Awatar użytkownika
Kolka
Trzy tysiące lat minęło...

07 sty 2008, 11:48

Hey!
Witam z poniedziałkowego poranka:)
caro pisze:No może Kolka jest usprawiedliwiona, bo pewnie ma znowu najazd szarańczy :-D

Skąd wiedziałaś?? :-D

A my pojechaliśmy sobie do znajomych. Ledwo wróciliśmy przyjechała kuzyneczka R. Normalnie brak słów na jej głupotę i chamstwo, ale to przy okazji opiszę bo nie mam zbyt wiele czasu.
Potem wpadli znajomi z płytą z wesela więc do 24 oglądaliśmy przy :ico_zdrowko: Teraz chce mi się spać i mam suchoty :ico_wstydzioch:

WSZYSTKIEGO NAJ NAJ LEPSZEGO DLA KACPIEGO Z OKAZJI IMIENIN I DLA KINI Z OKAZJI URODZIN

:ico_prezent: :ico_prezent: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:

Dziś my stawiamy torcik- z okazji 9 miesięcy :ico_oczko:

Lecę, bo Julce spodobało się stanie przy wszystkim co jest wyższe od niej- teraz używa do tego celu choinki :ico_olaboga: Tu jej nie mogę wziąć bo mi kompa resetuje- niebieskie światełko naciska :-D

Papa

katrin
Beze mnie to forum nie istnieje!

07 sty 2008, 12:21

[size=150]Dla kochanej Juleczki z okazji 9 miesiecy samych radosci i zeby szarancza juz Wasz dom nie nawiedzala[/size](a nie mozesz tej kuzynki wyslac gdzies? :ico_noniewiem: Moze najlepiej na ksiezyc tam by nikomu nie przeszkadzala-chetnie doslalabym jej do towarzystwa moich tesciow)
Mordeczko-super,ze spodobal Ci sie pomysl odliczanka-moze rzeczywiscie dalabys rade? :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: Jak tam po imprezie urodzinkowo-imieninowej?
Caro-Ty to zawsze cos swietnego wynajdziesz na internecie,zaproszenia chyba sama takie zamowie na roczek ale na dzien babci i dziadka musze cos sama ykombinowac-ale jak to nie wiem bo to blinge po,ktorym Wy wszystkie tak swietnie hulacie(nawet Nicolka)jest dla mnie jedna wileka
tajemnica :ico_placzek: :ico_placzek:

[ Dodano: 2008-01-07, 11:29 ]
kamelek1, moj Antos tak przed zebami mial,ze bez przerwy wisial na cycu(noca)doslownie co pol godziny-w poradni laktacyjnej powiedzialy mi,ze jak zeby wychodza to dzieciaki sie w ten sposob uspokajaja-u nas trwalo to kilka tygodni a teraz w buziaku 7 zebow :ico_haha_02:
jogobella, gratuluje raczkowania i stania Laurence,moj ciagle nie przejawia ochoty do przemieszczania sie,dopiero niedawno udalo mu sie samemu usiasc-kazdy widac ma swoje indywidualne tempo.Czekamy na ferie..
Mordeczko-pogratuluj KAcpiemu pierwszych samodzielnych kroczkow-ale spryciarz :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: najmlodszy i juz chodzi :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: A ile juz wazy??

[ Dodano: 2008-01-07, 11:39 ]
Mroweczko-poczytalam Wasze przezycia w sylwestra i "lapanie siuskow"Ja sie zastanawialam jak sie nosi do badania mocz niemowlat i ostatnio jak moja sasiadka musiala coreczce zrobic badanie moczu to dostala taki zbiorniczek,ktory przylepia sie jakos do ciala i do pieluchy-podobno u chlopcow to jest calkiem proste-u Was pewnie problemem bylo to,ze malo siusial bo sie pocil z powodu wysokiej goraczki-widac jakis paskudny wirus,brr-dobrze,ze juz jest zdrowiutki
Ostatnio zmieniony 07 sty 2008, 12:45 przez katrin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Blanka26

