Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 gru 2007, 11:58

Monisiu na pewno będzie wszystko w porządku,przecież przezierność karkowa wyszła w normie.I dzięki za kciuki,przydadzą się,bo mam stracha.Dam znać jak wrócę.papa

Awatar użytkownika
felicity001
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

10 gru 2007, 12:13

Hello!
No bardzo dawno nie pisalam....
Ale juz jestem :ico_haha_01: U nas stuknelo 18 tygodni i leci 19.
21.12 mamy usg - na 20.tydzien - i oby bylo widac plec, bo tu w Anglii wiecej juz nie wykonuja, chyba,ze sa jakies problemy. A bardzo bym chciala znac plec :ico_haha_01:
Co do swiat - to my tez zostajemy w Anglii. Podobnie jak ostatnie swieta (tyle,ze wtedy cala rodzina do nas zjechala, a tym razem bedziemy w trojeczke + dzidzia w brzuszku :ico_haha_02: ). Z kolei na wielkanoc to juz bedzie za pozno na latanie...Dobrze,ze moja mama nas odwiedzi w lutym, na feriach (jest nauczycielka), no i moja siostra czasem nas odwiedza - mieszka w londynie.
A i tesciowa powiedziala,ze przyjedzie nam pomoc w maju - mam nadzieje,ze zdazy przyjechac przed rozwiazaniem, bo chcielibysmy,zeby zajela sie Ola w czasie porodu, zeby moj maz mogl byc ze mna :ico_haha_02:
Jak myslicie - na kiedy powinna zabukowac bilet, jesli termin mam na 9.05 (wg innego usg na 4.05)??

[ Dodano: 2007-12-10, 11:18 ]
U nas z kolei proponuja badanie krwi na zespol Downa - test potrojny - w 16. tyg. - nie jest obowiazkowe, ale darmowe, wiec zrobilam - na szczescie mam niskie ryzyko...Aczkolwiek teraz sie zastanawiam,ze wynik i tak by nic nie zmienil, bo inwazyjnych badan bym nie zrobila,ze wzgledu na ryzyko poronienia, a i tak nie daloby pewnosci na temat choroby, a z drugiej strony ciazy tez bym nie usunela...
Monika - wszystko na pewno bedzie ok

[ Dodano: 2007-12-10, 11:20 ]
Zapomnialam sie pochwalic,ze Ola zaczela w koncu chodzic (nie tak jak do tej pory po kilka krokow i padala :ico_oczko: ) Tak wiec moge powiedziec,ze zaczela rowno w wieku 14 miesiecy :ico_haha_01: Martwilam sie,ze nie chce nawet za raczke - bo od razu na kolana i raczkowala...ale jak widac nie nalezy zmuszac dziecka - samo bedzie wiedziec kiedy jest gotowe :ico_haha_02:

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

10 gru 2007, 12:55

witaj felicity, no wreszcie zawitalas na nasz watek :ico_brawa_01:
ogromniaste brawka dla coruni za postepy w chodzeniu :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
z tymi badaniami to u nas tez jest 100 % ale dla tych ktorzy maja pelne ubezpieczenie (my od jakiegos czasu nie mamy pelnego,ale o tym to duzo by pisac, bo przepisy we francji sa naprawde dziwaczne)
zazdroszcze ci troche tej rodzinki ktora do ciebie przyjedzie na porod...co do rezerwacji, to nie pytaj nas kochana, tylko dzidziusia...kiedy on raczy na swiat przyjsc :-D :-D :-D
ciezko wycelowac z tym porodem :ico_oczko: ... a na jak dlugo tesciowa bedzie mogla przyjechac? mysle ze ze dwa tygodnie przed wystarczy...tez sie wtedy przyda, chociazby do pomocy przy prowadzenia domu czy opieki nad corcia

Awatar użytkownika
Ewelina83
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

10 gru 2007, 14:33

HEEEEJJJJ to ja wrocilam po weekendziku! Zrobilam sobie weekendowa przerwe od komputerka! ale juz wracam :)
Zulcia, nic sie nie boj wszystko na pewno jest w najlepszym porzadku trzymam mocno kciuki no i melduj zaraz po wizycie!!!
u nas jakos powoli leci do przodu ostatnio czesto mam bole glowy ktore na prawde staja sie coraz bardziej uciazliwe no i czasem brzuch mnie rwie! Co do Dzidzi to mam nadzieje ze wszystko w najlepszym porzadku choc jakos ostatnio nic nie czuje...a wydawalo mi sie ze juz zaczelam ja odczuwac! no ale 13 wizyta wiec wszystko sie wyjasni!

