka 9 cm :ico_szoking: No ale to pewno po Krzysku wielkiej stopie 46 :-D

Awatar użytkownika
dagmara1709
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

12 lis 2007, 17:48

hej dziewczynki :-) :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: stawiam poniewaz wiedzma teściowa wczoraj wyleciała i mam nadzieję,ze dopiero na chrzciny ją zobacze.
Po jej odlocie z mężem dużo lepiej :ico_brawa_01:
Napiszcie mi kochane co podajecie na kolki??
I jeszcze jedno,czy szczepicie swoje szkraby na pneumokoki??
Dominisia, jestem fryzjerką,więc już Ci piszę w czym błąd,aby przejść na bląd musiałabyś najpierw zrobić podkład rozjaśniajacy a dopiero potem farbę :-) ale lepiej sama tego nie rób,ponieważ możesz żle dobrać odcień i wyjdą rude albo zielone :ico_haha_01:
mama_zuzi1980, jejku to nie wiadomo czy gratulować kuzynce czy współczuć,z jednym maluszkiem tyle roboty a tu zaraz kolejne.Ale z drugiej strony wychowają się dwa bąble za jednym razem :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Dominisia

12 lis 2007, 17:59

dagmara1709 pisze:teściowa wczoraj wyleciała
no to super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: A ja przyjazdu mojej juz sie nie moge doczekac bo mam z nia swietny kontakt. No i ciachem tez sie poczestuje bo slodkosci to ja uwielbiam (co zreszta po mnie widac heheheh :)

dagmara1709 pisze:Napiszcie mi kochane co podajecie na kolki??

Oj nie pomoge Ci bo Jasiu kolek nigdy nie mial. A wlasnie, kiedys cos pisalas ze Majeczka meczy sie przy robieniu kupki... A jakim mleczkiem ja karmisz??

dagmara1709 pisze:Dominisia, jestem fryzjerką,więc już Ci piszę w czym błąd,aby przejść na bląd musiałabyś najpierw zrobić podkład rozjaśniajacy a dopiero potem farbę ale lepiej sama tego nie rób,ponieważ możesz żle dobrać odcień i wyjdą rude albo zielone

Tylko chodzi o to ze ja mialam jasne, ale zrobily sie mi odrosty i chcialam jakos to zakamuflowac, no bo do Mamy Zuzi jade i chcialam zrobic dobre wrazenie, bo ogladam foty a ona taka nonono, wiec byle jak wygladac nie moge hihihi :-D Kolor blond nie wyszedl ale nie jest najgorszy, tutaj do fryzjera nie pojde, bo drogo jak cholera, nastepnym razem to dopiero w grudniu, ale to juz w Polsce i cale szczescie ze do grudnia tylko miesiac :ico_sorki:
No pokombinowac mozna czasami samemu :-D

Awatar użytkownika
dagmara1709
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

12 lis 2007, 18:41

Dominisia pisze:Oj nie pomoge Ci bo Jasiu kolek nigdy nie mial. A wlasnie, kiedys cos pisalas ze Majeczka meczy sie przy robieniu kupki... A jakim mleczkiem ja karmisz??

niestety butelką ponieważ nie miałam pokarmu :ico_placzek:
smoczki antykolkowe kupiłam i buteleczki aventu i nic :ico_placzek: dalej kolki :ico_placzek:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 lis 2007, 18:49

dagmara1709 pisze:wiedzma teściowa wczoraj wyleciała i mam nadzieję,ze dopiero na chrzciny ją zobacze.

hoho, to trzeba czyms mocniejszym zaprawic :ico_zdrowko:

Ja mam takie kropelki ktore zawieraja dimetikon (cos jak polskie Infacol) i powinnam dawac przed kazdym karmieniem 10 kropli ale daje troche nie regularnie. plus taki ze mala fajnie baki puszcza. A dlaczego sadzisz ze mala ma kolki? placze codziennie o okreslonej porze czy cos innego?

dagmara1709 pisze:I jeszcze jedno,czy szczepicie swoje szkraby na pneumokoki??

Ja sama nie wiem, ciagle sie zastanawiam. Moja zuzia chodzi do przedszkola wiec moze dziadostwo do domu jakies przywlec, bo gdyby nie to, to na pewno bym nie szczepila.

dagmara1709 pisze:to nie wiadomo czy gratulować kuzynce czy współczuć,z jednym maluszkiem tyle roboty a tu zaraz kolejne.Ale z drugiej strony wychowają się dwa bąble za jednym razem :ico_brawa_01:

dokladnie, choc ja jej tam pogratulowalam :ico_haha_01: ona sie wydaje niczym nie przejmowac i juz nawet kupila taki podwojny wozek ze po jednej stronie jest spacerowka a po drugiej gondolka.

