eSKa
4000 - letni staruszek

17 sty 2008, 11:38

Na dzień dobry stawiam ciacho :ico_tort: i kawke :ico_kawusia: :ico_kawusia: :ico_kawusia: :ico_kawusia: Kicia pewnie też później dołozy :ico_oczko:
ja juz na nogach..od 5.00
Kurcze jak ty będziesz w tej pracy wyglądała taka niewyspana :ico_olaboga:
wyrobilam sie z pracami na podyplomowke, mam nadzieje ze bada obrze, bo juz mi sie nie chce tego poprawiac.
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla ciebie i trzymam kciuki zeby bylo bez poprawek

U mnie dziś też znowu wiecej pobudek bo o 1.00 ale włożyłam smoka i bylo OK o 2.40 jedzonko o 6.00 jedzonko, pobudka o 9.00 :ico_brawa_01:
Miałam wiecej napisac ale Oluś domaga się jedzenia a potem idziemy na spacerek.

[ Dodano: 2008-01-17, 10:38 ]
Acha Eve fajny Szymuś w podpisie :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

17 sty 2008, 12:15

Witam i od razu stawiam :ico_tort: Kacperek ma już 4 miesiączki :ico_brawa_01:
Eska twojemu Olusiowi też wszystkiego najlepszego życzymy :-D

Kocura na wysypkę najlepiej pomaga kąpiel w krochmalu :-D metoda już sprawdzona,Kacperek dostał wysypki od żelu do kąpieli Nivea i podobno to bardzo swędzi,tak nam położna mówiła.
Nasza nocka dziś oki,bo tylko jedna pobudka ale nie chciał nam mały zasnąć :ico_placzek: i dopiero o 12 zasnoł.
Eve fajne zdjęcie Szymka i jaka ma śliczną bluzeczkę :ico_brawa_01:

Lalka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 sty 2008, 12:31

hej dziewczyny
eve fotki super.. :-D :-D :-D
baw sie dobrze odpoczywaj :-D i wracaj szybko
eska Oluś ma boska fryzurkę
sto lat dla Kacperka i Olusia!! :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:
u nas ok,robilam Hani badanie moczu i wyszlo dobrze,ja ide do proktologa pod koniec stycznia..juz się boję
znajoma mojej bliskiej kolezanki zgineła w wypadku
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/slas ... 040982,225
Kocura ja jadłam juz kilka razy kapustę jak Hania była młodsza i też jej nic nie było
a tak jak piszesz robi często gdy jest najedzona i chce siew tylko cycem pobawić pociagnie ze dwa razy odrywa sie uśmiecha i gada
ja jej niczym nie dokarmiam ,tylko jest na cycku
ja nigdy nie pamiętam z którego cyca Hanie karmiłam żeby dać innego,a;e ona sama "pamięta" bo jak podaje jej tego co ostatnio piła to nie chce jeść pręży się wkurza więc podaje drugiego i już normalnie doi

eSKa
4000 - letni staruszek

17 sty 2008, 13:03

Kacperku dużo zdrówka i uśmiechu życzy Tobie Oluś z mamą

No i dzieki dziewczynki za życzenia dla Olka :ico_sorki:
znajoma mojej bliskiej kolezanki zgineła w wypadku
az mnie ciarki przeszły jak to czytałam, biedne dzieci i mąż :ico_placzek:

[ Dodano: 2008-01-17, 12:22 ]
ja ide do proktologa pod koniec stycznia..juz się boję
a co to za lekarz ten proktolog, bo pierwszy raz słysze :ico_wstydzioch:

A nam się dziś skończył NAN 1 i po południu zaczynamy juz NAN 2 mam nadzieje ze nie będzie żadnych problemów. Dlatego też daruje sobie dziś wszelkie deserki dla Olka bo gdyby cos wyskoczylo to nie bede wiedziec czy to z mleka czy papki.
eska Oluś ma boska fryzurkę

dzieki :ico_haha_02: , ale ostatnio zauważyłam że przez to jego wiercenie się, zostaje kupa włosków na poduszce :ico_olaboga: wiec chyba za niedługo zostanie z tyłu łysy :ico_placzek:

Lalka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 sty 2008, 14:31

eska proktolog to od pupy...mam chyba hemoroidy bo czasami krew mi leci więc wole iść sprawdzić..
prawie każde dzieci łysieją..Hani tez z tyłu sie przejasnia,ma tam najmniej włosków i jej jasnieją ogólnie czasami na fotkach wychodzi ..ruda... :ico_olaboga:
dziewczyny a co sie dzieje z Pauliną?

eSKa
4000 - letni staruszek

17 sty 2008, 15:09

dziewczyny a co sie dzieje z Pauliną?

