szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

14 gru 2007, 20:36

MONIKAB fr, moja koleżanka, która jest półtora miesiąca "do przodu" też czuje takie napięcia. Mówi, że mały się do głaskania wypina :)
Moje to też takie smyranie i czasem delikatne puknięcia. Ja znowu czuję je po środku i po lewej.
Do lekarza idziemy w poniedziałek. Kurcze, my jeszcze ani razu nie słuchaliśmy serduszka. Muszę o to poprosić na tej wizycie.

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 gru 2007, 20:50

Monisiu moje dziecię też jakoś strasznie leniwe,rzadko się rusza,a czuję ruchy tylko wtedy kiedy położę się na wznak.I masz rację,u mnie też zupełnie inaczej niż jak byłam w ciąży z Zuzią.Może w drugiej ciąży jest inaczej? :ico_noniewiem: Ja w ogóle zupełnie inne odczucia mam niż z Zuzanką.Bardziej wiązadła ciągną itp. bo jesteśmy już trochę "rozciągnięte" po poprzedniej ciąży.W każdym razie z tego co pamiętam to Zuza była straszną wiercipiętą od początku a drugi maluszek chyba leniwy jest.Czasem jak sie położę,to długo nie czuję ruchów,a potem dwa smyrgnięcia i spokój.A,i jeszcze mi pyka albo pulsuje na dole,na wzgórku łonowym.To chyba nie dzidzia,bo za nisko.Macie coś takiego?

[ Dodano: 2007-12-14, 19:52 ]
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

14 gru 2007, 21:19

zulciu...powyciagane jestesmy jak gumka w starych majciach :ico_oczko: :-D
na to chyba nic nie poradzimy...
z tym pulsowaniem to nie mam na wzgorku... raczej bym powiedziala ze czasami mi brzuszek pulsuje :ico_noniewiem: ale to raczej nie jest zwiazane z dzidzia
moj wiktorek tez byl bardziej ruchliwy... a jeszcze sobie mysle... moze te ruchy nie sa teraz tak wyraznie odczuwalne bo nieco wiecej mam tluszczyku jak z wiktorkiem? moze to miec jakis wplyw???

a powiem wam ciekawostke odnosnie kwasu foliowego...dopiero sie niedawno dowiedzialam...
jak juz pisalam tutaj lekarze nie wciskaja go na sile... ja tez nie bralam... raz nawet jak o tym napisalam na forum to mnie posadzono o brak wyobrazni itp... ale nigdy zaden lekarz nie wciskal we mnie tabletek... jak sie pytalam czy brac kwas foliowy, to mowili : jak pani chce...

no i ta ciekawostka : otoz zywnosc we francji wzbogacana jest o kwas foliowy :ico_szoking: ... dodaja go nawet do bagietek :ico_szoking:
co wiecej... slyszalam ze przymierzaja sie do wzbogacania produktow zywnosciowych rowniez w polsce... :ico_brawa_01:

szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

14 gru 2007, 21:56

A jak już jesteśmy przy kwasie. Do którego miesiąca go brałyście?
Ja skończyłam w 4, ale nie wiem czy może nie powinnam do niego wrócić. :ico_noniewiem:

MONIKAB fr

14 gru 2007, 22:04

szczako,badania medyczne wykazały, że kwas foliowy zapobiega 70% wrodzonych wad cewy nerwowej... kwas foliowy pomaga w budowie zdrowych komórek,
natomiast wady cewy nerwowej powstają w pierwszym miesiącu ciąży...teraz zazywanie kwasu foliowego napewno nie zapobiegloby ewentualnej wadzie ...
inne witaminki -wg wlasnego uznania :-D

szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

14 gru 2007, 22:09

MONIKAB fr, dzięki. Czyli już o tym nie myślę.

MONIKAB fr

14 gru 2007, 22:11

:-D :ico_respekt: zawsze sluze pomoca :)
to ze nie bralam kwasu, to nie znaczy ze nic o nim nie wiem :ico_oczko: :-)

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 gru 2007, 22:58

zulciu...powyciagane jestesmy jak gumka w starych majciach :ico_oczko: :-D
na to chyba nic nie poradzimy...
Oj takMonisiu hihi :-D
A co do kwasu foliowego to ja go brałam do 3 mc,potem przestałam,a poza tym on jest w składzie witamin dla :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

14 gru 2007, 23:37

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

tak laseczki jestesmy powyciagane jak dziadka kalesony heheh :-D ,ale jeszcze dajemy rade :ico_brawa_01:

tak Moniu to prawda i w Irlandii jest w kazdym pieczywie kwas foliowy :ico_oczko:

Ja jeszcze biore kwas foliowy plus witaminki .Mysle,ze kwas pobiore do konca grudnia a pozniej odstawie i zostana witaminki.

Nie wiem dlaczego napisalam,ze czuje ruchy po prawej jak czuje je po lewej od poczatku hehe ,ale ze mnie zakret :ico_haha_01:

Jutro poczatek weekendu a ja do pracy bleee :ico_zly:
Tak mi sie nie chce a juz wiem,ze na mojej podlodze mam 11 pokoi z opuszczonymi i 6 z pozostajacymi do niedzieli :(
Niech to szlak jasny.

Za to wam milego wieczorku jak i milusiego weekendziku kochane majoweczki zycze.

Obrazek

i dobranoc -slodkich snow o naszych maluszkach :ico_oczko:

Obrazek

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 gru 2007, 00:59

Obrazek
Kochane Majóweczki,chciałam Wam życzyć spokojnej nocki i kolorowych snów.Do jutra.

[ Dodano: 2007-12-15, 00:01 ]
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”