kamila_torun
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

24 lis 2007, 12:56

czesc dziewczynki :-) otoz wynik mojego moczu okazal sie duzo lepszy niz ten ostatnio co robilam, takze jestem juz spokojniejsza o te puchnace stopy.. na skurcze lydek moj gin polecil mi MAGNEZIN 500 to tabletki magnezu. zaczelam je dopiero brac wiec nie wiem czy dzialaja. mam je brac jeden raz dziennie, ale nie pozniej niz do 36 tc, bo taki magnez hamuje skurcze porodowe. dopiero 3 razy wzielam magnez takze nie widze jeszcze poprawy, a propo kozakow..ja juz nie zapinam sie w tych zeszlorocznych..nozki mi puchna i nie ma szans, cale szczescie mam trapery ktore tej zimy uratuja mnie. nie kupie zadnych kozakow bo nie ma u mnie sensu tego robic, giry mi spuchna kupie za duze i w przyszlym roku nie beda przydatne.

a teraz a propo porodu.. ja sobie powiedzialam.. jak nie dostane mega wielkiej dawki znieczulenia..to koniec..zabiore sie ze szpitalnego wyrka i przyjde kiedy indziej :-D nie ma szans by rodzic w meczarniach.. byc moze nie bede musiala brac bo bede tym odsetkiem kobiet ktore rodza bez boli..ale za ja mam bardzo niski prog bolu, takze od samego wejscia na oddzial bede krzyczec o srodki przeciw bolowe, jak bedzie trzeba dam w lape..nie chce sie meczyc. zreszta zapytam mojego ginka bo on tez pracuje w szpitalu..jak to wyglada na naszej porodowce..ta OPIEKA czy lepiej od razu komus dac czy jak.. ale wiem jedno raczej nie ma szans bym urodzila bez przeciwbolowego.. he ale sie rozpisalam..

a na obiad dzis u mnie nalesniki :ico_oczko: mam na nie smaka.. ide je smazyc bo potem w calej chalupie bedzie smrod nie do wytrzymania. buziaczki moje marcoweczki

[ Dodano: 2007-11-24, 11:57 ]
asiab, jakie pustki jakie pustki, jestem ja i moj synek :ico_haha_02: chyba kawunie malusia sobie zrobie bede lepiej chodzila, dostane powera :-D

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 lis 2007, 12:59

kamila_torun, wiesz ze kawusia wypłukuje magnez z organizmu :ico_nienie:

kamila_torun
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

24 lis 2007, 13:05

asiab, ale kawusia taka malutka i raz na jakis czas? :ico_noniewiem: :ico_oczko: ja kawoszem nie jestem generalnie, przed ciaza pilam kawe raz na 2 , 3 tygodnie.. teraz w czasie ciazy tez tak pijam..nawet rzadziej :ico_noniewiem: chyba nic mi nie bedzie co :-D

[ Dodano: 2007-11-24, 12:07 ]
och jutro ide na uczelnie na zajecia..jak mi sie nie chce, ale wole zajecia w niedziele niz sobote, bpo w sobote zawsze mam do 20 od 9, a w niedziele od 8 do 15, i taka ilosc godzin wytrzymam bez problemu ale w sobote nie daje tyle wysiedziec i potem mam wyrzuty sumienia :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2007-11-24, 12:07 ]
och jutro ide na uczelnie na zajecia..jak mi sie nie chce, ale wole zajecia w niedziele niz sobote, bpo w sobote zawsze mam do 20 od 9, a w niedziele od 8 do 15, i taka ilosc godzin wytrzymam bez problemu ale w sobote nie daje tyle wysiedziec i potem mam wyrzuty sumienia :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2007-11-24, 12:09 ]
ok juz widze ze zostalam sama na placu boju, to zmykam do tych nalesnikow i kawuni hhi

Awatar użytkownika
Aneta 30
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 lis 2007, 13:25

Witam
a ja cala noc nie spalam bol glowy ze :ico_szoking: a to wszystko gdzies podlapalam przeciagu i bola mnie uszy :ico_placzek: Chyba w poniedzialek pujde do lekarza
Kamilko fajnie ze wyniki są ok :ico_brawa_01:
A co do porodu nie bedzie tak zle zobaczycie
Ja dzis na obiadek mam placki ziemniaczane robi moj mąz :-D
Pozdrawaim Was cieplutko :-)

