Hello!
No bardzo dawno nie pisalam....
Ale juz jestem
U nas stuknelo 18 tygodni i leci 19.
21.12 mamy usg - na 20.tydzien - i oby bylo widac plec, bo tu w Anglii wiecej juz nie wykonuja, chyba,ze sa jakies problemy. A bardzo bym chciala znac plec
Co do swiat - to my tez zostajemy w Anglii. Podobnie jak ostatnie swieta (tyle,ze wtedy cala rodzina do nas zjechala, a tym razem bedziemy w trojeczke + dzidzia w brzuszku
). Z kolei na wielkanoc to juz bedzie za pozno na latanie...Dobrze,ze moja mama nas odwiedzi w lutym, na feriach (jest nauczycielka), no i moja siostra czasem nas odwiedza - mieszka w londynie.
A i tesciowa powiedziala,ze przyjedzie nam pomoc w maju - mam nadzieje,ze zdazy przyjechac przed rozwiazaniem, bo chcielibysmy,zeby zajela sie Ola w czasie porodu, zeby moj maz mogl byc ze mna
Jak myslicie - na kiedy powinna zabukowac bilet, jesli termin mam na 9.05 (wg innego usg na 4.05)??
[ Dodano: 2007-12-10, 11:18 ]U nas z kolei proponuja badanie krwi na zespol Downa - test potrojny - w 16. tyg. - nie jest obowiazkowe, ale darmowe, wiec zrobilam - na szczescie mam niskie ryzyko...Aczkolwiek teraz sie zastanawiam,ze wynik i tak by nic nie zmienil, bo inwazyjnych badan bym nie zrobila,ze wzgledu na ryzyko poronienia, a i tak nie daloby pewnosci na temat choroby, a z drugiej strony ciazy tez bym nie usunela...
Monika - wszystko na pewno bedzie ok
[ Dodano: 2007-12-10, 11:20 ]Zapomnialam sie pochwalic,ze Ola zaczela w koncu chodzic (nie tak jak do tej pory po kilka krokow i padala
) Tak wiec moge powiedziec,ze zaczela rowno w wieku 14 miesiecy
Martwilam sie,ze nie chce nawet za raczke - bo od razu na kolana i raczkowala...ale jak widac nie nalezy zmuszac dziecka - samo bedzie wiedziec kiedy jest gotowe