Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 lis 2007, 10:23

Obrazek
Obrazek
Obrazek
piękna ze mnie pankówa :-D

Awatar użytkownika
karolina24
Trzy tysiące lat minęło...

26 lis 2007, 10:33

Witam Panie
U nas nocka spokojna chyba bez pobodek bo ja jak wczoraj psozlam spac to dzis Macius mnie obudzil o 7,20 :) my juz po kaszce i deserku a co do zupki to moje dziecie je okolo 180ml ale to zalezy od dnia i jego humoru :):):) i brzuszka oczywiscie :)
Gozdzik super fotki
Beatris rowniez super fotki :)
my zaraz jedizemy do mojej mamy i tam bedziemy caly dzien wiec mnie tu nie bedzie :( a tam bede miala sajgon bo braciszek polroczny bedzie a on jest super sruba :)
u nas dzis ziiiiimmmnoooooooooooo brrrr a ja musze wyjsc ;( i do tego pada :(
mielgo dnia buziaki

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

26 lis 2007, 10:41

gozdzik śliczne zdjęcia Julki :ico_brawa_01:
karolina miłego dnia życzę :ico_oczko:

To teraz ja wkleję foteczki :-D

Zabawy w kojcu
Obrazek

Czekając na pierwsze siku :-)
Obrazek
Obrazek

I wczorajsze zabawy ze starszą kuzynką
Obrazek

Awatar użytkownika
Duszka
4000 - letni staruszek

26 lis 2007, 10:44

ja jak robie swoją zupke to kłade na oko ,ale mniej wiecej jest tyle samo co z dużego słoiczka GERBERA to taka salaterka mi wychodzi prawie czubata Ami wszystko zjada ze smakiem no i chciała by jeszcze wyraznie to widac .....a objadki drugie dania jemy od 1.5 miesiaca ziemniaczki wczesniej miksowałam jakis klops do tego i sosik teraz juz rozgniata widelcem ziemniaki ,a jak jest miesko to zmiksuje no i sos jej to nawet same ziemniaki z sosem smakują, potrafi tez mi wyjadac z talerza to podje se troszke :-)

jaka Julencja elegancka hohoho co za fryz to jakaś nowa moda na cebulki?

[ Dodano: 2007-11-26, 09:45 ]
no i padła jak kawka :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-11-26, 10:00 ]
oooo jaaa :ico_szoking: ale EMI ma zajebiocha skarpetki :ico_brawa_01: sliczne te kaczuszki
moja by niedarowała uwielbia kaczki zwłaszcza

hihhi jaka mina nieteges za bardzo zadowolona to ona nie była ,ze siedzi na takim czymś :ico_oczko:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 lis 2007, 11:05

hihi cebulowy potworek :ico_brawa_01: dobre

Awatar użytkownika
nana
Śmigam już bez trzymanki po forumku

26 lis 2007, 11:19

hejka!
My dzis wcześnie rano wstalismy 6:20 pranie juz sie wyprało tylko powiesic trzeba,po sniadnku i Micho dusi komara od prawie godzinki :-) A mam dzis Maksia w domku bo za późno wtalismy wogóle niesłyszałam budzika,a do tego jeszcze padał śnieg i mój R spóźniłby sie do pracy :ico_noniewiem: Ale wiej,brrrrr
No zdjęciaki świetne :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
gozdzik, widać że juz Juli lekko śpiąca :-D
Aga26, emi, ta minka na tym sroczu,ale kaki zajefajne(nie wiem czy mój by ich nieściągał)?
A co do zupek,to tez zależy jak u Agi(od dnia,nastroju,głodu i tego co ma w misecce)! Ale tak gdzieś 150,180ml :ico_noniewiem: Póki mały spi idę :ico_pranko:

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

26 lis 2007, 11:47

Te skarpeteczki dodatkowo grzechoczą także bardzo często Emi je ściąga ale baaaardzo je lubi :-D

Kurcze też muszę zacząć gotować Emi drugie dania ale kompletnie nie wiem co jej mam gotować :ico_olaboga:

Moje dziecie siedzi w kojcu i dokazuje. Już dwa razy próbowałam ją uspać i nic :ico_noniewiem: No trudno zaraz znowu pójdę spróbować. Może teym razem się uda...

[ Dodano: 2007-11-26, 11:10 ]
Ufff wkońcu zasnęła. Mam tylko nadzieję że troszkę pośpi

Czy Wasze dzieciaczki też mają coś takiego ??

Moja Emi od pewnego czasu budzi się z płaczem. Nie za każdym razem ale np na 10 obudzeń to conajmnie 6 jest z płaczem. Nie mam pojęcia co może być tego przyczyną. Czy to jest teraz taki okres ??

Awatar użytkownika
nana

26 lis 2007, 14:02

teraz ja wam wkleje rankowe dokazywanie :-D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
przypomnę, że była 6:40 :ico_haha_01:

[ Dodano: 2007-11-26, 15:27 ]
Ale śnieżyca u nas no, no :ico_szoking: Michu śpi :ico_brawa_01: ale tu pustki dziś :ico_szoking:

Awatar użytkownika
urmajo
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

26 lis 2007, 17:09

Witajcie dziewczyny.

No rozczarowana jestem frekwencją na naszym wątku. :ico_szoking:

Byłam dziś pierwszy raz w mojej nowej pracy na kilka godzin zorientować się co i jak. Pierwsze wrażenie ok. Dziś było tam troszkę zamieszania, ale myślę, że będzie fajnie. Pracują tam same młode dziewczyny i jest dobry klimat.
Dziś też pierwszy raz zostawiałam Majkę na tak długo z babcią. Obie zniosły to dobrze. :-D :-D :-D

Aga26 co do zupek to moja Majka bardzo nie lubi i muszę się nieźle nagimnastykować, żeby zjadła. A zjada bardzo mało, nawet niecały słoiczek ten mały :cry: W ogóle ona niewiele może jeść, bo nawet ziemniaki nie przechodzą , więc w praktyce zajada marchewkę z indykiem. Ze smakiem zjada kaszkę i owoce. Cała reszta jest beeee.
A mam pytanie, czy deserek traktujecie jako samodzielne danie i co dajecie na ten deser? Aaaa i jaką przerwę w jedzeniu robicie po takim deserku. Ciekawa jestem, bo muszę ułożyć jej menu na czas mojej nieobecności w domu. Do tej pory nie było problemu, bo zawsze jak była głodna to pierś i sprawa załatwiona. A teraz....

A fotki rewelacja :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 lis 2007, 17:22

Aga26, Jula tez mi sie tak zaczeła budzić płaczac -okazało sie ze to ida jej zabki u góry moze twojej tez ida zebale :ico_noniewiem:
nana, :ico_brawa_01: zdjecia przeeefajne
urmajo, jesli chodzi o deserki to np jak zje mało zupki tak jak ty piszesz mały słoiczek to za ok 30min daje jej deserek
a jak zupka zjedzona jest w wiekszych ilościach tak jak pisała becia taki duzy słoiczek to przerwa jest dłuzsza
na deserek robie jej np.kisielek z bobofruta + starte jabłuszko do tego
albo deserek ze słoiczka z kaszka sinlac ( mała łyżeczka )
lub kaszka kukurydziana wtedy traktuje deser jako samodzielne danie
daje jej tartego bananka, jabłuszko
noi kupuje jej gotowe deserki bo nie jestem w stanie takiej rozmaitosci jejzafundować jak te słoiczki aa i czasem gotuje jej brzoskwinke i miksuje dodam ziarno winogronka do tartego jabłuszka zalezy

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”