Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

07 gru 2007, 19:40

Kurcze eve nie zazdroszcze jezdzenia na rehabilitacje, moja bratanica byla przeasymetryzowana i jak miala sesje u rehabilitanta to bardzo plakala
no ja zdaje sobie sprawe ze Szymus pewnie bedzie płakał jak wiekszosc dzieci
zreszta byl juz 2x na rehabilitacji to widzialam co sie dzialo
ale jak trzeba to trzeba
to wszystko dla jego dobra
dlatego ja sie tym nie załamuje
wiem ze musi cwiczyc i tyle

Kocura Bura, Zuzia na tej fotce w podpisie wyszła jakby sama sobie ta fotke robiła :-D

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 gru 2007, 20:13

Jestem dziewczyny , jestem...
u nas pogoda taka ze po prostu wydaje sie ze rano juz jest wieczor, ten brak slonca doprowadza do szalu :-( chyba musze isc na solarke i sie naswietlic. :-)

A tutaj link ze zdjeciami ze spotkania:
http://picasaweb.google.com/mamazuzi198 ... rbA-oy4jKI

Fajny ten Kubcio, co? :-)

Ja dzis od 10.00 do 13.30 spalam z Nelcia, potem tylko zrywa i do przedszkola po Zuzie, wrocil J i pojechalismy na zakupy: kupilam sobie na wyprzedazy Cubusa 2 bluzki, rozowa jasna i sliwkowa wiec humorek lepszy. No i malutkiej pajacyka welurkowego z Kolorino Drewexa (bardzo lubie te ciuszki). No i pieluchy i spozywka i poszlo tyle kasy ze nie chce myslec, grrr...

Nell dzis jest istnym aniolkiem, w ogole nie placze, guga sobie, cieszy sie, spi i je... normalnie ktos mi dziecko podmienil :D

Eve, a juz myslalam ze ten lekarz sobie takie jaja z pacjentow robi....

Kocura juz sobie poradzilam i poszly zdjatka. Rodzice mi przywioza i wtedy zrobie taka wielka antyrame z roznymi zdjeciami. Przez to ze mamy cyfrowki zniknely prawie albumy a szkoda bo ogladanie zdjec w albumie ma dla mnie jaka magie :-)

Ewasiek, nigdy nie jadlam grochu z kapusta, mozesz napisac jak to robisz? Bo smaka mi zrobilas..... :-)

A ja ide sobie ugotowac parowki :-)

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

07 gru 2007, 20:49

mamo zuzi nic trudnego :-D
gotuje posiekana główke świerzej kapusty, tak zeby byla miekka, dodaje kostke rosołowa i troche wegety. w drugim garczku gotuje około 0,5 kg grochu łupanego oraz 3-4 pokrojone w kostke ziemniaki, sole. na patelni podsmazam cebulke, kielbaske i troche boczku . jak wszystko jest miekkie, to odcedzam kapustke, wlewam ugotowany groch z ziemniakami i traktuje tłuczkiem do ziemniaków. dodaje podsmazona kielbaske mieszam, doprawiam sola i pieprzem. i juz mozna jesc :-D ja lubie ja najbardziej odgrzewana :-D
mam nadzieje ze jasno napisalam co i jak. smacznego :-D

Awatar użytkownika
eve81

07 gru 2007, 21:05

mama_zuzi1980, rzeczywiscie super ten Kubcio i jakie ma duuuuże oczęta :-)
a ile on ma miesięcy/?

a wogole mam pytanie: jak nosicie dzieciaczki to podtrzymujecie im jeszcze główke??

[ Dodano: 2007-12-07, 20:09 ]
a wogole to nie wiem co mam myslec
bo zmierzylam Szymciowi temp. i ma 37,1st. (juz po odliczeniu tych kresek)
ale to chyba nic niepokojącego?? jak myslicie/?
nie wiem czy mam juz schize czy on znow zaczyna mi pokasływać :ico_olaboga:
zreszta to ja juz nie wiem jak on kaszle czy cos z gardelkiem ma czy moze ta slina mu tam przeszkadza i kaszle :ico_olaboga:
na chorego sie nie zachowuje
ale tym sugerowac sie nie moge
bo wtedy jak byl chory to tez sie śmiał i wogole...ehhh

[ Dodano: 2007-12-07, 20:12 ]
aaa i jeszcze miałam napisać
że jednak nie kupuje łóżeczka
jak byłam u rodziców to tata zaprowadził mnie na strych i pokazał łóżeczko jeszcze po mnie :ico_szoking:
obejrzałam i stwierdziłam ze jest w idelanym stanie
wiec mama mi go wyszoruje a ja dokupie tylko materac do niego
no i juz napaliłam sie na pościel z allegro w kolorze safarii
i jeszcze planuje kupic taki śpiworek: http://www.allegro.pl/item281077712_spi ... lorow.html
dobra teraz uciekam robic przelewy bo M na juz kaske na koncie wiec trzeba wszystkie opłaty zrobic

