Awatar użytkownika
Dorota.M.
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

21 lis 2007, 18:32

mamciu Agatka już długi czas mówi pięknie MAMA, ale z początku wydaje mi się że mówila ale nie wiedziała co to oznacza, dopiero tak odkąd szkołę zaczęłam i znikam jej na dłużej z oczu to chyba wie że mama to ja. Bo np. wiele razy (moja mamuśka mi mówiła) jak przychodzi pora drzemki to woła mama mama, a jak wrócę do domu i jeszcze nie śpi to wyciaga rączki i takim słodkich głosem mówi "mama" az mi się serce kraje, mówie CI, np tata też mówi i chyba wie też że to o Piotra chodzi, bo zawsze rano jak wstanie siada w łóżeczku i mówi mama mama, a ja mówie "a gdzie jest tata?" ona wtedy patrzy na łóżko nasze że jest puste i mów "nie" hyhy czyli traktuję to jakby mówiła że go nie ma :-) a baba to woła nawt na mojego tatę czyli jej dzidka :-)
Ale to też miłe że Julka woła Cię "po imieniu" hihih rto tak rzadko spotykane ;-)
ML to super że TObiś nie choruje, miło to słyszeć zwłąszcza teraz jak tutaj tyle choruszków :ico_olaboga: Gratulacje dla niego, Agatka jeszcze sama nie potrafi chodzić nawet gdyby sama się czegoś trzymała, z resztą to nie wiem, bo ona boi się kogokolwiek puścić jak ją prowadzamy....
Ale sobie pospałyśmy od 13L45 do 16:00 :ico_brawa_01:
Teraz zajadamy się chrupkami :-D
Wiecie co Agatka zrobiła, tak ugryzła się w dolną wargę że aż w 4 miejscach krew jej leciała, nie mocno ale troszke, czyli odcisnęła sobie górne ząbki, teraz ma takie smieszne czerwone plamki na wardze, widać że ma ząbki :-)

Awatar użytkownika
Magdzinka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

21 lis 2007, 18:38

hej dziewczyny, no nareszcie tu do was zajrzałam i poczytałam co u was - bo ostatnio w pracy nie mam czasu, a w domu to też nie bo Joaś zasypia sobie dopiero o 23.30 :ico_olaboga: a w dodatki mieliśmy remont instalacji elektrycznej i jeszcze nie zwalczyłam do końca mega pyłu, jedyny plus , że ta instalacja nie spaliła się przed świetami :ico_sorki: no i nareszcie mogę prać, prasować i gotować :-D ...
mama kasia :ico_olaboga: z tym kominem, masz rację zawsze coś :ico_zly:

lulu powodzenia na egzaminie :ico_oczko:

Aga0406, Karolas świetne filmiki - wielkie gratulacje dla waszych pociech za PIERWSZE KROCZKI :ico_brawa_01:

mamcia Joasia jeszcze nie mówi ani mama ani tata, ale jak zapytam gdzie jest tata to patrzy w jego stronę, a że ja jestem mama to ona chyba nie wie :ico_placzek: i też tak jak ty staram się mówić do niej ciągle, że ja mama jestem i chodź do mamy itd, a jak wracam z pracy i mała cieszy się na mój widok to mój mężuś mówi " ooo matka przyszła" :ico_zly: to niby tak na żarty ta matka, ale przecież Asia na żartach się nie zna i ja mu mówię, że ma mówić MAMA o mnie hihihi

[ Dodano: 2007-11-21, 17:41 ]
i nareszcie Joasi przebiła się druga górna jedynka , ta co od miesiąca wyjść nie mogła :ico_brawa_01: tak więc mamy 4 ząbki :ico_brawa_01: i ząbkowanie przebiega jak narazie spokojnie i bezobjawowo jeśli chodzi o płacz, bo ślina leci jak z kranu

Awatar użytkownika
Iza@
Mistrz pióra
Mistrz pióra

21 lis 2007, 18:58

Hej Lutowki

Dzisiaj przyjechaliśmy do polski nie zamieszkamy w Essen wszystko sie pomieszało i musieliśmy wrócić .
Ale za dużo by pisać .

Wpadnę pozniej

Awatar użytkownika
qunick
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

21 lis 2007, 21:02

Iza@, cieszę się że jestes choć przykro mi że się potoczyło nie po Waszej myśli...Pisz jak będziesz mogła...

Eva_1977
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

21 lis 2007, 21:11

witajcie kochane Lutoweczki
ale sie za wami stesknilam
a czytania mam co nie miara ;)

poczytalam na razie tylko ostatnie dwie strony bo łepetynka tak mi naiwania, ze szok...