Dominisia pisze:A ja przyjazdu mojej juz sie nie moge doczekac

A kiedy nastapi ten dzien? :-)

Dominisia pisze:bo do Mamy Zuzi jade i chcialam zrobic dobre wrazenie, bo ogladam foty a ona taka nonono, wiec byle jak wygladac nie moge hihihi

sie usmialam :ico_smiechbig: Kochana ja ci je zafarbuje jak chcesz :-D A propos fryzjera to tu tez kooooszmarnie drogi i tez w Polsce chodze. Ja sobie tez farbke machne przed twoim przyjazdem, jakis blondzik pewnie :-D to sie kurde dwie blondyny spotkaja jak byk :-D

Awatar użytkownika
Dominisia

12 lis 2007, 19:06

dagmara1709 pisze:niestety butelką ponieważ nie miałam pokarmu

Pamietam, ze karmisz buteleczka, bo juz pisalas, chodzilo mi o rodzaj mleczka :) Ja malemu daje Nan, kolek nie mial ale za to mecza go czasami pierdzioszki, znaczy sie nie moga wyjsc :-D

Mamo Zuzi a w Szwecji te pneumokoki nie sa obowiazkowe?? Bo tutaj to szczepienie jest w programie od zeszlego roku

mama_zuzi1980 pisze:Dominisia napisał/a:
A ja przyjazdu mojej juz sie nie moge doczekac

A kiedy nastapi ten dzien?

27 listopada, wtorek. Akurat w poniedzialek bede jeszcze w szoku po przyjezdzie z Goteborga to we wtorek se dychne, bo juz psychicznie sie na te gary nastawiam... :-D

[ Dodano: 2007-11-12, 18:10 ]
mama_zuzi1980 pisze:Ja sobie tez farbke machne przed twoim przyjazdem, jakis blondzik pewnie
no i byleby Twoj blondzik nie wyszedl tak jasny jak ten moj zarowkowy, wali po oczach jak nie wiem :-D

a najlepszy K. bo wpadl na obiad. No i pytam sie go czy zauwaza jakas zmiane, a ten lata po calym domu i sie rozglada. Potem mu mowie, zeby patrzyl na mnie bo to o dom nie chodzi, no i ten patrzy i nic :ico_szoking: No to mu powiedzialam "Wlosy se farbnelam", a on "No rzeczywscie, super wygladasz, od razu zauwazylem, tylko nie wiedzialem czy to o to chodzi" :-D :-D :-D Ta, akurat....

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 lis 2007, 19:18

Dominisia pisze:Ja malemu daje Nan

Ja tez daje Nan.

Dominisia pisze:Mamo Zuzi a w Szwecji te pneumokoki nie sa obowiazkowe?? Bo tutaj to szczepienie jest w programie od zeszlego roku

sa obowiazkowe poki co w okregu sztokszolmskim a u nas maja byc chyba w przyszlym roku.

Dominisia pisze:we wtorek se dychne, bo juz psychicznie sie na te gary nastawiam... :-D

no kochana wszystko przed toba :-D a zreszta planuje bigos wiec jakby nie bylo bedzie gar jeden, za to duzy :-D

Dominisia pisze:no i byleby Twoj blondzik nie wyszedl tak jasny jak ten moj zarowkowy,

nie, no ja pojade numerkiem 12-11 wiec bedzie arktycznie ;-) a ty jakim numerem farbnelas? wiesz chodzi mi o mr ten co zawsze pisze obok nazwy koloru?

Dominisia pisze:a ten lata po calym domu i sie rozglada.

alez ci faceci to rozgarnieci sa, nie powiem ;-) :-D

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

12 lis 2007, 19:21

wróciliśmy od lekarki
Szymuś zdrowy więc z tej okazji mega imprezka :ico_brawa_01: :gitara: :gitara: :gitara: :509:
w drodze powrotnej odwiedzilismy jeszcze moich rodzicow, wybawili wnuka no i juz jestesmy w domku, jutro mają nas odwiedzic :-)

Dominisia, jeśli chodzi o wózki, to mnie sie bolder bardzo podobał ale jak widziałam go w sklepie to juz mniej bo jest strasznie wielki :ico_szoking: ta spacerówka taka wielgachna mi sie wydała że pozniej cieszylam sie ze przez neta go nie zamowiłam :ico_oczko: no wiec ja chyba bym rozmyślała miedzy casualplay a pegperego, ten pegperego naprawde ma przystepną cene ale jak dla mnie za małe koła na moją ulicę :ico_zly: ale oczywiście pewnie w miescie super sie sprawdza bo mozna go zlozyc do małych rozmiarów.

