Witam Dziewczynki
madziarka81 pisze:ja dostałam takiej zgagi ze poszłam do jego łózka i połozyłam się w pozycji półsiedzącej. Jak juz zasnęłam to zaczęło się chodzenie siusiu.Dzisiaj chyba z 5 czy nawet 6 razy byłam
Ja chyba miałam szczęście bo wogóle nie miałam zgagi w czasie ciąży
A z chodzeniem siusiu w nocy to ja tylko raz wstawałam w nocy
Zwykle robiłam siusiu tuż przed snem, potem wstałam w środku nocy, a później już rano.. Choć w ciągu dnia to mnie goniło co pół godz nawet
mary pisze:Najpierw kupiłam na 56 cm ale mogą być za małe więc dokupiłam na 62 i 68.
Mój Norbert mierzył 48cm jak się urodził zatem wszystkie body były na niego za duże
ale też tak jak
Renia powiedziała - w te większe rzeczywiście się łatwiej ubiera.
mary pisze:A właśnie Dziewczyny...mam niedyskretne pytanie- czy prosicie u lewatywę przed porodem?No właśnie...to mimo wszytsko krępująca sytuacja. Położne to pewnie się z tym często spotykają ale mi byłoby strasznie głupio.
W czasie ciąży sama się zastanawiałam jak to z tym będzie. Ale już w szpitalu przez skurcze nawet nie myślałam o tym. Już na sali porodowej widziałam jak położna podkłada mi taką szeroką podpaskę.. potem już przy parciu położna do mnie "przyj tak jakbyś kupę robiła", fakt-pomyślałam sobie a co jak kupę zrobię.. ale szybko ta myśl uciekła i w sumie nawet nie wiem jak było
Ale w sumie to naprawdę nie ma się tym co przejmować bo to normalne jest przy takim parciu a i będziesz tak przejęta porodem i swoim nowonardzonym dzieciątku, że też sama nawet uwagi na to nie zwrócisz
marcia_pod pisze:ja byłam dzis u doktorka, mam na 1,5 cm rozwarcie. przyszłam do domu i od tamtej pory co chwile mam skurcze, do tego strasznie boli koło krocza i w srodku.
To może u Ciebie
Marcia coś się już święci..
Życzę oby tak
Fintifluszka pisze:Mam jeszcze pytanie do naszych doświadczonych rodzicielek... skurcze to ból całego brzucha czy tylko w podbrzuszu???
Czuję się taką dumną doświadczoną rodzicielką
Tak jak
Magda mówiła to bóle podbrzusza - początkowo naprawdę jak przy okresie.. potem coraz i coraz silniejsze