Awatar użytkownika
tyna
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

09 gru 2007, 19:21

witajcie :-) dziękujemy za komplementy dla Michałka :-) :ico_sorki: :ico_sorki:
Rzeczywiście coś te nasze dzieciaczki naokrągło chorują :ico_olaboga:
Zdrówka dla chorowitków :-)
U nas jakoś od wczoraj michałek ma lepszy humor odpókać :ico_noniewiem: :-)
nie wiem jak to jest,a le ostatnio Oski mi tylko w ciagu dnia spi ew 30 minut a jak mnie nie ma i jest z moja siostra to spi po 2,5 godziny ...
może Oskarek chce się na zapas Tobą nacieszyć skoro częściej go teraz zostawiasz :-D

Awatar użytkownika
Natashka
Miss zgubnych kilogramków

09 gru 2007, 19:29

mozliwe ze tak jest, juz sama nie wiem..

a powiedzcie mi tez co robicie jak wasze dzieci wpadaja w "szal" jaK IM czegos zabronicie, jesli w ogole tak robia.. bo Oskar tak niestety ma, jak mu cos zabronie lub po prostu nie pozwole czegos wziasc itd to zaczyna wlasnie sie drzec jak szlaony i to okropnie ze az uszy bola, drze, placze masakra ogolem jedna...

co w takiej sytuacji robic....????? macie na to dobre sposoby? czy moze tak jak super niania robi czekac az dziecko sie uspokoi?? tylko nie wiem czy to sie tyczy tez takich malych dzieci ..

ivon
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 gru 2007, 20:16

Witajcie Kochane :ico_haha_02:

My wczoraj mielismy gosci a dzis bylismy w gosciach :ico_haha_01:

Natalia, wczoraj Maja chciala wejsc do malego pokoju a ja jej nie pozwolilam wiec oczywiscie od razu histeria, lament, nawet trudno to opisac... plakala i plakala a my nawety na nia nie spojrzelismy i dała spokoj... czyli u nas ignorowanie płaczu wczoraj pomogło...

Ciesze sie,ze Adusi juz lepiej :ico_buziaczki_big:

Gabrysiu, czyli Emi poznała Twojego tate, tak? Bo wydaje mi sie,ze kiedys pisalas,ze nie chcesz utrzymywac z nim kontaktów... ale jesli jest juz lepiej miedzy Wami to bardzo sie ciesze...

A mi cos sie zrobilo w kregoslup i chodze lekko pochylona... wczoraj kupilam jakąs masc i pomogła ale dzis znowu boli...

Awatar użytkownika
Natashka

09 gru 2007, 20:29

Iwonko bo ja wlasnie sie zastanawilaam czy na ta histerei reagowac...
a jak nie reagujesz to dlugo to trwa zanim ise uspokoi?? bo u mnie jak tak kiedys robilam to trwalo to i trwalo.... ale w sumie jak mowi super niania :ico_wstydzioch: moze to potrwac dlugo...

chyab musze sie wziasc w garsc i tez na jego wrzaski nie reagowac i je ignorowac...
ciekawe czy to pomoze i maly sie uspokoi w tym wzgledzie

ivon
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 gru 2007, 20:43

Maja urzadza straszne histerie, wystarczy ze powiemy jej ze czegos nie wolno... Natalia, wczoraj to trwalo z 5 minut ale czasem placze o wiele dluzej i wtedy oczywiscie ja sie łamie i jej ustepuje bo boje sie zeby cos sie jej nie stalo :ico_puknij: i to mój wielki błąd...

Gabrysiu, tata sie stara skoro kupił Emilce prezent... ale ja ciężko wybaczam wiec Ciebie rozumiem doskonale...

[ Dodano: 2007-12-09, 19:47 ]
A tak w ogole to Maja ostatnio jak zaczynam jej tlumaczyc,ze czegos nie wolno to zaczyna mnie bic :ico_szoking: musze sie za nia wziąć bo juz za duzo sobie pozwala a z tygodnia na tydzien robi sie coraz bardziej uparta i niedobra...

ivon
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 gru 2007, 21:03

Gabrysiu, moj ojciec juz nie zyje ale tez nam bardzo dokuczyl dlatego Ciebie rozumiem i wiem,ze trudno o wszystkim zapomniec... Ja jezdze na cmentarz do mojego ale robie to tylko dla mamy,zeby nie bylo jej przykro bo ona mimo,ze zmarnowal jej zycie nigdy nie mowi o nim zle...

Awatar użytkownika
KUlka
4000 - letni staruszek

09 gru 2007, 23:13

www.swiatecznapaczka.pl słuchajcie weim ze to moze i reklama .. ale warto pomodz ... moze ktos moze cos wysłac tym ludziom ... albo sie złozymy ??

ivon
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 gru 2007, 08:45

Gabrysiu, idz lepiej do lekarza, moze to nic powaznego ale lepiej sie upewnic... ja tez dzis chyba wybiore sie do lekarza, bo w nocy oprocz kregoslupa bolala mnie noga, reka i staw biodrowy :ico_placzek: myslalam,ze mi przejdzie ale dalej boli.

Juz 10 lat temu mialam skierowanie na zabiegi ale zaniedbalam to i nie poszlam na zaden a teraz to skutkuje...

Awatar użytkownika
Natashka

10 gru 2007, 09:37

dzieńdoberek kochane
wstalismy niedawno z Oskim
w sumie w nocy pobudka o 4 , siedzial w lozeczku.......polozylam go i glaskalam az zasnal po 15 minutach to samo ale jak juz go usdpilam to spal na dobre

Iwonko z tym biciem to u mnie tez czasami tak jest, tylko ja juz sama nie wiem czy on to robi zamiast cacy, czy co....bo nie wydaje mi sie aby robil to zlosliwie i zawsze bije po twarzy :ico_olaboga: , a jak mowie ze nie tak sie robi cacy cacy i ma zrobic ladnie to czesto robi normalnie.. ale juz sama nie wiem

zreszta zauwazylam ze jak jest T to Oskar jest grzeczniejszy , o wiele posluszniejszy...jak T mu cos powie to sie zazwyczaj slucha,.. chyab sie go bardziej boi i dlatego... pewnie gdyby tata byl caly czas to i synus bylby grzeczniejszy..
co prawda staram sie trzymac jako taka "dyscypline" dla takikego malucha, ale nie chce tez zamienic sie w matke-zołnierza...

ivon
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 gru 2007, 10:02

Natalia, ja i Piotrek tez Mai na wszystko nie pozwalamy ale babcia we wszystkim jej ustepuje kiedy są same... ja tlumacze zeby tego nie robila ale ona mowi,ze nie ma sumienia sie nie zlitowac nad dzieckiem kliedy ono placze... no i sa potem tego rezultaty.

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”