eSKa
4000 - letni staruszek

28 gru 2007, 15:10

Bo jak będzie naprawdę głodna to napewno się obudzi po takim wierceniu, a nie zaśnie, prawda?!
Tak myślę, jak będzie głodna to da znać, nie martw się, na pewno sie odezwie :ico_oczko: nawet jak będzie w nocy płacz to dziś mężowie nie powinni marudzić bo jutro mają wolne (przynajmniej mój :ico_oczko: ) wiec jako tako mogą pospać dłużej,

Dziewczynki piszcie jak to jest u was z nocnym karmieniem bo my z Kocura to już sie zastanawiamy czy my jakieś wyrodne matki nie jesteśmy żeby tak dzieci głodzić :-D :-D

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

28 gru 2007, 15:21

eSKa, Kocura Bura, ja karmie jak Szymus sie obudzi, tzn. jak on sie wierci to wtedy sie budze, świece lampke nocną i sprawdzam czy śpi czy nie no i on zawsze oczy szeroko otwarte :ico_szoking: i czeka na cyca...heh no chciałabym żeby on sie

wiercił i spał dalej to ja napewno bym nie wstawała żeby go karmić :ico_nienie:
nie chciało mi się karmic choć widziałam ze Olus sie juz wierci ale mówie sobie: drzemne się jeszcze z 15 min i potem mu dam :ico_wstydzioch: zasnęłam i obudziłam sie po 1,5 godz a Olek dalej spał nic sie nie stało a ja miałam potem wyrzuty sumienia
kochana jakie wyrzuty sumienia>???
a to niby dlaczego? przecież jakby byl głodny to napewno by sie obudził
eSKa, ok! Bo jak będzie naprawdę głodna to napewno się obudzi po takim wierceniu, a nie zaśnie, prawda?!
no pewnie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

czekam na wasze relacje z nocki :-D

ja od dwóch dni mam beznadziejne noce
Szymuś sie budzi i pozniej nie chce zasnac
musze go bujać, nosić, śpiewać a i to czasem nie pomaga
bo jak go biore na rece w pozycji leżącej to on sie tak pręży i wygina i zaczyna płakać wtedy
a jak go wezme na pionowo to juz jest ok i sobie obserwuje
tylko dlaczego on to robi np. o 3.00 nad ranem????
łobuz jeden nie da mi pospać

na szczęscie katarek mu juz mija
ma go coraz mniej
jak rano zadziałałam fridą to do teraz nosek czyściutki :ico_brawa_01:

zaraz wam wkleje fotki co jak wyglądał mój syn dziś o 3.00 nad ranem
M mu robił zdjęcia

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 gru 2007, 15:27

HAha, kochane moja spi bez jedzenia cala noc, od 21.00 do 7.00 i nie umiera z glodu :-D Ale rano na butle to sie rzuca normalnie :ico_szoking: i wypija 180 wody plus proszek to wychodzi prawie 200 ml. W nocy czasami sie kreci, ale ja jej nie daje jesc tylko poglaszcze po glowce i wsadze smoczka i ona spi dalej. Na poczatku balam sie ze przestanie przybierac na wadze, ale nic z tego pieknie idzie waga w gore.
Uwazam ze to dobry pomysl aby poczekac az dziecko samo wyraznie upomni sie o jedzenie i nie dawac od razu cyca, moze np krecic sie bo cos je zaswedzi czy jest za goraco czy po prostu niewygodnie a tu zaraz hop i cyc w buzi. I tylko sie niepotrzebne zachowania dziecku z glowce utrwala.

Awatar użytkownika
eve81

28 gru 2007, 15:30

SZYMON O 3.00 NAD RANEM:
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: 2007-12-28, 14:37 ]
Obrazek

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 gru 2007, 15:40

Dziewczyny, ale mam nerwa :ico_zly: wlasnie moj mezu napisal mi smsa co to znaczy po polsku "leave me in peace", no to zadzwonilam do niego i sie pytam czy ktos mu tak powiedzial, on powiedzial ze tak. No to ja mu powiedzialam ze to znaczy "zostaw mnie w spokoju". Uslyszalam ulge w jego glowsie jak to mu powidzialam ale wzbudzil moja ciekawosc. Nie chcial mi powiedziec od kogo to uslyszal wiec rzucilam sluchawka i juz. Jak dzwonil to nie odebralam, wiec napisal smsa: ze mam przed nim tajemnice i ze jest mu przykro bo to bylo juz wtedy jak bylam jego zona :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: No to sobie poukladalam kawalki ukladanki. W zeszlym roku na wakacjach , jak wlozylam polska karte do telefonu to dostalam smsa od mojego bylego faceta, ktory blagal o jakas tam szanse itp wiec mu odpisalam "leave me in peace...", zeby sie odwalil (on byl niemcem). A moj mezu musial te kart sim wsadzic teraz do telefonu i przeczytac tego smsa (choc dziwne bo jestem pewna ze skasowalam tego smsa!!!). Wiecie, tak mi przykro ze mnie tak testuje, nie ufa ani za grosz, zla jestem na niego. Napisalam mu ze jest swiania ze tak robi, ze powinien mi ufac bo ja zawsze wobec niego w porzadku bylam. On mi zarzuca ze mu nie powiedzialam o tym... ale jak powiedziec cos takiego komus kto jest tak chorobliwie zazdrosny o mnie??? Jakby byl normalny to bym mu przeciez powiedziala... I nie wiem czy gniewac sie teraz na niego, w ogole tak mi smutno... moglby w ogole nie wracac... gnojek jeden :ico_placzek:

