eSKa
4000 - letni staruszek

10 sty 2008, 21:57

no wiec teraz juz wiem jak mam trzymac ta butelke
No prosze, człowiek jednak sie uczy na błedach :ico_oczko:
Ale ja nigdy bym na to nie wpadła ze jakos "specjalnie" trzeba butelke dziecku trzymać, czego też nie wymyślą :ico_puknij:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sty 2008, 23:15

dokladnie, powinni rysunkowa instrukcje obslugi dodawac do takich wynalazkow. To tak jak z tym smoczkiem trojprzeplywowym, sama nazwa wrozy komplikacje hehe

Eska, no faldeczki owszem ma, hihi, ale zeby takie jak Twoj Olus to nie :-D On ja bije na leb :-) No ale to w koncu facet.
Wiecie, ograniczylam Zuzi jedzonko, szczegolnie slodyczy (moze w sama sobote na opor a potem post na tydzien), bo tak przytyla po Swietach ze szok :ico_szoking: spodnie w pasie ciasne, brzucho wisial, cycki jej z tluszczyku sie zaczely odznaczac :ico_nienie: a wiem, ze w tym wieku jak sie nagromadzi tluszczyk to on juz zostaje na wiele lat. No wiec jestem wredna matka i wprowdzilam limity.

Nell juz spi. Tak na nia narzekalam w ostatnich dniach, a to wszystko moja wina... Byla tak ladnie ustawiona z jedzonkiem i spaniem a tu nagle dziadki, raczki, bujanie i mialam tylko klopot. Od dzis zadbalam aby miala swoj stary rytm, bez lulania, raczek itp i dziecko zlote samo zasypialo w lozeczku, malo plakalo i teraz spi jak anioleczek. :-)

chyba poloze sie spac. Do juterka :-)
aaa, a moja psiapsiola juz byla dzis u gina i dal jej progesteron wiec jestem dobrej mysli. Gin nie byl moze zachwycony ale powiedzial ze bedzie ok. :-D Ale sie ciesze :-)

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

11 sty 2008, 00:15

Eve dobrze że już mały się nie denerwuje przy jedzonku,to najważniejsze :-D
Eska cieszę sie że udało Ci sie wszystko załatwić z pracą :ico_brawa_01:
Mamo Zuzi Twoja Nelcia rzeczywiście dużo je,aż 210 :ico_szoking: mój Kacperek dziś wypił dwa razy po 160 a dwa razy po 130.A co do słodyczy to masz rację,nie dawaj za dużo :ico_nienie:
My bylismy dziś u Łukasza siostry omówić różne rzeczy co do chrztu bo robimy podwójny chrzest,Kacperka naszego i jej Kubusia.Jutro mnie czeka pisanie zaproszeń.Byliśmy też w hurtowni zobaczyć nosidełka i maja być za tydzień,jakieś po 40 zł,ciekawa jestem czy jakieś dobre.
Mój maluszek coś ma katar,dałam mu syropek,jeszcze jutro dam i mam nadzieję że przejdzie.
Dobra zmykam bo Łukasz czeka na mnie w łóżeczku :-D Dobranoc.

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

11 sty 2008, 08:44

melduje sie z rańca
pozniej napisze wiecej teraz moze jakies sniadanko :ico_spanko:

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

11 sty 2008, 08:51

ja tez juz funkcjonuje :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

11 sty 2008, 10:50

Oj ale naskrobałyście dziewczyny od wczoraj :)

mama_zuzi1980, Nell widać że zdrowa dziewczynka i zjeśc też lubi, to dobrze lepiej że je niż kiedy miałaby marudzić przy jedzeniu i niedojadać prawda?? A co do zajścia w ciążę po poronieniu to ja słyszałam że zaleca się jak najszybciej zajść powtórnie w ciążę ale to chyba zalezy o d tego też w jakim stadium ciąży nastąpiło wcześniejsze poronienie.

eSKa, szczęściara z Ciebie że masz takiego szefa że Cię rozumie i ułatwia kontakty z Małym :)

