MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

01 gru 2007, 16:47

dzieki dziewczynki :ico_buziaczki_big: jestescie kochane, ja tak tutaj zagladam w ramach relaksu bo cos mnie plecy pobolewaja i w przerwie miedzy gotowaniem a sprzataniem czytam co piszecie... teraz mam chwilke dla siebie bo chlopaki (razem z wiktorkiem) poszli na spacer...

faktycznie to badanie w polsce sporo kosztuje :ico_szoking: ...
a powiedzcie mi jeszcze, jak na takim badaniu wychodzi cos nie tak... to co wtedy??? leczyc przeciez sie nie da... usunac ciazy tez nie :ico_nienie: i w zasadzie nic sie nie da zrobic...
to po co w ogole te badania sa?

szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

01 gru 2007, 17:28

MONIKAB fr, w Polsce podobno można usunąć ciążę do 24 tygodnia, jeżeli testy wykażą błędy w rozwoju płodu.
A niektóre schorzenia pewnie można leczyć.

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

01 gru 2007, 19:35

witajcie
u mnie jest tak,że żadnych tego typu padań mi nie zrobią bo tu nie robią-Irlandia jest sporo za Murzynami,więc co się dziwić skoro np rok temu jeszcze USG było robione często tylko raz przez całą ciąże,a dzidzie -gdy spytałam jak badają by wiedzieć czy prawidłowo rośnie-padła odpowiedż,że mierzą brzuch dłońmi :ico_olaboga: -szkoda słów.

Więc co mi zostało to modlić się,by donosić ,szczęśliwie urodzić zdrową dzidzie :-)
I to też robię co noc.

Widzisz szczako i przyszła pora na nabieranie ciałka :ico_brawa_01: ,teraz będziesz z tygodnia na tydzień nas gonić :ico_haha_01:

Z moim przeziębieniem jest tak,że nie dam się tak łatwo :ico_oczko:

z tym tyciem ogólnie to trochę ci lekarze przesadzili- 10 kg ??? :ico_szoking:
To ja tyjąc przy pierwszym 12,5 byłam szczęśliwa,bo to nie było dużo,wszystkie koleżanki w koło tyły po 20 kg i więcej.
Też gdzieś czytałam na jakiejś stronce to,że jak ktoś ma nadwagę to ma wręcz wskazane przytyć tylko do tego 10 kg a jak ktoś ma normalną wagę to do 13 kg maks,z niedowagą natomiast nawet do 16 kg.
Podsumowując to powiem jedno-mama,babcia itd zawsze powtarzały,że jeżeli w ciąży ma się na coś ochotę to nie powinno się tego odmawiać,zwłaszcza dzidzi,bo to ona śle sygnał takiego zapotrzebowania :ico_oczko: ,po za tym napewno trzeba mieć na uwadze raczej zdrowe odżywianie a jak już sie ma te słodkawe zachciewajki to z umiarem kochane , z umiarem i będzie ok :-D

Moniczko
i jak tam obiadek ??Smakował teściowi??Pewnie tak :ico_oczko:

Zaraz uciekam do znajomych a dokładnie Andrzeja,posiedzimy troszkę,bo jutro znów do pracy a po niej kolejne odwiedzinki ale juz drugiego Andrzejka :-D

Miłego wieczroku sobotniego kochane
Buziaki

szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

01 gru 2007, 22:33

emalia30 pisze:teraz będziesz z tygodnia na tydzień nas gonić :ico_haha_01:

Dzięki :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 gru 2007, 15:24

Witajcie :ico_haha_02: A co tu takie pustki przy niedzieli?
Mnie od wczoraj boli brzuch,więc staram się raczej leżeć,mam nadzieję,że wszystko będzie w porządku.Moja Zuza ma krtaniowy kaszel,więc do zerówki znowu nie pójdzie,a zaległości rosną :ico_olaboga: Obym się od niej nie zaraziła.
Pozdrawiam Was ciepluteńko,zmykam leżeć,papa