Sorki, ale musialam sie wyzalic bo mamie przeciez truc nie bede takimi rzeczami.....

[ Dodano: 2007-12-28, 14:45 ]
... a teraz wylaczyl komorke..... :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
eve81

28 gru 2007, 15:50

mama_zuzi1980, no niezły jest
co on wraca do jakiś dawnych czasów
i przecież napisałaś kolesiowi żeby zostawił Cie w spokoju
wiec o co on ma pretensje??
a co to by zmieniło gdybyś mu powiedziała o tym///ehh faceci
mam nadzieje ze on to przemyśli i nie bedzie sie gniewał w koncu dorosły facet z niego :ico_olaboga:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 gru 2007, 15:53

eve :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: za pocieszenie. No tak mi przykro, bo chcialam byc w porzadku a i tak jest zle.... bez sensu.....

Awatar użytkownika
eve81

28 gru 2007, 15:58

mama_zuzi1980, ja myśle ze moj M to nawet by na to nie wpadł zeby mnie sprawdzac jakby znalazł jakas stara karte do tel
ja mysle ze nie naprawde nie masz co czuc sie winna bo nic zlego nie zrobilas!!!
i niech on to zrozumie!!!!!!!!!!!!!!
co innego jakbys tam flirtowala z tym kolesiem
a ty mu prosto napisalas zeby sie odwalił
wiec prosze Cie głowa do góry!!!!!!!!!!!!!!!!!1 :ico_sorki: :ico_sorki:

eSKa
4000 - letni staruszek

28 gru 2007, 16:00

Więc Kocurka dziś w nocy musimy być twarde :ico_oczko: skoro Nelcia wytrzymuje bez jedzonka 10 godzin to naszym dzieciaczkom nic sie nie stanie jak je troche przetrzymamy :ico_oczko:

Eve no to niezły łobuziak z twojego Szymcia, takie uśmiechy rzucać o tej porze, no nie da rady się gniewać że nie pozwala ci spać, bo jak strzeli takim uśmiechem to wszystko ma pewnie wybaczone :-D
A może w nocy do karmienia i przewijania używaj tylko małej nocnej lampeczki żeby go za bardzo nie rozbudzać no iżeby wiedział ze jest ciemno wiec trzeba spać. Ja gasze dużą lampę zaraz po kąpaniu i małego karmie juz przy nocnej lampeczce , Olek chyba już to pokapował bo w nocy ładnie spi ale jak tylko się robi jasno to zamiast zasnąć to woli sobie pogadac np dzis gadał od 7.00 :ico_placzek:

No i :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla twojego męza , mojego nic by nie ruszyło o tej godzinie , a robienie fotek to chyba ostania rzecz o jakiej by pomyślał :-D

Mamo zuzi, odpuśc temu twojemu męzusiowi, pewnie sie chłopek zestresował, powiedz że to było dawno, ty sprawe uwazasz za zamkniętą i nie chciałaś psuc waszych wakacji .
ale jak powiedziec cos takiego komus kto jest tak chorobliwie zazdrosny o mnie??? Jakby byl normalny to bym mu przeciez powiedziala...
ja bym mu powiedziala dokladnie to co napisalaś :ico_oczko:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 gru 2007, 16:07

co innego jakbys tam flirtowala z tym kolesiem
no wlasnie
Mamo zuzi, odpuśc temu twojemu męzusiowi, pewnie sie chłopek zestresował, powiedz że to było dawno, ty sprawe uwazasz za zamkniętą i nie chciałaś psuc waszych wakacji .
no ja mu odpuszczam ale on wylaczyl telefon i nie mam z nim kontaktu i tak mi zle :-(
ja bym mu powiedziala dokladnie to co napisalaś :ico_oczko:
no napisalam, ale on i tak wylaczyl telefon, idiota jeden..... :ico_placzek:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”