mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 gru 2007, 11:38

Eve, dzieki za pocieszenie, maszracje, ja wiem... na facetach sie swiat nie konczy.... Tyle ze ja juz jedno malzenstwo przerabialam i nie chce drugiej pomylki... Czsami to tak mi przykro, dla niego zostawilam wszystko a on czasem sie tak zachowuje jakby rodzina go w ogole nie interesowala....

Eve, Nelcia tez ma teraz suchsze czolko, ale mi sie wydaje ze to od czapki jak sobie poociera, tyle ze jej pomaga Oilatum, ale smaruje codziennie, 2 razy czy ma suche czy nie....

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

13 gru 2007, 11:43

Jakie śliczne zdjecie nell cudnie wyszla :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Mamo zuzi wazne zebysmy trzymaly sie razem i sie wspieraly. :-D

[ Dodano: 2007-12-13, 11:12 ]
A co do suchej skóry, to miso zacza miec tak na policzkach ale po oilatum soft ladnie buzia sie nawilzyla i juz ma ladna buzke :ico_oczko:
Eve moze faktycznie majakiesuczulenie, ty tez nie karmisz piersia, prawda???

[ Dodano: 2007-12-13, 12:05 ]
wiecie troche sie zaczynam matwic jedzeniem misia, wydluzyl sobie przerwy do 5 godzin miedzy mleczkiem. daje mu w miedzyczasie soczek albo herbatke, popoludniu deserek ale i tak mysle dlaczego tak teraz mu sie poprzestawialo. co prawda wazy sporo ale martwie ze moze cos jest nie tak.

eSKa
4000 - letni staruszek

13 gru 2007, 13:41

moj mnie nie przeprosil i nie ma takiego zamiaru bo on nie czuje ze cos nie tak robi.
Mamo zuzi widze że jedziemy na jednym wózku, mój też nie wie do czego służy słowo przepraszam i uważa że nic złego nie robi żeby przpraszać :ico_zly: :ico_zly: Nawet czasem jak widzi ze przez niego płacze. Słowa "przepraszam" boi sie jak ognia :ico_olaboga:
Czasem szlag mnie trafia jak mówię: "móglbyś chociaż przeprosic" a on na to: "No" :ico_puknij: i tyle. Czasem sie zdarzy że przeprosi ale przeważnie zamiast przeprosin robi sie grzeczniutki i wtedy moge go prosic o wszystko i wiem że nie odmówi.

Haha a Nell na tej fotce wygląda jak aniołek, ja w pierwszej chwili myślałam że to jakies skrzydełka :-D a to poduszka :-) sierota ze mnie :ico_oczko:

Mój Oluś dzis zrobił mamie niespodzianke i jak zasnąl o 20.30 tak rano obudził sie o 5.45 a potem spał do 9.00 :ico_brawa_01: To nic że myślałam że mi piersi rozerwie :ico_oczko:
Dzis przed południowym spaniem tak płakał że aż sie zanosił 2 razy został tak na bezdechu, aż sie przeraziłam :ico_szoking: Słyszałam że wtedy nalezy albo delikatnie zatkac buźke ręką albo leciutko dmuchnąć w twarz. Waszym maluszkom też sie tak zdarza??

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 gru 2007, 13:43

mama_zuzi1980, słodka Twoja Nell! Pięknie wyszła na zdjęciu! A co do spineczki- kupiłam jej w sobotę, bo się nie mogłam oprzeć. Założyłam jej tylko raz i wtedy było to zdjęcie. Malutko ma jeszcze tych włosków, no i trochę strac jak piszesz. Ale musiałam zobaczyć- no i wygląda słodko :-)
Mnie też mężulo wczoraj wkurzył, wrr... Tylko,że on taki jest, że jest spokojny i mnie to jeszcze bardziej nakręca jak on się nic nie odzywa, jak ja wykrzykuje na niego. Mam wtedy wrażenie,że po nim wszystko spływa...

