Awatar użytkownika
I love myself
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

Papierosy, alkohol a antykoncepcyjne

15 sty 2008, 22:31

Jak kiedys prosilam lekarza o tabletki, nie chcial mi dac recepty bo powiedzial, ze sobie zaszkodze bo pale papierosy.. Teraz je dostalam.. ale co z alkoholem ? No chyba mozna bez problemu napic sie?? :ico_noniewiem:

lilo

15 sty 2008, 22:35

I love myself rozumiem, że rzuciłaś???

Co do alkoholu to można jak najbardziej, oczywiście w rozsądnych dawkach. Bo w razie np wymiotów działanie tabletek mogłoby się osłabić.

Awatar użytkownika
martuchafrost
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

15 sty 2008, 23:09

I love myself ja brałam tabletki 8 lat. zdarzało sie ze paliłam papierosy , piłam alkohol od czasu do czasu na imprezach, czasem zapominałam brac jednej czy dwóch tabletek i nie umarłam :ico_olaboga: mówi sie ze kobiety po 35 roku zycia powinny nie palic przy braniu tabletek bo to juz szkodzi, ale w innych przypadkach nic sie nie stanie
zmień lekarza i zobaczysz ze inny Ci da tabletki
powodzenia

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

15 sty 2008, 23:19

Ja brałam tabletki przez 6 lat. Paliłam przez cały okres i to spore ilości (nawet paczkę dziennie). Co do alkoholu też zdarzało mi się wypić.

Póki co nic mi nie jest chociaż tabletek nie zarzywam od 3 lat :ico_oczko:

Wydaję mi się że w rozsądnych ilościach nic nie zaszkodzi. Chociaż oczywiście zdrowiej jest niepalić i nienadużywać alkoholu :-)

Awatar użytkownika
I love myself
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

15 sty 2008, 23:27

Nie naduzywam alkoholu, nie pale papierosow.. Od niedawna biore tabletki, a szykuje mi sie kilka lepszych imprezek i sie tak zastanawialam jak z alkoholem.. bo moj organimz jest taki ze mu wsyzstko moze zaszkodzic :?:
Dzieki za pomoc

Awatar użytkownika
edith
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

15 sty 2008, 23:38

i love myself wogóoe palenie nie jest zdrowe i. a co do alkocholu to z umiarem tez nie zaszkodzi ale to w końcu jak jest rzuciłaś palenie bo chyba się pogubiłam
kiedys prosilam lekarza o tabletki, nie chcial mi dac recepty bo powiedzial, ze sobie zaszkodze bo pale papierosy..
czy
nie pale papierosow..

Awatar użytkownika
edulita
Trzy tysiące lat minęło...

16 sty 2008, 00:00

Dziewczyny codzi o to że tabletki antykoncepcyjne wpływają na krzepliwość krwi a mianowicie ją zwiększają, papierosy działają w sposób podobny bo ich substancje smoliste powodują że krew jest bardziej lepka. To w rezultacie zwiększa ryzyko zakrzepicy. Dlatego uważam że lekarza masz dobrego poprostu dba o twoje zdrowie :)

Awatar użytkownika
I love myself
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

16 sty 2008, 08:10

i love myself wogóoe palenie nie jest zdrowe i. a co do alkocholu to z umiarem tez nie zaszkodzi ale to w końcu jak jest rzuciłaś palenie bo chyba się pogubiłam
kiedys prosilam lekarza o tabletki, nie chcial mi dac recepty bo powiedzial, ze sobie zaszkodze bo pale papierosy..
czy
nie pale papierosow..
Jak palilam to mi nie dal, rzucilam.. nie pale JUZ dluzszy czas wiec dostalam :ico_noniewiem:

lilo

16 sty 2008, 09:21

Dlatego uważam że lekarza masz dobrego poprostu dba o twoje zdrowie :)
Zgadzam się!!!!!!! A lekarz który przepisuje pigułki jak cukierki, nie biorąc pod uwagę trybu życia i zdrowia pacjentki dobry nie jest...

Wróć do „Ogólnie o zdrowiu”