Awatar użytkownika
qunick
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

20 gru 2007, 16:57

[*] dla Jasia...

Małgosiu głupotko :ico_nienie: masz handrę po prostu! Jesteś młoda i ciało szybko odzyska wygląd sprzed ciąż!!! ja to co innego...

kelly, no to zdrowiejcie szybciutko!
U nas Zuzia ma znowu stan podgorączkowy i kaszle nieładnie - rany znowu jutro do lekarza pojadę pewnie a jeszcze jutro jasełka - już sama nie wiem co robić...

A Ninę wzięłam dziś na spacer i jak mi w wózku zasnęła o 14 tak śpi do teraz w ganku w pełnym ubranki w wózku :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
kelly
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

20 gru 2007, 18:15

Qunick to niech Zuzia szybciutko zdrowieje i jutro niech bedzie gwiazda na Jaselkach

Malgorzatka
glupolku w Twoim wieku raz dwa wrocisz do formy (szczegolnie przy dwojce szkrabow), a mezowi to pewnie nawet przez mysl takie glupoty nie przechodza. glowa do gory i dobry humor, bo sie doly dzidzi udziela. moc caluskow i usciskow dla was dwojga

Awatar użytkownika
Iwona77
Już śmiało chodzę po forum!
Już śmiało chodzę po forum!

20 gru 2007, 19:41

Hej lutówki,

Pamietacie mnie jeszcze??? bo troszke mnie nie bylo (jesli ktops zauwazył).

Na poczatek składam Gorące i serdeczne zyczenia dla wszystkich malych Jubilatow i duzo zdrówka zycze Tym które sa chore (a z tego co czytalam to troche te maluchy choruja)

U nas wszystko w porzadku, mam malo czasu bo caly dzien siedze sam , maz ma 2 prace wiec jak przychodzi niedz to szybko jakies zakupy tylko robimy wiec wszystko na mojej glowie. Patrus zdrowy, raczkuje ale jak mu sie nie chce to nadal pelza, stoi wszedzie gdzie sie da, najlepiej przy komodach a tego nam nie brakuje. Musze caly czas patrzec za nim, a ostatnio jeszcze nie chce w ogole spac, bujamy go w foteliku,mimo ze juz jezdzi w nowym ale bujanie i tak juz tak nie dziala a co sie nadzwigam to moje, chyba troche juz duzo wazy,nie wiem ile bo dopiero jutro idziemy na wazenie. Ale po trochu eliminujemy to bujanie,po kapieli usypia juz sam,co prawda troszke pomarudzi ale spi. Niedlugo wezme sie za eliminowanie bujania w dzien. Poki co mamy w domu nadal ten maly fotelik,troche nam zagraca pokoj no ale na rAZIE musi tak zostac.
Drugi problem, ze Patrus nie chce juz zupek ani zadnych papek (procz kaszek i deserkow) chce na obiad cos z reki do gryzienia a nie z lyzeczki,skoncze tylko te obiadki co juz sa zamrozone i wiecej nie robie. Bede dawac normalne dania w kawalkach malych.
Co do mrozenia to czytalam gdzies ze rozmrazac nalezy jesli poza lodowka to w zimnej wodzie albo w lodowce na polce.

Jak juz pisalam, fotelik mamy juz nowy, ten co planowalismy kupic,jak ktos nie pamieta to Kiddy ten czerwony
http://www.allegro.pl/item281519898_kid ... _9_18.html

mielismy obawy co do niego bo ma taka podporke zamiast pasow i dzieci tego czasem nie toleruja ale jest ok, jak Patrus spi to glowka mu nie leci na boki, wiec ok.
Widze ze nektore maja Romera, tez fajny,myslelismy o nim ale one maja takie sztywne pasy, Patryk w ogole nie znosi pasow a usztywnionych to juz by na pewno nie polubil a ta podporke traktuje jak tacke w krzeselku do karmienia.

ŚwietaJak pisalam jestem sama, wiec z porzadkami tez w polu,jedynie okna umyte, z drugiej strony czekam az skoncza remont klatki,bo po co 2 x sprzatac.
Tyle co prezenty pokupowane, wiem ze Patrus ma dostac warsztat fishera o chrzestnego
http://www.allegro.pl/item284278553_6_f ... od_ss.html
a od dziadkow stolik eduk. http://www.allegro.pl/item284349184_edu ... kazja.html
My dokladamy sie troszke do tego stolika wiec sami juz nie kupujemy.
Maz mial nidawno 30-ke i imieniny, prezenty zamowilam w necie,niestety jeszcze nie doszly i raczej beda po switach wrrr, bo z importu sprowadzaja. On straszne lubi rajdy samoch. wiec kupilam mu kilka gadzetow: koszulki,kubek,film z rajdami.
Choinke moze dzis ubiore, sztuczna.
Na swieta robie tylko ciacha i makielki,reszte zjem u rodzinki.