a wogóle to jak oglądałam fotki Jasia to właśnie te jego duże stopy mi sie w oczy rzuciły i myśle że musze o nich napisać a tu czytam dalej i widze że dziewczyny tez to zaułważyły
:ico_szoking:
wielki chłop rośnie, ale mój Szymul też stopy ma duże choć mój M nosi 43 wiec mysle że to taki standard.

dagmara1709 pisze:stawiam poniewaz wiedzma teściowa wczoraj wyleciała

to ja sie tez częstuje, bo od dwóch dni nie odmawiam sobie słodyczy :ico_brawa_01:
na razie Szymusiowi nic nie jest i baardzo sie z tego ciesze ze mamuśka tez sobie może podjeść słodkości

ja jeszcze nic nie podawałam, ale mam w domku vibrucol (czopki) herbatke plantex i to tyle.

Dominisia, jak napisałaś zabójczy blond, to juz czekałam na jakąś fotke w mega jasnej fryzurce a tu takie ciemne włoski wyszły :ico_szoking: no ale wcale nie jest źle :ico_nienie: i wyglądasz bardzo fajnie :ico_brawa_01:

dagmara1709 pisze:I jeszcze jedno,czy szczepicie swoje szkraby na pneumokoki??

ja cały czas sie zastanawiam czy szczepić na pneumokoki i meningokoki :ico_noniewiem:

mama_zuzi1980, dobrze że dałaś tą przestroge z kuzynką..hihi bo nie wiadomo co nas jeszcze czeka :-D no ale pocieszając to przynajmniej bedzie mała róznica wieku miedzy dziecmi wiec bedą miec lepszy kontakt w przyszłości :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Dominisia

12 lis 2007, 20:18

mama_zuzi1980 pisze:nie, no ja pojade numerkiem 12-11 wiec bedzie arktycznie a ty jakim numerem farbnelas? wiesz chodzi mi o mr ten co zawsze pisze obok nazwy koloru?

kurcze, wywalilam pudelko tak wiec Ci nie powiem, w kazdym razie na opakowaniu byl normalny blondzik :-D Ja mam taka skleroze ze nawet nazwy farby nie pamietam... Wiem ze Loreal i na tym koniec :) Nie chce sie mi isc grzebac w smieciach...
A i bylabym zapomniala, dajesz dalej ta witaminke a+d, czy samo d?? No i jak wyglada buzka Nell??
No i jeszcze pytanko o butle Mam, ona ma takie pokretlo na dole, ono reguluje przeplyw mleczka co nie?? No chyba ze sie myle... No i jak tego uzywasz?? Chyba ze masz jakas inna butle Mam, bo ja mam jakas taka dziwaczna z pokretlem na dole :-D

Juz glupieje co z tym wozkiem.... Rodzice mi pisali zeby wogole nie kupowac bo moge miec po mojej siostrzenicy, ale to jest taki wielki standardowy kolos, 20 kilo!! Badz madry i pisz wiersze...

eve81 pisze:Szymuś zdrowy
Bomba!!! Najlepsza informacja w dniu dzisiejszym!! Gratki!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

eve81 pisze:wyglądasz bardzo fajnie
wielkie dzieki :-D tak sie milutko robi jak ktos komplementy sadzi :)

eSKa
4000 - letni staruszek

12 lis 2007, 20:28

eve81 pisze:ja cały czas sie zastanawiam czy szczepić na pneumokoki i meningokoki
Ja tez sie zastanawiałam i rozmawiałam na ten temat z lekarzem, powiedział tylko tyle że doradzał mi nie bedzie bo to moja decyzja i moja kasa ale on w rodzinie nikogo jeszcze nie szczepił i nie ma zamiaru. Poza tym są to tylko jedne z bakteri które wywołują zapalenie opon mogowych a jest jeszcze kupa innych przeciwko którym sie nie szczepi a które też mogą je wywołać tzn to zapalenie opon . Stwierdził jeszcze że strasznie drażnią go te wszystkie reklamy i wkurza go że tak firmy farmaceutyczne żerują na rodzicach. Po tej rozmowie stwierdzilam że nie będe szczepila małego na żadne "koki" :ico_oczko:

Poza tym od dwóch dni Olusiowi strasznie łzawią oczka :ico_placzek: wygląda jakby cały czas był zapłakany. Chyba będe musiała sie wybrać no doktorka bo nie wiem czy mozna czyms zakrapiać czy przemywać :ico_olaboga: Przerabiałyście juz może takie coś???

eve81 pisze:Szymuś zdrowy
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Czyli koniec wizytek u pani doktor :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-11-12, 19:34 ]
Eve a jak z tobą, też wszystko w porządku ?? Tzn o gardło mi chodzi :-D

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”