[ Dodano: 2007-12-13, 12:46 ]
Waszym maluszkom też sie tak zdarza??
nie przeżyłam jeszcze tego z Zuzanką. Ale teściowa mi opowiadała,że jej córka, czyli moja szwagierka często się tak zanosiła i strasznie się bali. Pediatra im poradziła, żeby wtedy dać jej klapsa w nonono i wtedy złapie powietrze. Troche drastyczna metoda, ale skutkowało. Chociaż może ona była już starsza :ico_noniewiem: Bo klepać takie maleństwo :ico_noniewiem:

eSKa
4000 - letni staruszek

13 gru 2007, 13:48

Eve moze faktycznie majakiesuczulenie, ty tez nie karmisz piersia, prawda???

Ewasiek, Eve karmi piersią i chyba rzadko daje butle- przynajmniej ja tak myśle. Eve jak to jest z tobą jak często dajesz Szymciowi sztuczne mleczko??

A tak wogóle to chyba nie ma wśród nas takiej która karmi tylko i wyłącznie piersią co?

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 gru 2007, 13:54

A tak wogóle to chyba nie ma wśród nas takiej która karmi tylko i wyłącznie piersią co?
chyba nie... A Ty często dajesz butlę? Ja rzadko, ale jednak Zuza poznała butelkowy smak.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 gru 2007, 13:58

Dzieki za komplementy nad NEllcia. Fakt slodkie ma te usmieszki :-)
A skrzydelka, haha, chyba raczej rozki :-)
wydluzyl sobie przerwy do 5 godzin miedzy mleczkiem.
No wlasnie Nellka czasem tak ma rowniez. Ale ja i tak daje jej po 4 godzinach, chyba ze jestesmy gdziej za zewnatrz to wtedy pozwalam jej na takie dluzsze przerwy. JA wole nie czekac na jej placz bo jak ona sie rozedrze to mowie szyby w oknach ida, i wcale nie zartuje. Zaloze sie ze wygralaby konkurs na sile glosu wsrod naszych maluchow. Nawet ostatnio lekarz sie zdziwil :ico_olaboga:
Czasem sie zdarzy że przeprosi ale przeważnie zamiast przeprosin robi sie grzeczniutki i wtedy moge go prosic o wszystko i wiem że nie odmówi.
no wlasnie J. ma tak samo, robi sie potulny i czesc. Ale dzis to chyba nie bedzie tak rozowo bo wyzygalam mu jego wszystkie minusy, skoro sam chcial uslyszec czemu placze to mial... :ico_noniewiem:
Dzis przed południowym spaniem tak płakał że aż sie zanosił 2 razy został tak na bezdechu,
moja choc drze sie codziennie to tak nie miewa, ale z tego co czytalam nie nalezy sie tego bac bo jeszcze zadne dziecko nie udusilo sie od krzyku... Kolejna gierka by nam zagrac na emocjach :-) Przynajmniej tak pisz w ksiazce "Pierwszy rok zycia dziecka".
Mam wtedy wrażenie,że po nim wszystko spływa...
to juz nie wiem, co gorsze... Oba przypadki beznadziejne...
nie, chyba niema. Chyba Justyna najrzadziej dokarmia.. Moze jeszcze Lalka.... No i nie wiadomo co z naszymi pieknymi ciezarowami typu: Kicia, Ula, Paulina i Agnieeeeszka :ico_placzek:

eSKa
4000 - letni staruszek

13 gru 2007, 14:00

A Ty często dajesz butlę?
Raz albo dwa w ciągu dnia, przewaznie przed dłuższym spaniem czyli koło 11.00 a potem po kąpaniu.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 gru 2007, 14:02

Kolejna gierka by nam zagrac na emocjach
myślisz,że już takie maluchy sa przebiegłe i perfidne? Zuzia się nie drze tak bardzo, a jak już się drze to wtedy jej coś nie pasuje i jak się jej ulży to jest ok.

eSKa
4000 - letni staruszek

13 gru 2007, 14:04

Aaa Kocura zapomniałam napisać że z Zuzi też coraz większy pączuś sie robi :ico_haha_01: Kiedyś nie miała takich okrąglutkich licek :ico_oczko:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”