Małgostez mysle ze nie masz sie co figura przejmowac, mlodziutka jestes, na pewno wrocisz szybko do formy, zobaczysz, cialo ci sie szybko zregeneruje, co innego ja, 30 na karku wiec po drugim dziecku lekko nie bedzie. Wlasnie kupila to co polecala Dorotka, roll-on Garniera, taki walek do masazu,zobacze czy na mnie podziala choc watpie bo przeciez Dorotka tez sporo mlodsza ode mnie, no nic ale sprobuje,poludze sie chociaz.

mamciakochana
znow ponarzekam na wiek hihi a co, my juz z mezem znamy sie 10 lat no i wiadomo w oczy sobie przez tyle lat nie patrzylismy tylko i wylacznie, eksperymentowalismy a jakze hehe, no i teraz swieczka i ladna koszulka to juz nie az taka atrakcja, troche klimatu dodaje wiadomo ale moze tez pomyslimy o krazku hihi

anilewe77, ja zanm takie: dzidzie na kolana i spiewamy
Tata,dziadek wujek Jasiu pojechali dzis do lasu,
Tata z konia spadl (przechylamy sie na bok) dziadek z konia spadl (na drugi bok)
Wujek Jasiu ruszyl w swiat,pędzi przez zielony gaj,patataj,patataj

Dziewczynyna razie tyle, choc tego sporo nap[isze jeszcze ale pozniej, dodam tylko ze widzialam wszystkie nowe fotki, dzieciaczki przecudne, piekne minki i fryzurki, ale niektorych juz dawno nie widzialam nowych fotek wiec fajnie tak poogladac jak sie zmieniaja dzieciszki.
pa, moze skrobne cos jeszcze dzis.

Awatar użytkownika
Kajunia25
4000 - letni staruszek

20 gru 2007, 20:25

Iwona77
Oczywiście że Cię pamiętamy!!
Właśnie tak się zastanawiałam co się z Tobą dzieje bo daaaawno Cię nie było.
Ja też rzadko wpadam bo podobnie jak Ty też całe dnie jestem z dzieckiem sama, więc doskonale Cię rozumiem.
Z tym bujaniem to ja niestety mam podobnie bo tez mam ten fotelik jeszcze do 13 kg w domu, i już nawet jakiś czas temu sama mi ładnie zasypiała ale odkąd ząbkuje to jest problem z tym spaniem więc niestety z braku innych opcji z fotelikiem zaczęło się od nowa :ico_placzek:
Nie wiem co ja za niedługo zrobię bo już na nią za mały powoli..

Małgorzatka
Jak piszą dziewczyny szybko wrócisz do normy a to że tu i ówdzie przybierasz to nie jest chyba aż tak straszzzzne :ico_haha_02:

My w sobotę wyjeżdżamy a dosłownie nie mam nawet jak popakować bo mała wszędzie za mną i wszystko czego ja się dotknę to i ona chce :ico_haha_02:
Od jakiegoś czasu ma radochę z podawania nam wszystkiego do raczki lub nawet jedzonka do buźki :ico_haha_01:
Dzisiaj jak wyjęłam pranie z pralki do miski i położyłam na podłodze to Milusia mi tak pięknie podawała i nie musiałam się schylać :ico_oczko: :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
anilewe77
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

20 gru 2007, 20:54

kelly, a gdzie można kupić taką nakładkę??kurcze troszke mnie to neci...moze sobie zakupimy cosik takiego...;)

[ Dodano: 2007-12-20, 20:03 ]
Małgorzatko. będzie dobrze:)i z 2 szkrabami szybko wszystko zrzucisz:)
prezentyKacperek dostał jeżdzidło od chrzestnego, czapuchę i szalik oraz piłkę taka z rogami od babci, od nas i tesciów takiego osiołka na biegunach, od chrzestnej ubranka...także te prezenty beda połączone juz z gwiazdką:)

Awatar użytkownika
Kajunia25
4000 - letni staruszek

20 gru 2007, 21:26

anilewe77
Gratulacje dla Kacperka za chodzenie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
lulu81
Trzy tysiące lat minęło...

