Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

28 lis 2007, 19:38

a ja bylam na zakupach
M zostal z małym przez 3godz i w ten czas zdążyl do mnie 3x zadzwonic kiedy wróce :ico_szoking:
a jeszcze rano mowil ze mogłby sie zajmowac Szymciem na urlopie wychowawczym
no to po dzisiejszym dniu zdanie zmienił
i sam sie do tego przyznał
a niech wie co to znaczy opieka nad dzieckiem
bo on myśli ze ja caly dzien siedze i sie obijam a Szymon tylko je i śpi :ico_puknij:

no dobra
ale teraz to co chciałam wam napisać
kolezanka mi przesłała linka na temat lekarza u ktorego rodziłam
jestem zszokowana tym co tam opisała jedna dziewczyna

chciecie to poczytajcie: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... a=70972500

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 lis 2007, 20:32

O Boziu, nie moge w to uwierzyc!!!! Co za konowal, no szok!!! :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
Masz Eve kupe szczescia ze Szymus jest zdrowy i ty tez. Masz zamiar do niego nadal chodzic?

Awatar użytkownika
eve81

28 lis 2007, 21:10

O Boziu, nie moge w to uwierzyc!!!! Co za konowal, no szok!!! :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
Masz Eve kupe szczescia ze Szymus jest zdrowy i ty tez. Masz zamiar do niego nadal chodzic?
no naprawde sie przestraszylam
chyba juz do niego nie pojde
wybiore sie do innego lekarza

[ Dodano: 2007-11-28, 20:12 ]
ona chodziła do niego 6 lat
a ja bym u niego tylko na 3 wizytach
i chyba na tych 3 wizytach skoncze :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

28 lis 2007, 21:59

:ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: aż to mamie przeczytałam!! Same widzicie do jakich lekarzy możemy trafiać!! Ja czekam już na M bo jest już w czechach, myślę że na 1:00 będzie...

eve obiecany przepis:

Ciasto:
45 dag mąki,
10 dag cukru,
10 dag smalcu,
2 jaja,
1/4 l mleka,
2 1/2 dag drożdży,
1 paczka cukru waniliowego,
sól.

Nadzienie:
40 dag białego sera,
1 jajo,
10 dag cukru.

Kruszonka:
5 dag masła,
1/2 paczki cukru waniliowego
5 dag mąki
5 dag cukru pudru

Przygotować rozczyn drożdżowy i pozostawić do wyrośnięcia. Wyrośnięty rozczyn, jaja utarte z cukrem i szczyptę soli dodać do mąki i zarobić ciasto mlekiem. Gdy składniki połączą się, dodawać ciepły tłuszcz i wyrabiać ciasto tak długo, aż stanie się pulchne, gładkie, lśniące i zacznie odstawać od ręki. Wyrobione ciasto postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Następnie rozwałkować na placek o kształcie prostokąta, smarować nadzieniem (utarty twaróg wymieszany z cukrem i jajem), zawinąć brzegi i pokrajać placek nożem na prostokątne bułeczki. Posmarować je po wierzchu jajem i posypac kruszonką, postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Piec na złoty kolor.

[ Dodano: 2007-11-28, 21:13 ]
Jutro wracamy do siebie, i ma przyjechac w odwiedziny kuzynka M z warszawy z kolezanką więc pewnie w niedziele wieczorem dopiero będę mogła do Was zajrzeć no chyba że uda mi się wcześniej to oczywiscie zajrze natychmiast.... idę wziąść kapiel i chyba poogladam z mama Tv. DOBRANOC :)

eSKa
4000 - letni staruszek

28 lis 2007, 22:53

Hej, ja dopiero teraz, dzis tata ma urodzinki wiec rano pomagalam mamie a pozniej imprezka.
Poczytalam wszystko i
Justynko Eve jestem w szoku, Boże aż strach isc do lekarza, nigdy nie wiadomo na jakiego świra sie trafi, jeden cię czyms zarazi, drugi zbagatelizuje albo nie zauważy że coś ci dolega :ico_olaboga
Justyna ale z Marcelinki słodki dziubeczek :ico_brawa_01:
Co do laktatorów to ja mam ręczny taki z gumową pompką (jak gruszka do noska) z Canpola kosztował ok 40zł i nie narzekam, całkiem fajnie wyciąga. Poszukam na allegro i jak znajde to wstawie linka.
Kocura brawo za pamięć, rzeczywiscie Olo ma takiego pajacyka jak Szymuś i Zuzia.

