Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

04 gru 2007, 01:11

hej hej kochaniutkie po weekendowym mileczeniu:)

Moniczko niestety tak to jest w tej zakichanej Irlandii i służba zdrowia się długo tutaj nie zmieni.
Ale jestem pełna nadziei,że wszystko będzie ok i nie będę potrzebowała czegoś extra,bo wtedy to nie wiem jak będzie-oj oby do maja a póżniej szybki i bezproblemowy poród i będzie git :-D

Rozumiem cię babe_boom,ja rodziłam na klinikach prawie 9 lat temu i chwalę sobie ale tylko dlatego,że miałam tam znajomego lekarza :)-całe szczęście
Tak czy inaczej myslę,że gdybyś była tutaj gdzie ja i tak byś chwaliła Wrocławskie szpitale-wszystkie oby były nasze.

Co do mieszkań to macie rację nie ma jak swoje-my mieszkamy prawie 4 rok w wynajętym i wprawdzie cały dom 3 pokojowy jest nasz,ale kieszenie pełne wynajmującego :(-dodam,że rok mieszkaliśmy dzieląc dom i spaliśmy w trójkę w jednym pokoju na jednym łóżku z 4 latnim wtedy synem.
Zresztą w Polsce też tak było-mieszkanie z teściami ehh
Mimo tego wszystkiego to muszę dodać,że dzięki temu,że tutaj wyjechaliśmy i tak mimo tylu wydatków stać nas na o wiele więcej,więc oby do przodu i oby zdrówko dopisywało,bo to jest najważniejsze.

Zulciu kochana a jak się ty czujesz??
Mam nadzieję,że wszystko jest ok z tobą i dzidzią??

Ja w środę na wizytę idę i modlę sięby sprawdzili jak tam moje maleństwo się miewa a nie tylko zadawali setki pytań.
Kolorowych snów kochane
Ściskam

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

04 gru 2007, 08:55

witajcie kochane,
emalia, zobaczysz ze z dzidzia wszystko jest w porzadku...
babe_boom... kurcze a czy to "obnizenie" zagraza twojemu zdrowiu w jakis sposob?
kurcze, strasznie drogi taki zabieg...ale moze do tego czasu cos sie z ta sluzba zdrowia zmieni i bedzie refundowany... :ico_noniewiem:

jak dziewczynki, prezenty juz pokupione???

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

04 gru 2007, 09:26

witam chwilkę przed pracą :)
Monia też mam taką nadzieję.

Co do prezentów to ja osobiście nie mam i pewnie zrobie je na ost chwilę.

Za oknem deszcz i wiatr typowo irlandzka pogoda.

Natrój w miarę ,choć do pracy tak mi się nie chce iść :ico_zly:

babe_boom miejmy nadzieję,że wszystko się pozmienia i będzie refundowany ten zabieg jak i że nie zagrozi tobie i dzidzi w jakiś sposób.

Miłego dnia i do wieczorka kochane
Bużka

MONIKAB fr

04 gru 2007, 09:32

emalia, milego dnia ci zycze :)
ja dzisiaj znowu pieke :ico_olaboga: tym razem torcik sie szykuje na mezusiowe jutrzejsze urodzinki :-D kto wpadnie do mnie na ciacho i kawusie??? :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 gru 2007, 13:42

Witajcie
Ja kolejny dzionek w domciu,może dziś wyskoczymy na chwilkę do lidla,bo na większe markety nie mam ochoty,a muszę kupić słodycze na mikołajki.U mnie w rodzince wszystko sie obchodzi,nawet walentynki.Moja mamcia tak nas z siostrą rozpuściła :-D,więc symboliczne prezenty,ale muszą być.Mój mąż był najpierw zdziwiony,bo u niego jest odwrotnie,ale potem hehe,brał co mu dawali.
MONIKAB fr, pozazdrościć,ja jakieś ciasto upichcę,ale tort to dla mnie za trudna sprawa :ico_wstydzioch: Zrobiłam raz na 1-sze urodziny Zuzanki i hm troszku krzywy był :ico_wstydzioch: ale nawet smaczny.Dlatego tort dla córci zamawiam w cukierni,a na męża urodziny robimy sernik na zimno z owocami lub cosik w tym stylu.
emalia30, nie martw się,z dzidzią na pewno wszystko w porządku.Czekamy w środę na relacje z wizyty.