Juz nie moge sie doczekac przyszlego tygodnia bo jedziemy na swieta do Polski wiec juz chodze jak nakrecona :-D Na wielkanoc nie wiem jak to bedzie ja bym bardzo chciala ale moj maz sie boi ze bede juz w za bardzo zaawansowanej ciazy i moze cos sie stac a to 8 godzin samochodem :ico_noniewiem: no ale do wielkanocy jeszcze daleko wiec moze sie duzo zmienic!
a co do pozniejszych wyjazdow to chyba tak jak wszystkie majowe emigrantki planowany na koniec sierpnia :ico_haha_01:

MONIKAB fr

10 gru 2007, 15:11

ewelina, ja rowniez uwazam ze ta wielkanoc to mozesz sobie odpuscic :ico_oczko: , tak dla bezpieczenstwa ... choc jesli lekarz nie bedzie widzial przeciwskazan :ico_noniewiem: to moze smingusa bedziecie obchodzic w polsce :ico_haha_01:

szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

10 gru 2007, 17:29

Dziewczynki, ściskam Was wszystkie :ico_buziaczki_big:

My weekend spędziliśmy w Tarnowie, u Michała rodziny. Było bardzo sympatycznie. Byliśmy w Wysowej, na końcu świata :ico_haha_01: , na pysznym łemkowskim obiedzie, chodziliśmy na spacerki na świeżym powietrzu ...
Kupiłam sobie drugie ciążowe spodenki
Obrazek
Mamy już 19 tydzień i 2 kg do przodu. Łaskotanie i delikatne "wywracanie się" czuję coraz częściej.
Jutro na kolejne badania krwi (m.in. kontrola hormonów tarczycy), a za tydzień wizyta. Może nam się płeć ukaże ;-) ...

MONIKAB fr

10 gru 2007, 17:45

super spodenki szczako, bardzo eleganckie :ico_brawa_01:
co do tej plci, to chyba zostaje ostatnia w niewiedzy, bo wizyte usg mam dopiero 8 stycznia, (no moze z wyjatkiem dziewczyn ktore plci nie chca znac)

kochane proponuje aby ruszyl jakis temacik odnosnie imion dzieci majowych...moze takie zestawienie pozwoli mi na wybranie imienia dla synusia, bo dalej mam z tym problem
zglaszam sie do zajecia sie tym zestawieniem :-D

[ Dodano: 2007-12-10, 17:02 ]
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek

MONIKAB

dziewczynka - Alicja
chlopczyk- :ico_sorki:

SZCZAKO

dziewczynka - Jagna
chlopczyk - Jędrzej

ZULCIA

dziewczynka - Julia (?)
chlopczyk - Oskar/ Jakub

EMALIA

dziewczyna -Julia
chlopczyk- ?

EWELINA 83

dziewczynka - Julia
chlopczyk - Kamil
Ostatnio zmieniony 11 gru 2007, 17:35 przez MONIKAB fr, łącznie zmieniany 8 razy.

szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

10 gru 2007, 18:05

MONIKAB fr, nie martw się. Nasze zawsze mogą się nie ujawnić :)

Spodenki miały być eleganckie. M.in. na Święta chcę je założyć. W jeansach jakoś nie wypada.

My mamy imię dla chłopaka. Jędrzej.
Dla dziewuszki wybraliśmy dawno temu Jagnę. Ale nie czuję się z tym pewnie.

MONIKAB fr

10 gru 2007, 18:22

szczako, Jedrzej to Andrzej czy po prostu Jedrus? ja mam meza Andrzeja :-D
dopisuje cie do listy :)
a Jagienka bardzo ladnie :-)
dobrze ze masz juz jakas opcje... moze sie zdarzyc ze jak zobaczysz juz dzidzie to zmienisz jeszcze zdanie :)
moja kolezanka jak szla rodzic to tez miala juz imie a jak urodzila i maz wrocil z polozna "od kapania" to imie bylo zupelnie inne :ico_szoking: ... porzadzil sie mezus :ico_nienie: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 gru 2007, 18:55

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Ja już po,obniżyły mi się narządy rodne,ale z dzidzią wszystko w porządku,waży 240gram i jest prawdopodobnie dziewczynką,ale gin nie kazał się nastawiać,bo powiedział,że nie jest pewien.Na następnym w połowie stycznia powinno być widać lepiej :ico_oczko:Szyjka jest w porządku,nawet mi się przedłużyła,powiedział,że po magnezie,który biorę.Mam dużo leżeć i odpoczywać i nie mogę dźwigać.To tyle u mnie.Brzuch mnie boli prawie cały czas,ale taka moja uroda.Jestem wąska w biodrach i to dlatego,bo macica nie ma miejsca.
A co do imion,to u mnie są wahania między Jakubem(Zuza miała nim być) a Oskarem,ale do maja jeszcze daleko i wszystko może sie zmienić :ico_oczko: Co do córeńki to zupełnie nie mam pojęcia,mój mąż chciałby Julię,ale ja nie jestem pewna i szukam cały czas.Może mi cosik wpadnie w ucho u kogoś.

[ Dodano: 2007-12-10, 18:08 ]
szczako, spodenki super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Ewelina83, co do Wielkanocy to zobaczysz jak sie będziesz czuła.Pamiętam jak moja ciocia jechała z Hiszpanii do Polski,była wtedy w 6 mc.A teraz moja przyjaciółka przyjechała z Ukrainy pod koniec października,żeby w Polsce urodzić(termin ma na 10 stycznia)Pod koniec lutego wróci na Ukrainę już z córeńką :ico_haha_02: (pochwalę się,że jej mąż jest tam wice konsulem)Jak już wcześniej pisałam,wszystko zależy od tego jak sie bedziesz czuła i czy lekarz wyrazi zgodę.Na pewno wszystko będzie dobrze :ico_haha_02:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”