Awatar użytkownika
Natashka
Miss zgubnych kilogramków

21 gru 2007, 10:03

ja gdybym miala dziewczynke to moze bym jej kolczyki sprezentowala :ico_haha_01:

u nas noicka dzis kieposka tez, maly obudzil sie po 3 i nie spal do 4 zreszta pozniej tez jakos tak marudzil, wczesniej przed pobudka sen tez mial taki niespokojny... nie wiem co sie mu dzieje od tych kilku dni... :ico_olaboga: :ico_olaboga:
mam nadzieje ze na powrot mu sie odmieni i zacznie przesypiac noce.. dobre chociaz to ze obudzil sie przed chwilka o 9 :ico_haha_01: ... pewnie spalby dluzej ale kolezanka go obudzila telefonem :ico_puknij:

a ja zaraz ide na zakupy bo musze kapuche ugotowac na łazanki i chyab dorobie pierogow :ico_haha_01: a po za tym tort dla T musze dokonczyc

ivon
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 gru 2007, 13:38

Ja dopiero teraz mam wolna chwile w pracy...

Maja troszke od wczoraj zakatarzona, na razie leczymy sie maścia rozgrzewajacą i syropkiem bo nie ma kaszlu ani goraczki.

Naatalia, ja łazanki czasem robie ale takie troche oszukane bo sie szybciej robi :-D ale za tort napewno nigdy sie nie zabiore :ico_wstydzioch:

Kasiu, ja o kolczykach mysle juz od wrzesnia, od czasu kiedy Maja dostala je od chrzestnej i jesli Juleczka dzielnie to zniosła to zaraz Maja dołączy do grona zakolczykowanych :-D

A to artykuł z pampersa:

BĄDŻ STANOWCZA Maluszek będzie wielokrotnie próbował przekroczyć ustalone przez Ciebie granice, dlatego Twoja konsekwencja i spokój są niezwykle istotne - to te zachowania pomogą dziecku je zaakceptować. Kłopoty z kontrolowaniem wszystkiego, od mycia zębów do kładzenia się spać są częste i normalne w miarę zdobywania przez dziecko większej niezależności. Nie bój się być stanowcza! Ważne jest, aby utwierdzać dziecko w rosnącym poczuciu niezależności, ale nie doprowad do tego, żeby myślało, że wszystko podlega negocjacjom. Dzieci czują się bardziej bezpieczne, jeżeli wiedzą, że istnieją granice, na które mogą liczyć. Mogą się nawet czuć zaniepokojone, jeżeli zasady się zmienią lub mają tendencje do zmieniania się wraz z twoim nastrojem, lub wtedy kiedy zbytnio dominują w pewnych sytuacjach.

Posiłki podawane malcowi nie powinny już mieć konsystencji papki, kawałki jedzenia wymagają pogryzienia, przeżuwania i połykania - co nie tylko pomaga w wyrobieniu umiejętności mówienia ( ja tego nie wiedzialam) ale także w poszerzaniu gamy ulubionych smaków.

Awatar użytkownika
Natashka

21 gru 2007, 17:49

Oskar juz od bardzo dawna je duze kawalki, a o papkach juz nie pamietamy :ico_haha_01:

stanowcza staram sie byc zawsze ale ten maly czort czasami mam wrazenie jakby byl ode mnie bardziej stanowczy hehe a przynajmniej bardziej uparty :ico_haha_01:

Torcik juz gotowy czeka na T, ja wlasnie sie biore za regulacje brwi :ico_haha_01: a jak maly zasnie dlaszy ciag przygotowan do jego przyjazdu hehe

Oskarek na szczescie dziś był grzeczny i moglam spokojnie zrobic to co chcialam... jutro z T jedziemy jzu an wieliei zakupy i po prezenty, moze nawet jzu choinke kupimy i ja ubierzemy, nie moge sie doczekac reakcji Oskara

Awatar użytkownika
kasiaa1985
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 gru 2007, 17:56

WITAM

ja juz po pracy.. teraz ide dopiero w sylwestra :-) oj ale fajnie... wkoncu sobie pospie..

Iwonko ja tez od wrzesnia myslałam o tych kolczykach, ale w koncu sie zdecydowałam, zawiozłam ją i po sprawie. Narazie bardzo ładnie się goi, czerwonych uszu nie ma.. zatem moze bedzie dobrze :-) A Julia dmnie chodzi i kazdemu pokazuje swoje kolczyki heh

ja od jutra zaczynam sprzataeni JESZCZE NIC NIE MAM ZROBIONE :ico_szoking:

dzis jeszcze ide na spotkanie klasowe z podstawowki... zatem tez nic nie zrobie...

Awatar użytkownika
justyna25
4000 - letni staruszek

21 gru 2007, 18:02

witam :-)
Ja tylko na chwilke bo zaraz do pracy ide :ico_olaboga: :ico_placzek:
Brawa dla Julki za kolczyki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: teraz mała księżniczka z niej :-D chcemy fotke Kasiu :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Natashka

21 gru 2007, 18:06

tak tak Kasiu czekamy na foteczke Juleczki w kolczykach :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-12-21, 17:26 ]
malo nas dzis tez to pokaze fotki z dzis
tu Oskarek gadal z dziadkiem przez telefon
Obrazek
Obrazek
tu szukalam walka i go znalazlam jak Oskar walkowal pokrywke od kosza na zabawki :ico_haha_01:
Obrazek
a tu moj mały Mikołajek
Obrazek

ivon
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 gru 2007, 19:58

Gabrysiu,ale te Twoj Oskarek ma piekne oczka :ico_haha_01:
Widze ze przygotowania przed przyjazd T. idą pelna parą :ico_haha_01:

Kasiu, ja tez nie ma jeszcze nic zrobione, dopiero jutro sie biore... i zazdroszcze klasowego spotkania :ico_haha_01:
Ja dzis od szefa dostalam prezent na Swieta i kilka milych słów wiec od razu mi lepiej...

ivon
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 gru 2007, 10:29

Witam :-)

Ja zaraz zabieram sie za pranie i sprzątanie... Piotrek jest do 14-ej w pracy dlatego jego mama ma przyjechac bo ja z Maja to nic nie zrobie...

Awatar użytkownika
dorotex83
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

22 gru 2007, 11:52

witajcie kochane
ja jak zwykle nie mam czasu
ten tydzień w pracy też był taki ze chciałam zeby jak najszybciej sie skonczył
w piatek oczywiscie pracowa wigilia i dostałam premię :509: :509: :509: i prezes powiedział mi że jest bardzo zadowolony z mojej pracy :509:

widze że w sprzątaniu też nie jestem osamotniona :-D mi pozostała kuchnia łazienka i mycie podłóg w całym domu :-D :-D :-D czyli prawie wszystko
a święta dziewczynki spędzacie w domku czy idziecie w gości??

bo wigilia jest u mnie a w I dzień swiąt idziemy na obiadek do rodziców :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
kasiaa1985
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 gru 2007, 12:00

Dorotko gratuluje podwyzki !!! moja pani dr tez mi zyczyła podwyżek, ale podobno od nowego roku mają się one faktycznie pokazac :-)

Oskarek bombowy :-D :ico_brawa_01:

po spotkaniu fajnie... powspominalo sie troche, posmiało ... super sprawa :-)

jak mi sie nie chce sprzatac... pierw musze małą polożyć spac bo inaczej nic nie zrobie :ico_olaboga:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”