Qunick pisze:[ Dodano: 2007-11-21, 10:04 ]
Eva gdzies Ty? Odwiedziłam Wasze blogaski i mi sie przypomniało ze miałas robic te zdjecia do reklamy! I co robiłas?

bardzo dziekujemy za odwiedzinki...
a foteczki juz dawno zrobione, a znich ulotki i plakat reklamowy
wszystko w tym tygoniu powinno byc wydrukowane
nie wiem jak to wyszlo... ale znajoma jest bardzo zadowolona

Dominis spi jak aniolek
idzie spac kolo 22... potem budzi sie kolo 24 wypija troszke soczku lub herbatki i spi do 9
tak wiec jest super, ze spankiem!!

no a ja teraz lece sie polozyc bo przez ta glowe nic mi sie nie chce... pozdrawiam

aha WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH MALYCH JUBILATÓW
:ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

Awatar użytkownika
madzia22
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

21 lis 2007, 21:27

Ml super ze Tobiasz robi takie postępy i że jest zdrowy
Gratulacje dla Joasi za ząbka
Iza pisz co tam u ciebie
Lenka mówi mama baba tata da nie

Awatar użytkownika
Dorota.M.
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

21 lis 2007, 21:38

Dobry wieczór!!!
Agatka smacznie śpi a ja nadrabiam zaległości .... w sprzątaniu :-D

Iza witaj :ico_buziaczki_big:
Mam nadzieję, że będziesz teraz częściej zaglądać do nas, strasznie nam CIę tu brakuje no i koniecznie prosimy o wiadomosci o Mirelce i jej nowe zdjecia :ico_brawa_01: Super, że jesteś!
Magdzinka gratuluję kolejnego ząbka u Joasi :ico_brawa_01: Szkoda że tak rzadko do nas zaglądasz, Ciebie także nam tu brakuje :-)
Ja też pytam Agatkę by wskazała gdzie jest tata lub mama i też zawsze wskaże wzrokiem, jestem pewna że nasze dzieci wiedza kto to mamusia :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
kelly
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

21 lis 2007, 21:44

witajcie Lutowki.
dawno mnie nie bylo ale mielismy problemy z netem a w ogole to ostatnio mi na wszystko czasu brakuje. Postaram sie za to znowu zagladac regularnie.
A u nas Tymek ma juz 5 zebow, podnosi sie, przemieszcza- nie calkiem na czworaka ale sie przemieszcza :), duzo mowi, ale jeszcze nie mama i w ogole jest kochany.

karolas
gratulacje dla chodzacej Amelki

Lulu fajne fotki. dzieki za zainteresowanie

serdeczne zyczenia dla wszystkich dziewieciomiesieczniakow :ico_tort:
gratulacje dla nowozebolkow i innych dzieci ktore w ostatnim czasie zdobyly nowe umiejetnosci

Obrazek
Ostatnio zmieniony 21 lis 2007, 22:19 przez kelly, łącznie zmieniany 1 raz.

ania0807
Maniak forumowy
Maniak forumowy

21 lis 2007, 22:18

Witam wieczorkiem

Wczoraj mało ściągłam mleczka i musiałam podać Oliwce pierwszy raz mleko modyfikowane które kupiłam na wszelki wypadek i okazało sie okropne w smaku i niunia nie chciała tego pic.To mleko to Bebiko ale w puszce, mi samej nie smakowało no i uratowała nas kaszka manna o której dziewczyny tutaj pisały, a ja dzięki temu ją kupiłam. No i puszka mleczka do wyrzucenia a dzisiaj kupiłam Nan, ciekawe czy to jej zasmakuje.
Moja córunia pominie chyba etap raczkowania i od razu zacznie chodzić bo tylko chce stać na nóżkach i dzisiaj dźwigła swój tyłeczek i sama wstaje w łóżeczku a co ciekawsze że siadanie gorzej jej wychodzi niż wstawanie.Jej siostry też nie raczkowały ale tak jak Amelka Karolas już biegały i ząbolki też były prędzej
Ostatnio zmieniony 21 lis 2007, 22:40 przez ania0807, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kajunia25
4000 - letni staruszek

21 lis 2007, 22:27

Iz@
Witam z powrotem :ico_haha_02:

Magdzinka
I ja gratuluję kolejnych ząbków, kurcze ostatnio jeszcze pisałaś że Joasia bezzębna a tu proszę - już tyle perełek :ico_brawa_01: :ico_haha_01: :ico_brawa_01:

Karolas
Tak, my mamy chyba dokładnie tą czpusię o ktorej piszesz, na dniach wkleję zdjęcia to skonfrontujemy dokładnie :ico_haha_02:

Eva
Witaj!
Ale masz fajnie że Dominiś Ci tak pięknie i dlugo śpi. Moja córcia już trzecią noc niespokojnie śpi - tzn. niby usypia ale tak naprawdę płytko śpi i szybko się budzi i muszę ją na nowo usypiać mimo że pokoik przewietrzony i pościel, spacerek zaliczony .. no cóż nie wiem już sama bo zazwyczaj smacznie śpi.. jedno slowo przychodzi mi teraz na myśl ale już nie wiem.. ząbki?? :ico_olaboga: :ico_haha_02:

kelly
Witaj po przerwie. Gratulacje dla Twojego bąbelka za postępy :ico_brawa_01:

Słowo MAMA - moja pysia wypowiada je już od kilku tygodni ale też mi się wydaje że na samym początku to dla niej tylko słowo, którego się nauczyła, teraz zauważyłam że kojarzy te słowo ze mną bo np. jak sie bawimy to gdy wtula się w me ramiona to mówi "ma-ma, ma-ma" :ico_haha_01: :ico_haha_02:
p.s. słowo TATA było pierwsze :ico_wstydzioch:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”