[ Dodano: 2007-11-28, 21:56 ]
Justyna własnie taki mam http://www.allegro.pl/item270057536_lak ... nowy_.html

[ Dodano: 2007-11-28, 21:57 ]
Hehe widze że nasza-klasa wciąga wszystkich :-D

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 lis 2007, 23:38

No ja tylko powiedziec dobranoc :-) Ide sie kapac, no Nell cos nie chce spac, budzi sie co 15 minut.. eh...lece... papapa

Aha, Marcelka slodziutka ze szok. Masz laleczke a nie dziecko :-)

Zaraz chyba napisze smsa do Agnieszka i Pauliny bo nie podoba mi sie ze juz calkiem odpuscily sobie tt :ico_nienie: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
eve81

29 lis 2007, 09:32

Justyna_Bochnia, dzięki za przepis
juz wydrukowałam, teraz tylko trzeba zebrac siły na pieczenie :ico_oczko:
ustynko Eve jestem w szoku, Boże aż strach isc do lekarza, nigdy nie wiadomo na jakiego świra sie trafi, jeden cię czyms zarazi, drugi zbagatelizuje albo nie zauważy że coś ci dolega :ico_olaboga
no dokładnie, a ja byłam tym lekarzem zachwycona
ze taki miły i wogole :ico_szoking:
Zaraz chyba napisze smsa do Agnieszka i Pauliny bo nie podoba mi sie ze juz calkiem odpuscily sobie tt
pisz pisz do nich i daj znac co napisały :ico_oczko:

a ja zmykam teraz do lekarki po recepte na szczepionke
pozniej mam w planie wyjazd do banku
zeby wplacic pieniadze na konto bo chcialam dzisiaj kupic bilety na styczen do Liverpoolu
no i jeszcze moze jakies zakupki w tesco :-D

eSKa
4000 - letni staruszek

29 lis 2007, 15:13

Hej, ja juz dzis zaliczylam spacerek, teraz mały spi ... na klatce schodowej :ico_wstydzioch: bo na podwórku sie budził a teraz tak zasnął że szkoda mi go ruszać i przenosic do domu.
Dzis znowu pospal do 5.30 ale o 1.00 mial jakis maly atak płaczu, chyba emocje po imprezie bo jeszcze tyllu ludzi naraz nie widział :ico_oczko:

Eve jak tam zakupki?? co ciekawego kupiłaś? Mnie ciągnie do Zabrza bo tam podobno jakas hurtownia dziecięca jest i mnóstwo rzeczy, a mnie sie marzy leżaczek i łóżeczko turystyczne bo zostalismy zaproszeni na cale święta do dziadka mojego męża (za Częstochowe) i tak sobie wymyslilam ze dobrze by bylo miec takie łózeczko na ten wyjazd.
Justyna wklej mi linka tego łóżeczka które ty masz? i napisz czy jestes zadowolona.

Lalka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 lis 2007, 16:35

hej dziewczyny my tez byłysmy na spacerku bo piekna sloneczka mroźna pogoda :-D
eska w zabrzu jest sklep bociek-hurtownia modex ,super sklep,ja tam kupowałam wózek,łóżeczko,pościel wanienke przewijak itd.i o rabat trzeba się upominać ul.Mikulczycka 1
Hania zrobiła taka kupe dziś że chyba Wam zdjęcie wkleję...masakra :-D :-D :-D :ico_szoking: :ico_szoking:

eSKa
4000 - letni staruszek

29 lis 2007, 16:50

w zabrzu jest sklep bociek-hurtownia modex ,super sklep,
No własnie też o nim słyszalam i ciągnie mnie tam cholernie :-D tylko musze męża namówić bo do Zabrza mamy dosyc spory kawałek :ico_oczko:
Ale ogolnie to ceny są niższe niz w sklepach czy raczej na tym samym poziomie?

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”