07 sty 2008, 12:40

hej dziewczyny. ja wczoraj nie zajrzałam, bo maz miał wolne oj i tak jakoś zleciało. No i tak od czego tu zacząć. No dobra zacznę od gangren :-D macie całkowitą rację, skąpce, ale ja bym jeszcze przypisała słowo ciemnoty :-D jak niedawno teściowa mi powiedziała, ze z braku jedzenia chleba jakiejś tam koleżance wypadły włosy, to się za głowę złapałam :ico_olaboga: tępota i ciemnota. kiedyś teść mi powiedział, że gdybym nie studiowała chemii, to bym wszytkich sterydów używała u Oli co mi lekarze przepisują i wszystko by jej zniknęło, a tak to wiem więcej niz lekarze i kombinuję :shock:
ale życzeń nie dostaną na dzień babci i dziadka, o nie :ico_nienie: niech się nie spodziewają :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie:
a ciągle tylko słyszę nasza nasza Ola kurcze na naszą to tzreba sobie zasłużyć.

a od moich rodziców Olenia dostała 2 pary ciepłych skarpetek, pajacyka, dwie bluzeczki, masę soczków i przecierków :ico_haha_02:
a teraz druga sprawa: popsułam aparat fotograficzny :ico_placzek: tzn Ola popsuła, ajkoś mi wyrwała i upadł. Mężowi się nie przyznałam, bo by mnie chyba zabił, no ale przecież nie chciała, to była chwila :ico_placzek: pękło zamykadło do baterii :ico_placzek:
katrin z tym pomysłem do odliczania świetny pomysł.

wszystkiego najlepszego dla świętujacych :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

hektorka, my rozszerzamy dietę bardzo powolutku, bo jak tylko widzę jakieś krostki, to dostaję białej gorączki. A niestety mało jest obiadków słoiczkowych bez ziemniaka :ico_placzek:

moja Olenia tez jeszcze nie ma żąbków

[ Dodano: 2008-01-07, 11:42 ]
a ja zadałam niedawno pytanie odnośnie krzesełek do karmienia i nikt mi nie odpowiedział :ico_placzek: a może odpowiedział i przeoczyłam :ico_szoking: idę sprawdzę jeszcze raz

katrin

07 sty 2008, 12:53

Delicja-ja mam takie http://cgi.ebay.de/Kinderhochstuhl-Peg- ... dZViewItem
i jestem b.zadowolona-odkupila od znajomej i wyglada super mimo,ze uzywane.A<wczoraj dostalismy od kolegi po jego synku takie krzeselo a raczej siedzisko przypinane bezposrednio do stolu-fajna sprawa jak ma sie malo miejsca

[ Dodano: 2008-01-07, 11:55 ]
http://cgi.ebay.de/Kindersitz-fuer-den- ... dZViewItem
cos takiego

Awatar użytkownika
M0rD3CzKa

07 sty 2008, 13:13

czesc no to ja juz zbierammaterialy do odliczanka :-D i licze ile dni zostalo dzieciom :ico_brawa_01: delicja, my mamy takie krzeslo nakladane na stolik ktore pozniej mozna przerobic na stoliczeki krzeseleczko i posluzy do 4 latek...tak przynajmiej bylo z Kinga bo miala identyczne :-D pozniej wkleje fotke Kacpiego na tym foteliku
katrin pisze:Mordeczko-pogratuluj KAcpiemu pierwszych samodzielnych kroczkow-ale spryciarz najmlodszy i juz chodzi A ile juz wazy??
dziekujemy za gratulacje i zyczenia ...ale Kacpi nie chodzi jeszcze...zrobil kilka kroczkow w zasadzie przypadkowo :-D

[ Dodano: 2008-01-07, 12:20 ]
Juleczko Kochana z okazji 9 miesiecy wszystkiego co najlepsze , zdrowka,szczescia,mnostwo usmiechu i góry prezentow :ico_tort: :ico_tort:

Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 sty 2008, 13:42

Hej kochane kwietnióweczki :-D

Ale się za wami stęskniłam :ico_olaboga: az mi się sniłyście tej nocy :-D a tu kto wie kiedy uda mi się nastepnym razem zajrzeć do was, bo ostatnio całe dnie spędzam w takiej pozycji
Obrazek
a nie daje ona zbyt wielu możliwości na posiedzenie na TT (ani na jedzonko czy siusiu :ico_olaboga: ). Niestety Vikula stała się miłośniczką podrózowania po domu na dwóch nogach z mamy pomocą i dopomina się o to baaaardzo głośno. a raczkowac jak nie chciała tak nadal nie chce :ico_noniewiem: :ico_olaboga:
Tak więc jak tylko me dziecie zaśnie to ja w tym krótkim czasie gotuję, jem, siusiam, sprzątam itd. :ico_puknij: :ico_olaboga: A potem z powrotem służe za stabilizator do chodzenia :-D :-D

[ Dodano: 2008-01-07, 12:48 ]
[center][size=150]Kochana Juleczko
duzo zabawek, jeszcze więcej jedzonka
i wszystkiego co najlepsze
życzą
ciocia Kasia z Vikulką

:ico_prezent: :ico_buziaczki_big: :ico_prezent: :ico_buziaczki_big: :ico_prezent:
[/size][/center]

[ Dodano: 2008-01-07, 12:56 ]
Mordeczka wszystkiego co naj... dla Kacpra i Kingi :ico_prezent: :ico_buziaczki_big: ogromne gratulacje dla Kacperka z okazji pierwszych kroczków :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: a scrapki przepiękne :ico_brawa_01:

Delicja na temat tesciów się nie wypowiem bo na takich ludzi nie ma słow :ico_puknij: :ico_noniewiem: szkoda, że Olcia ma takich sknerów dziadków... co do alergii, to wyczytałam w "mądrych" ksiązkach (a potem alergolog potwierdziła) że prowokację można robic dopiero 3 miesiace po uczuleniu na dany produkt... jak jeszcze raz uczuli, to wtedy nalezy odczekac aż 6 miesięcy... a przy kolejnej próbie już 12 miesięcy... a Olcia nadal nie chce jeśc gotowanych obiadków?? i zastępujesz jej czymś te węglowodany z ziemniaka?? np.ryżem??

kurna :ico_zly: cos mi muli komputer :ico_zly:

oho, i Vikula się obudziła... no to do nastepnego razu...

Awatar użytkownika
M0rD3CzKa

07 sty 2008, 14:38

juz zaczelam robic odliczanko...jeszcze trioche pracy z tym bedzie ale poczatki juz sa :-D

[ Dodano: 2008-01-07, 13:50 ]
musze jeszcze podopisywac ile dni zostalo do roczkow i nie wiem czy wpisywac wszystkie kwietniowe dzieci jeszcze z czasow kiedy wszystkie klikalysmy czy tylko te dzieciaczki ktorych mamy teraz sie odzywaja...aaa i... to bedzieodliczanko dlawszystkich dzieci z tt a nie tylko dla kwietniakow :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-01-07, 13:54 ]
aa i prosze napiszcie mi tam to co ja pominelam przy dzieciach :ico_sorki: albopoprawcie jesli cos napisalam zle :ico_sorki:

[ Dodano: 2008-01-07, 14:20 ]
narazie zmykam..bede pozniej ipowklejam zdjecia :-D

caro

07 sty 2008, 16:31

Cześć wszystkim!

Na początek dla Julci życzę dużo dużo zdrówka, abyś zawsze była szczęśliwa, i słoneczko Ci świeciło, aby spełniły Ci się wszystkie marzenia i aby twoi rodzice byli szczęśliwi mimo szarańczy!