MONIKAB fr

03 gru 2007, 10:38

dzien dobry kochane :) jak samopoczucie po weekendzie?
ja milam dosc ciezki...strasznie duzo pracy... nawet w niedziele nie poleniuchowalam (po poludniu musialam ogarnac troche domek na ktory sie wkrotce przeprowadzamy-tam teraz mieszka moj tesc)
emalia, obiadek super,dziekuje...
nawet moj wiktorek nie pogardzil schabowym (zjadl calego :ico_szoking: )
teraz mam kolejny zawrot glowy... w srode mezusiowe urodzinki...i znow pieczenie :ico_olaboga:
zulciu, odpoczywaj kochana, nie wolno ci sie przemeczac :ico_nienie:
ja jak mialam rozwarcie w pierwszej ciazy, to ograniczalam sie do minimum... i bardzo duzo spalam... :ico_wstydzioch:
tylko ze z tymi naszymi pociechami to jest troche roboty niestety... teraz ciezko sobie pozwolic na poleniuchowanie w lozku... tak to przynajmniej jest z moim wiktorkiem...
duzo zdroweczka dla zuzanki, niech zdrowieje szybko i niech mamusi da odpoczac
szczako, jesli nawet badania wyszlyby nie tak... to zespolu downa przeciez nie lecza...a usuwac... no coz ... to pozostawiam do rozwazenia kazdej przyszlej mamie...ja w kazdym badz razie nie moglabym usunac...nie teraz...to juz 17 tydzien... a co dopiero mowic o 24... :ico_placzek:
tak jak pisala emalia...pozostaje nam sie modlic o zdrowie naszych dzieci...to jest w tym momencie najwazniejsze...
emalia jeszcze raz zwracam sie do ciebie... ciezko mi sobie wyobrazic to co piszesz o opiece lekarskiej w Irlandii.. :ico_szoking: szok normalnie... chyba w polsce sluzba zdrowia wieksza wage przyklada do tych wszystkich badan (choc jak poszlam w polsce na pierwsze usg(w pierwszej ciazy), to najpierw lekarz mnie przebadal...a potem powiedzial ze sprzet do usg jest "bylejaki" i zebym przyszla do niego na prywatna wizyte...- tak jakby nie mogl od razu powiedziec ze ultrasonograf ma do d... i zebym zaplacila :ico_puknij: )

Katka
Wodzu
Wodzu

03 gru 2007, 11:27

MAJÓWECZKI pozdrawiam WAS bardzo serdecznie, kukam do Was regularnie i śledze Wasze losy :ico_haha_02: :ico_haha_02: :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 gru 2007, 11:54

Witajcie późnym rankiem :ico_haha_02:
Zuza została w domu,a ja poleguję,bo od soboty mnie brzuch boli i krzyż,nawet no spa za bardzo nie pomaga.I nie wiem,czy boli,bo się macica rozciąga,czy to coś poważniejszego(odpukać).Sama już nie wiem :ico_placzek:
W czwartek mikołajki,a my jeszcze nic Zuzi nie kupiliśmy,a ja nie wiem czy mogę latać po marketach.Mam dziś takiego dołka,że lepiej nie mówić.Ja chcę,żeby już był kwiecień.Buziaczki moje Majóweczki

MONIKAB fr

03 gru 2007, 12:23

zulcia, lepiej ty kochana nie biegaj po marketach :ico_nienie: proponuje zaangazowac meza... albo kupcie cos przez internet...jeszcze jest czas... mysle ze zdazy paczuszka dojsc... my tez jeszcze nie mamy nic konkretnego dla wiktorka... z wyjatkiem poscieli ze scooby doo (ktorego tak uwielbia)... prezent praktyczny...ale jako dodatek...( chyba kipimy mu komputer... taki edukacyjny oczywiscie dla maluszkow)
a wiecie... wczoraj bylismy w markecie, przechodzilam z wiktorkiem przez dzial z zabawkami i on mi mowi :"mamusiu, kup mi cos..." ja sie pytam co, a on : "kup cos" ,no to ja mu odpowiedzialam :" a nowa pizamka moze byc?" a on na to ze moze :ico_szoking: ... no i kupilismy mu sliczna pizamke ze scooby doo oczywiscie :-D a on sie juz nie mogl doczekac kiedy ja ubierze... chyba nie musze dodawac ze cieszyl sie jak...dziecko :-D :-D :-D

Katka
Wodzu
Wodzu

03 gru 2007, 12:36

Zulciu jesli odczuwasz niepokój zwiazany z tymi bólami, to moze przewdzon do ginki. I absolutnie nigdzie nie chodz :ico_nienie: , tylko lez i odpoczywaj

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”