szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

13 lis 2007, 22:11

MONIKAB fr, ja Cię rozumiem. I wcale się nie śmieję. Lepiej mieć pewność.

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

13 lis 2007, 22:20

MONIKAB fr, to może i mi płec przepowiesz?

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 lis 2007, 22:34

Witajcie
szczako, gratuluję ślicznej kruszynki i przede wszystkim zdrowej.I zazdroszczę Ci,że już jesteś po tym usg,ja idę jutro i troszku mam pietra.
MONIKAB fr, cieszę się,że już masz zamówiony swój pokoik na poród.Przyznam sie,ze pierwszy raz się z tym spotkałam,ale to ma swoje plusy,bo jesteś spokojna,że pokój bedzie na ciebie czekał,bo u nas to jest tak,że jak nie ma wolnych miejsc to cię odsyłają do innego szpitala.
babe_boom, cieszę się,że trafiłaś na dobrego lekarza i to z nfz.Ja byłam na pierwszej wizycie u takiej fajnej babki,ale ona odeszła z tej przychodni i na jej miejsce przyszedł ten konował.Żałuję,że nie zmieniłam lekarza wcześniej.
Dziewczynki,dziękuję wam za wszystkie rady,w tym tygodniu na pewno muszę załatwić sobie innego lekarza.Jutro pewnie nie zdążę,bo po pracy od razu jadę na usg,ale w czwartek na pewno ruszam działać.Pozdrawiam

szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

13 lis 2007, 22:37

Zulcia, rozumiem, że się trochę pietrasz. Też tak miałam, ale jutro już Ci się będzie buźka śmiała. Zobaczysz :)
Jak widzisz, przezierność karku można spokojnie sprawdzić w 15 tygodniu. Jak przeczytałam na jakiejś stronie, to czy można przezierność określić zależy od tej długości ciałka od główki do pupy.

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 lis 2007, 23:02

szczako, dzięki Ci bardzo,już jestem spokojniejsza i cieszę się,ze jutro zobaczę moje maleństwo :ico_haha_02: Dam jutro znać,co słychać u mojej dzidzi.Zmykam,bo muszę utulić moje drugie maleństwo,bo jutro wstaje rano do przedszkola.dobranoc

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

14 lis 2007, 12:13

szczako pisze:Jak widzisz, przezierność karku można spokojnie sprawdzić w 15 tygodniu.

kurcze a co to jest? :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Ewelina83
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

14 lis 2007, 12:35

Hej ja jutro rowniez mam kolejna wizyte ostatnia mialam 2 tygodnie temu ale podobno nie dalo sie jakiegos badania zrobic no i troche sie teraz boje :ico_noniewiem: Mam nadzieje ze wszystko mimo to w porzadku! najbardziej wkurza mnie to ze nie wiele rozumiem (mieszkam w Niemczech) co prawda moj maz jest zawsze ze mna ale te ich fachowe stwierdzenia....

szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

14 lis 2007, 13:48

babe_boom, tutaj masz więcej o przezierności karkowej:
http://www.prenagen.com.pl/pl/przeziernosc.php
Ewelina83, na pewno wszystko jest w porządku. Nie denerwuj się na zapas. Dzidzia to czuje.

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

14 lis 2007, 16:58

witam majoweczki :-D
babe_boom... ciezko mi u ciebie przepowiedziec plec... sama nie wiem... ale fajnie by bylo jakbys miala synka :-D
a wiecie ze dwie ostatnie ciaze w naszej rodzinie udalo mi sie trafic :ico_szoking:
Zulcia, z tym szpitalem to jest swietne rozwiazanie... jestem "zapisana" i mi sie nalezy... nie musze sie martwic ze jak przyjade z bolami porodowymi to dopiero beda mnie po szpitalach wozic... poza tym tutaj jest troche inaczej jak w polsce... tj... normalnie chodzi sie do szpitala na wizyty lekarskie...z wiktorkiem juz od czwartego miesiaca chodzilam do szpitala ( teraz maja przepelnienie wiec dopiero od stycznia ide).w szpitalu robia mi co miesiac badania na krew, mocz, mam wizyty z ginekologiem, dietetykiem, diabetykiem, anestezjologiem... maja na miejscu wszystkie moje wyniki i w razie roznych sytuacji ( jak cesarka , znieczulenie ) to od razu wiedza co ze mna robic :-D poza tym warunki w pokojach sa jak w hotelu :-D a jedzenie... super... po prostu jest to najlepszy szpital :-D :-D :-D
Ewelina, ja mam ten sam problem co ty, tylko ze po francusku... nic sie nie martw, jakby cos bylo nie tak, to lekarz napewno by ci to powiedzial...
wiktorka rodzilam z jeszcze mniejsza znajomoscia terminologii medycznej jak teraz i wszystko poszlo super :-D

[ Dodano: 2007-11-14, 16:00 ]
a co do przeziernosci karkowej, to tez mialam to badanie... na usg w 12 tyg i 5 dniu, wszystko ok :ico_oczko:

[ Dodano: 2007-11-14, 16:02 ]
a jeszcze jedno... dzis wkroczylam w 14 tydzien :-D

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

14 lis 2007, 17:08

wszyscy mi synka życzą kiedy ja o córeczce marze :P

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”