Kamila1982
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

24 lis 2007, 14:52

WITAM WAS KOCHANE!!!
DOPIERO DZIŚ SIĘ ZWLEKŁAM Z WYRKA BO PRZEZIĘBIENIE MNIE ZŁAPAŁO I PASKUDNIE SIĘ CZUŁAM WIĘC WOLAŁAM WYGRZAĆ TO CHORÓBSKO. A WOGÓLE TO MAM ZŁE WYNIKI MOCZU I DAŁ MI TABLETKI DOPOCHWOWE I ANTYBIOTYK NAWET :ico_olaboga: BOJĘ SIĘ ŻEBY DZIDZIUSIOWI NIE ZASZKODZIŁ ALE WKOŃCU TO LEKARZ WIĘC RACZEJ WIE CO ROBI.
APROPO PUCHNIĘCIA NÓG I SIARY TO NIE MAM Z TYM JAK NA RAZIE PROBLEMÓW, ALE POBOLEWA MNIE GŁOWA I TAK JAK ASIAB MAM TE BÓLE JAK @ :ico_placzek: WKURZAJĄCE TO JEST NO ALE CÓŻ.
13 GRUDNIA IDĘ Z MĘŻUSIEM NA USG BO W CZWARTEK MI NIE ZROBIŁ. JUŻ SIĘ NIE MOGĘ DOCZEKAĆ BO WCIĄŻ NIE WIEM KTO U MNIE W BRZUSZKU MIESZKA.
POZDROWIONKA IDĘ ROBIĆ OBIADEK BO GŁODNA JESTEM. PÓŻNIEJ DO WAS ZAJRZĘ :-D

kamila_torun
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

24 lis 2007, 14:55

Aneta 30, przykro mi kochana ze spac nie moglas.. ja dzis za to spalam jak dziecko, co prawda z mezulkiem gadalam do 2 w nocy przez internet i wstalam dopiero o 10. 30 ale bylo warto, jakas taka zywa dzis jestem. moje nalesniki juz usmazone, kuchnia wywietrzona..Anetka ale mi smaka narobilas tymi plackami ziemiaczanymi..mmmmm, na to jeszcze podsmazona cebulka i skwareczki ze sloninki, a placki tak na ostro..mmmm -> u nas nazywaja sie takie placki ziemniaczane na ostro NAGUSY ale dlaczego nie mam pojecia..ale sa pychotka..chyba w poniedzialek beda u mnie placki :-D bo jutro na zajecia to nawet nie bedzie kiedy obiadu zjesc, moze cos na uczelni w szamam :ico_oczko: dobra jak mam tyle energii dzis w sobie to zabieram sie dalej do pracy..moze sprzatanko malenkie :ico_oczko:

wiecie co mnie teraz drazni.. odglos odkurzacza. po prostu nienawidze!!! wole teraz szczotka ryzowa sprzatac dywany niz slchac tego sprzetu..a niby odkurzac znie jest taki stary, ma jakies 5, 6 lat, ale halasuje jak diabli. obiecalam sobie ze jak zamieszkamy na swoim to koniecznie kupie ten odkurzacz super cichy co go w telewizji reklamuja.. mam dosc tego glosnego.. hihiih :-) no dobra buzialki znikam, ale znowu zajrze :ico_oczko:

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 lis 2007, 16:08

Cześć kochane :ico_ciezarowka:
Pogoda u mnie dziś barowa, ale o wyjściu do baru raczej już zapomniałam :-D . Co do porodu to też się trochę już boję, ale zawsze sobie myślę, że przecież nie ja pierwsza i nie ostatnia więc jakoś to musi być :ico_szoking: .
A kochane dziewczynki mam pytanko ile juz przytyłyście w ciąży?? Ja przytyłam 7 kg i niewiem czy to dużo?? Koleżanka i mówiła, że jak chodziła w ciąży ze swoim marcinkiem to przytła aż 30 kg. :ico_szoking:

basia24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 lis 2007, 17:00

ja przytylam w ciazy juz 10kg nie widac tego az tak mocno mam nadzie je nie przytyje juz duzo haha ale jak tak bedzie pisac o tych nalesnikach to nie wiem :ico_brawa_01: moje sloneczko troszeczke sie wolniejsze zrobilo no ale w koncu dwa dni wariowalo to teraz dwa dni spokoju,wierci sie i kreci ale juz nie tak,ciekawa jestem od czego tto zalezy,kurcze ja od wszystkiego mam zgage od wszystkiego doslowie teraz zjadlam kilka paluszkow i juz znowu to okropne pieczenie,pozdrawiam was mocno. :ico_ciezarowka:

monika83
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

24 lis 2007, 17:17

czesc dziewczynki
ale narobilyscie ochoty tymi placuszkami i nalesnikami bo uwielbiam takie smakolyki,a rosolek to u nas niedzielna tradycja.
ja przytylam 4 kilo nie licze tego ze na poczatku ciazy schudlam 3 bo tak to by bylo w sumie 7
musze leciec narazie ale jeszcze zajze pozniej
:ico_buziaczki_big: dla wszystkich marcoweczek
kamila torun brawa za dobre wyniki :ico_brawa_01:

Kamila1982
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

24 lis 2007, 17:23

JA PRZYTYŁAM NA RAZIE 8KG. ZOBACZYMY JAK DALEJ BĘDZIE?
JA NIE MAM ZGAGI NA RAZIE.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”