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

07 gru 2007, 21:19

eve podobno do 37,4 nie ma co panikowac, powyzej ja bym juz podala przeciwgoraczkowy czopek

Awatar użytkownika
eve81

07 gru 2007, 21:37

ewasiek, a jakie czopki przeciwgorączkowe można podać takiemu maluchowi??
to moze sie jutro zaopatrze na wszelki wypadek

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 gru 2007, 22:07

Ewasiek, wszystko jasne , dzieki, tylko pytanko: ten groch luskany to jaki? taki jak na grochowke i namaczany przez noc?

Eve, ja dla Zuzi mialam lozeczko po mnie to je odmalowalam na liliowy kolor i bylo sliczne. Spiworki piekne, a jaki chcesz kolor*?

Odpowiadajac na pytania: Kubus ma 4,5 miesiaca i jemu juz glowki nie musialam trzymac, ale on generalnie taki silny byczek jest. a oczka rzeczywiscie cud mjiod :-)

Ja Nelci glowke jeszcze musze asekurowac, tzn. nie dotykam jej, ale trzymam reke zaraz za nia w razie czego :-)

Temp 37.1 to zadna goraczka, moze akurat byl po spaniu, albo brykaniu to mogla mu sie troszke podniesc. Mozna dawac paracetamol i najnizszej dawce np. Efferalgan w czopkach dla dzieci ma chyba 50 mg choc nie jestem pewna i w aptece ci babeczka powinna podac dawkowanie, bo je sie przelicza na kg a nie wiek.

I nie wiem czy dobrze mowie, ale podawanie przeciwgoraczkowych lekow na wszelki wypadek to nie dobry pomysl :ico_noniewiem: Ale warto w domku miec cos na goraczke dla maluchow, ja mam zawiesine cos jak Apap. Mozna od masy 5 kg.

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

07 gru 2007, 22:36

ja podalam miskowi paracetamol jak mial goraczke po szczepionce, ale on mial wtedy 38 z groszami wiec stwierdzilam ze powinnam, oczywiscie najpierw zadzwonilam do mamy i sie naradzilam.

a groch to taki żółty ja mówie na niego łupany.

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

07 gru 2007, 22:54

Hej!
Pamietacie o mnie jeszcze?? :-D Ja po prostu odpadam, nawet czasu zjesc nie mam, pakuje wszystkie nasze rzeczy, ukladam, segreguje, prasuje, piore, czyszce, myje i sprzatam, jednym slowem koszmar :-D Gdzie my nazbieralismy tyle tych dziadow to ja nie mam pojecia... Katastrofa, wszystkie pudla musze zniesc do piwnicy no a we wtorek wyjazd... A po przyjezdzie sprzatnie nowego mieszkanka i rozpakowywanie. Najgorsze to to ze nie mam miejsca w nowym mieszkaniu, na pralke i suszarke i szafe, normalnie bomba, juz nie wspomne ze nie ma gdzie biura urzadzic, mieszkanie ma duzo plusow ale minusow tez sporo... mam nadzieje ze mnie rozumiecie, bo skoro nie mam nawet czasu na TT to juz musze byc zagoniona bardzo :-D

Kupilam wozek, no i dzis mi zadzwonili ze gondolka w takim kolorze jak chce moze byc dopiero w styczniu, no dzieki wielkie :ico_zly: No i zdecydowalam sie na inny kolor, znowu na niebieski :-D Jak przyjade do Chorzowa to wozeczek powinien juz czekac.

Wogole to musze sie poskarzyc ze Mikolaj o mnie zapomnial :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Z tesciowa ok, ale chyba na dluzsza mete to bym rady nie dala. Ja prosze o cos Krzyska a ona mu mowi "Siedz, ja to zrobie za Ciebie"... No kurde, co on rak nie ma czy jak?? Wielki chlop a matka kolo niego skacze. Dzis chcialam sprzatac kuchnie i mowie ze nie bedzie obiadu to strasznie sie martwila ze Krzysiu nie zje nic cieplego. jak bedzie chcial to sobie zrobi co nie??

No i jeszcze jutro ta imprezka... Jak nie padne to przezyje :-D

Sorki ze tak nic o was do was, ale mam oczy na zapalkach...

Tylko co do tej goraczki, to tu do 39 nic nie podaja, Jasiu jak byl w szpitalu dostal czopka tylko raz wlasnie przy 39, jak mial 38 z kreseczkami to nic mu nie podawali.

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

07 gru 2007, 22:59

pamietamy o tobie :-D

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”