A ja byłam już o 8:30 u księdza u siebie po papiery do chrztu Marcelinki no i się dowiedziałąm że nic nie potrzebuje dla siebie ze swojej parafii, bo wystarczy że M jest z tamtej. Ale przy okazji zabrałam dla brata papierek bo ma być ojcem chrzestnym. Wogóle ksiuadz powiedział że jeśli planujemy ślub to żeby się wstrzymać z chrztem bo możemy to zrobic podczas jednej ceremonii a tak to w księgach będzie pisało że dziecko jest nieślubne i że rodzice nie przystąpili do komunii świętej. Z jednej strony tak głupio że tylko rodzice chrzestni pójdą do komunii a my nie :ico_szoking: ale co do ślubu to przy M można by było się nie doczekać tego za cholerę więc normalnie ochrzcimy... zresztą Marcelinka była chcianym dzieciątkiem i my z M od początku znajomości się nie zabezpieczaliśmy i można powiedzieć że dzięki niej jesteśmy nadal razem, chyba Wam juz opowiadałam o tym prawda??

Mała zjadła Jabłuszko i teraz śpi :) Jutro dostanie marcheweczkę :) Ja idę zaraz umyć naczynia a potem pewnie Marcelinka się obudzi. Dziś w nocy była już spokojniejsza i tak często się nie budziła pewnie faktycznie ta kupka ją męczyła :)

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sty 2008, 11:13

Justyna_Bochnia, i bardzo dobrze,że chrzcicie Marcelinkę! I wcale się nie przejmuj tym,że tylko chrzestni pójdą do komunii. Ksiądz się powinien cieszyć,że wogóle chcecie ochrzcić dziecko.

mama_zuzi1980, a Nell to wagowo duża już jest jak tyle je? Bo ja to kurcze nie mam pojęcia,ile mi się mieści w mleczarni :ico_oczko: Ale jak sobie pomyślę,że jest tam ok. szklanki to :ico_szoking:

A z tym przewrotem na brzusio to Zuzance się pewno przez przypadek udało, bo naprawdę co tam dziewczyna wyprawia w łóżeczku to tylko stać przy niej i śmiać się można! M. podszedł wczoraj a ona na brzuszku. Na pleki to jej się lepiej ląduje.

Dzwoniła do mnie szefowa (bleee...- nie lubię jej). Pytała, czy planuję wychowawczy, a ja jej ,że na dzień dzisiejszy nie. No, ale nie wiem, co będzie na dzień jutrzejszy :-D Zależy mi na pracy (chociaż nie wiem, czy na tej, po zmianie szefa...), zwłaszcza,że w czasie macierzyńskiego zmieniono mi umowę na czas określony ( z zastępstwa).

Moja dziewczyna próbuje się drzemnąć i kurczę znowu ją zastałam prawie na brzuchu :ico_szoking: Teściowa mi mówi,żebym obniżyła łóżeczko.

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

11 sty 2008, 12:32

hej
moj misio zjadl jabłuszko, złapal krotka drzemkę a teraz szaleje na macie :-D

eSKa
4000 - letni staruszek

11 sty 2008, 12:40

Hej dziewuszki, ja dziś króciutko bo mam sprzątanie (dzis kolęda i ksiądz przyjdzie :ico_noniewiem: ) , wzielam też z pracy liczenie bo trzeba zrobić sprawozdanie za rok 2007 wiec mam kupe roboty. A co najważniejsze musze szybko wszystko zrobić bo dzis mam wypad z przyjacióleczką :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Najpierw bedzie jakas knajpka i jedzonko a potem do kina sie wybieramy. Musze sie troszke odpłacić męzulkowi za ostatnią jego impreze a co najgorsze jutro ma spotkanie "rocznika" wiec znów będzie balował ale juz zapowiedział ze nie ma zamiaru tam długo siedzieć :-D

A tu macie Olka po porannych bojach :ico_haha_02:

Obrazek

Aaa i wiecie co jeszcze dzisiaj Olus spał od 20.00 do 7.30 :ico_szoking: a ja przewrażliwiona mama już się oczywiscie zastanawiam czy taki maluch może byc tyle bez jedzenia :ico_puknij:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sty 2008, 14:22

eSKa, żyrafki górą :-D Ale Ci Oluś super pospał! Ja zaczynam wierzyć,że już nigdy nie prześpię całej nocki...

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”