21 gru 2007, 01:03

Aga, no czekam z niecierpliwością na zdjęcia fryzurki
a ten lek tak, w kropelkach

anilewe77, dla Kacperka :ico_brawa_01:

Malgosiu no zdenerwowałaś mnie swoim tekstem, dlaczego T, ma cię zostawić, ze będziesz mięć kilka cm więcej. Jesteś bardzo ładną kobietką, i również po porodzi szybko wrócisz do formy, a przy dwóch skarbach to nastąpi o wiele szybciej :ico_haha_01:
Mogę polecić na piersi firmy Eveline Serum ujędrajaco -modelujący, jest nie drogi ale świetnie mi pomógł - rozstępy znikły i takie jędrne stały jak sprzed ciążą miałam. Fajny balsam na rozstępy Biotherm, ale troszeczkę kosztuje. Vichy miałam to nic wogóle nie pomogło

Qunick dużo zdrowia dla Zuzi

Iwonka, fajnie ze jesteś, jasne ze cię pamiętamy :ico_haha_02:
fajny ten wierszyk, przepisalam sobie, jutro pobawie się

Usypianie, ja z tym mam koszmar, bo musze na rękach Fifina bujać, inaczej nie uśnie, jak go kladze w łóżeczku, no to od razu się podnosi na nóżki i stoi, i tak miloserdnie patrzy i raczki wyciąga, no i ja mięknę
:ico_noniewiem:

Kajunia rzeczywiście jaką pomocnice masz :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
kelly
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

21 gru 2007, 09:13

anilewe my kupilismy w Rossmanie

Iwona
witaj fajnie ze jestes, mam nadzieje ze na dluzej. napisz jak wazenie, bo Patryk zawsze byl mniej wiecej jak Tymek:)

oto zdjecia choinki (na zywo wyglada troche lepiej):
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Eva_1977
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

21 gru 2007, 13:19

karolas pisze:eva A TY GDZIE SIE PODZIEWASZ KOBIETO? cO TASM U dOMINISIA I nACI? dZIEKI ZA MAILA I ZA KOLEJNE PROJEKTY, NIE MIAłAM TEZ CZASU KIEDY CI ODPISAC ;). bARDZO MI SIE PODOBAJą DAM ODPOWIEDZ JESZCZE TOBIE NA MAILA ;)

witajcie kochane
boshe jak ja sie za wami stesknilam

niestety odcieta bylam od swiata wirtualnego
bo chcielismy zmnienic firme ale na nowy musialabym czekac i czekac bo teraz to sa zawaleni robota i niewiadomo kiedy by to wszystko udalo im sie zrobic
wiec na razie jade na starym hihi

u nas jak na razie wszystko w porzadku
Dominis to jest mały urwis
wszedzie go pelno
buzka mu sie ne zamyka
no i jak to przed swietami kupa roboty
ale juz praktycznie wszystko jest porobione
teraz tylko wieksze zakupy
(bo wczesniej nie dalo sie nic pokupowac mezus mial okropna zmiane wychodzil o 10 a wracal kolo 21)

Nacia miala juz dwa wystepy w szkole na Jaselkach
nawet byl facet z naszej Jastrzebkiej TV i nagrywal ich wystep
Nacia gra na flazolecie i uwielbia wstepowac ;))

no a teraz lece dalej czytac bo zaleglosci mam nieziemskie

aha wszystkim chorym dziciaczkom duzo zdrowka i niech szybciutko wracaja do zdrowia!!!!!!!!!!!!

[ Dodano: 2007-12-21, 12:21 ]
jesli znajde chwilke czasu to wstawie wam foteczki z minkami Dominisia
on teraz caly czas cos nowego wymysla hihi

Awatar użytkownika
ML
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

21 gru 2007, 16:47

Zdrowych, Rodzinnych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia. Mega prezentów pod choinką i posiechy z dzieciaczków.

Moc buziaków od ML i Tobiaszka.

PS - a co u nas, praca, praca i jeszcze raz praca. Tobiś chodził do żłobka i ma znowu katarek. Oby mu nie zszedł niżej, bo on ma do tego skłonnośc. A ja od dzisiaj mam urlopik aż do konca roku i wreszcie zabieram się za porządki. Wstyd się przyznac, ale do tej pory nie miałam czasu jeszcze nic zrobic.
Dziś byłam na zakupach - kupiłam Tobiaszkowi prezent pod choinkę, tego grającego ślimaka z FisherPrice. Mam nadzieję, że pobawi się nim chociaż troszkę....

[ Dodano: 2007-12-21, 15:50 ]
kelly, ooo jaka piękna choineczka. Świetny pomysl z tymi owocami na niej. Ja w tym roku zrezygnowałam z bombek szklanych, kupiłam bombki ze słomy i takie drewniane figurki. No ale mój rozrabiak już jednej figurce odgryzł skrzydełka a drugiej glowę :ico_olaboga:

A tak pozatym to Tobiasz zaczął mnie strasznie gryźc tymi swoimi 2 zębolami. No i mam wrażenie że robi to specjalnie. Ugryzie i smieje się......

[ Dodano: 2007-12-21, 15:55 ]
A to mój urwisek

Obrazek

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”