:ico_buziaczki_big: :ico_prezent: :ico_buziaczki_big: :ico_prezent: :ico_buziaczki_big:

Mordko ogromne gratulacje dla Kacpiego za pierwsze kroczki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: , u nas dziś mija miesiąc jakOskarek zrobił swoje pierwsze kroczki :-)

Delicja ja pamiętałąm o krzesełku, tylko jak pisałam, to gdzies mi się ta myśl ulatniała :ico_wstydzioch: . My mamy plastikowe, tylko szczerze mówiąc u nas się za bardzo nie sprawdza mały jakoś nie lubi w nim siedzieć :ico_noniewiem: , może pózniej, sama nie wiem :ico_noniewiem: , ale to zależy od dziecka!
I masz racje na Dzień Babci i Dziadka nic nie dawaj, niech się wypchają!

Kasi.k fajnie,że wpadłaś, niunia wymęcza,co? :-D Taka dola już nasza, mama zawsze ma najgorzej :-D , ale za to wszystko pierwsze widzimy :-)

Jogo no tak jak wyżej pisałam, dziś mija miesiąc od pierwszych kroczków, wogóle się tego nie spodziewałam, tylko,że teraz to na moment nie chce usiąść :ico_olaboga:

Katrin w internecie jest tyle fajnych rzeczy i prezentów, które można zrobić, że grzech byłoby nie skorzystać :-D

Mróweczka co tak rzadko wpadasz? :ico_placzek:

[ Dodano: 2008-01-07, 15:32 ]
A ten pomysł z odliczankiem GENIALNY

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

07 sty 2008, 18:01

elo moje panie.

Nazbieralo sie troszke ale nie wiem co komu :P

Co do krzeselka to my mamy z Coneco - bardzo fajne - ma zdjemowana tace,regulacje wysokosci,regulacja oparcia,szelki i olbrzymi kosz na zabawki - super sprawa :P

Dla Julci za 9 m-cy,Kacpiego z okazji imienin i Nati z okazji 8 urodzin :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

caro - widze nowe zdjecie w podpisie :ico_brawa_01:

mroweczka -dobrze,ze Erys juz zdrowy :ico_olaboga:

No i co wiecej :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: nie pamietam :ico_placzek:

My pojutrze wyjezdzamy do Koszalina prawie na dwa tygodnie :-D :-D :-D
Odpoczne od stonek - nadgorliwych dziadkow - ktorzy zaliczyli wtope dzis :ico_zly:
Poszli na spacer i poprosilam ich,zeby przy okazji poszli do sklepu i kupili haki do hustawki dla Andrzejka a tesciowa mowi - ale my idziemy na Monciak - ewentualnie jutro kupimy :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: Kochani dziadkowie - widac jak im zalezy :ico_noniewiem:

No i nie zagladam tak czesto,bo Andrzejka znowu na dobra droge sprowadzilam - czyli mniej spania w dzien ale za to o 20 kapu,kapu - jedzonko,przytulanie i lulu. Bo ile mozna nie spac???? On budzil sie nam o 22 i nie spal do 1-2 w nocy :ico_noniewiem:

Buziaki dla was kochane.

kamelek1
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

07 sty 2008, 18:37

buenos dzijas
Rybka u na sto samo tak wyglada ze spaniem i Lenka tylko spi raz 1,5 godzinki w dzień ale od jutra ma zamiar ja budzić o max 9 i zobaczymy czy bedzi elepiej czy nie

katrin ja ma nadzieje ze to zęby inaczej niedam rady wczoraj w ciagu 2 godzin mialam 5 podejsc z cycem czujesz myslam ze osiwieje

Delicja my mamy krzesło do karmienia Baby Mix jestem zdowolona ma zdejmowana tace regulacje oparcia szelki regulacja wysokosci łatwo sie skłąda ogolnie fajnie . Lenka na poczatku nie chcialam w nim jesc a teraz nawet zaklada sliniak i pieknie siedzi i zjada , chyba dorosla do tego , ale mysle ze warto

aaaa i najlepsze zyczenia dla Julci całusów moc

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”