witajcie
u mnie jest tak,że żadnych tego typu padań mi nie zrobią bo tu nie robią-Irlandia jest sporo za Murzynami,więc co się dziwić skoro np rok temu jeszcze USG było robione często tylko raz przez całą ciąże,a dzidzie -gdy spytałam jak badają by wiedzieć czy prawidłowo rośnie-padła odpowiedż,że mierzą brzuch dłońmi
-szkoda słów.
Więc co mi zostało to modlić się,by donosić ,szczęśliwie urodzić zdrową dzidzie
I to też robię co noc.
Widzisz
szczako i przyszła pora na nabieranie ciałka
,teraz będziesz z tygodnia na tydzień nas gonić
Z moim przeziębieniem jest tak,że nie dam się tak łatwo
z tym tyciem ogólnie to trochę ci lekarze przesadzili- 10 kg ???
To ja tyjąc przy pierwszym 12,5 byłam szczęśliwa,bo to nie było dużo,wszystkie koleżanki w koło tyły po 20 kg i więcej.
Też gdzieś czytałam na jakiejś stronce to,że jak ktoś ma nadwagę to ma wręcz wskazane przytyć tylko do tego 10 kg a jak ktoś ma normalną wagę to do 13 kg maks,z niedowagą natomiast nawet do 16 kg.
Podsumowując to powiem jedno-mama,babcia itd zawsze powtarzały,że jeżeli w ciąży ma się na coś ochotę to nie powinno się tego odmawiać,zwłaszcza dzidzi,bo to ona śle sygnał takiego zapotrzebowania
,po za tym napewno trzeba mieć na uwadze raczej zdrowe odżywianie a jak już sie ma te słodkawe zachciewajki to z umiarem kochane , z umiarem i będzie ok
Moniczko i jak tam obiadek ??Smakował teściowi??Pewnie tak
Zaraz uciekam do znajomych a dokładnie Andrzeja,posiedzimy troszkę,bo jutro znów do pracy a po niej kolejne odwiedzinki ale juz drugiego Andrzejka
Miłego wieczroku sobotniego kochane
Buziaki