[ Dodano: 2007-12-04, 12:45 ]
A czujecie już ruchy?Bo ja czuję,ale rzadko,raczej jak się położę na wznak,zazwyczaj troszkę rano i troszkę wieczorem.Czy to nie za rzadko?Jak Wy macie?Ja chyba jestem specjalistką od wynajdowania problemów.

MONIKAB fr

04 gru 2007, 15:02

zulcia, wszystko w normie z tymi ruchami , nie masz sie co przejmowac... ja mam tylko wieczorem... i to nie codziennie...
co do pieczenia... to ja tez jestem pod tym wzgledem"lewus" :-D ale staram sie piec takie placki co kazdemu wychodza :-D
a poza tym, to nawet moj najwiekszy niewypal cukierniczy jest o niebo lepszy od tych kupnych francuskich tortow (one tylko ladnie wygladaja)

ok kochane, zmykam do sklepiku, postaram sie zagladnac tu pozniej, pa pa, zycze milego popoludnia :)

Awatar użytkownika
Ewelina83
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

04 gru 2007, 15:03

Hej Kochane!!!
Zulcia, ja mam tak samo jak ty wiec chyba musimy po prostu jeszcze poczekac :-)
MONIKAB fr, Na kawe bardzo chcetnie :ico_haha_01: ale torcik odpada moj maz mial wczoraj urodzinki wiec slodyczy i ciast jestem przejedzona :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 gru 2007, 15:34

Dzięki dziewczynki,to jestem spokojniejsza.Przyznam się szczerze,że mało pamiętam z poprzedniej ciąży,a poza tym wtedy czułam sie zupełnie inaczej.
A co do słodkości,to mój mąż właśnie przyniósł z pracy świąteczną paczkę ze słodyczami :-D Całe duże pudło,więc siedzimy wszyscy naokoło i się objadamy.Oj,chyba będę najcięższa na tym wątku,bo apetyt na słodycze to zawsze miałam ogromny :ico_olaboga: A w przyszłym roku będą już dwie takie paczki,bo to dla dzieci.Zapraszam Was do mnie na wieczór słodkości.Trzeba sobie jakoś osłodzić to życie :-D Pozdrawiam

MONIKAB fr

04 gru 2007, 16:20

zulcia, jak tak bedziemy tymi slodkosciami czestowac, to wszystkie bedziemy chodzic jak bombki choinkowe :-D i to do maja :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

04 gru 2007, 16:32

cześć dziewczyny

MONIKAB fr, moje obniżenie jest za duże i ćwiczenia nie pomogą a co do zabiegu to raczej nie będzie on refundowany bo takie coś przeważnie robi się starym babką
Dziecku to nie zagraża ja po prostu nie czuje, że mi się chce sikać, tylko strasznie boli mnie brzuch i wtedy wiem, że muszę iść do WC jakbym nic z tym w przyszłości nie zrobiła to czekałby mnie za kilka lub kilkanaście lat woreczek na odchody więc warto się tym zainteresować zresztą takie bóle brzucha na siku do przyjemnych nie należą, ale tym się będę martwić jak przestane karmić.

W niedzielę poczułam ruchy dzidzi takie już na 100% , siedziałam sobie w gorącej wodzie w wannie i nagle dzidzia zaczęła lekko kopać, chyba woda mu nie odpowidała hihi

Od 2 tyg mam cholerną ochotę na słodkie ale nie jem, bo w tamtej ciąży przedobrzyłam i teraz muszę się ograniczać, za to najadłam się dziś znowu śledzi na śniadanie. Mniammmm

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”