Paulina zaglądała do nas od czasu do czasu ale ostatnio faktycznie coś dlugo się nie pokazuje :ico_noniewiem:
proktolog to od pupy...mam chyba hemoroidy bo czasami krew mi leci więc wole iść sprawdzić..
łoj łoj to chyba będzie mało przyjemna wizyta :ico_oczko: Masz już ustalony termin?

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 sty 2008, 17:20

Lalka, a próbowałaś czopków na hemoroidy? Procto Glyvenol. Mnie pierwszy raz w życiu dopadło to paskudztwo po porodzie, jedne czopki nie pomogły,ale te są rewelacyjne. Szybciutko pozbyłam się problemu i nie wraca!

eSKa, Kicia10, najlepsze życzenia dla dzieciaczków :-) Ale ten czas leci, ech....

Zuzia już jakiś czas ma łysy placek z tyłu głowy. A wysypka jakby mniejsza, znika.

Zaniosłam do pracy zaświadczenie i wypisałam wniosek o urlop. Do pracy wracam 11 marca- wtorek. A 10 -Kraków i klinika....

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 sty 2008, 19:12

Hej kobietki,

Na poczatku najlepsze zyczonka dla Olusia i Kacperka :ico_prezent: :ico_tort: :ico_brawa_01: oj za szybko te dzieciaczki nam rosna....

Lalka, ja tez mialam ten problem co Ty, myslalam ze to od zaparc ale to chyba tez hemoroidy. Mi leci krew i boli przy zaparciach tylko wiec dbam aby ich nie miec i jest ok. A na co Hanulce robilas badania? Ogaladalam twoje fotki na nasza-klasa i powiem Ci ze super wygladalas na jednym zdjatku, jeszcze przed ciaza, chyba nawet komentarz zostawilam :-)

Eska, powodzenia z Nan2. Ja to z Wami mam dobrze, bo moja Nelka to ostatnia wszystko ma, i wy posprawdzacie i ja juz wlasnych bledow nie popelniam :-D

Ja jeszcze nie dokarmiam Nell, niby moge ale jakos tak mi sie nie chce :-D Ale chyba niedlugo sie skusze, bo ona taki glodomor jest, wiec pewnie z checia zje jakies warzywko. Ja mam plan wprowadzenia posilkow. Oto on:
- pierwsze wprowadze warzywa (np puree ziemniaczane, dynia, kukurydza, kalafiorek itp, tzn takie ktore sa oczywiscie dozwolone od 4 m-ca, ze sloiczkow)
-soczki
- owoce
- kaszki

Moje argumenty sa takie. Dziecko szybciej zaakceptuje warzywa gdy nie zna smaku slodkich owocow. Jak zaakceptuje warzywa to jest niemal pewnosc ze polubi owoce. Kaszki pozniej dlatego ze Nell ma problemy z kupka a kaszki jeszcze to poglebia. Dlatego tez bede podawala kaszke bezsmakowa, ryzowa albo kukurydziana na mleczku modyfikowanym i do tego bede dodawala swieze owoce ze sloiczka np jabluszka, brzoskwinki czy banan zeby wlasnie uniknac zaparc.

Mi sie podoba szwedzki system zywienia niemowlat: w zywnosci nie ma cukru, kaszki sa przede wszystkim pelnoziarniste, bogate w blonnik, malo chemii i dodatkowych polepszaczy. Tu podaje sie dzieciom proste jedzenie a wydaje mi sie ze takie jakos zdrowsze jest. Zreszta zobaczymy.

Dzis bylam na kawce z tiktakowa lipcoweczki i cholera zadna z nas nie miala aparatu i nonono nie ma zdjec. A takie fajne dzieiaczki byly :-) Kubus to juz taki kawaler :ico_szoking: A jaki lobuziak :-)

Lalka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 sty 2008, 19:26

dziewczyny mam wizytę na 30.01
Kocura nie mogę tych czopków bo karmie piersią...niestety...
mamo_zuzi dzięki :-D

[ Dodano: 2008-01-17, 19:12 ]
mamo_zuzi ja będę Hani dopiero podawać jak skończy 5 miesięcy
na razie na cycu tylko

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 sty 2008, 20:26

Lalka popieram teorie aby karmic tylko piersia przez 6 miesiecy. Tak karmilam Zuzie. Nell jest na butli wiec chyba nawet powinnam wprowadzac jej inne posilki troche wczesniej.

My jutro mamy szczepienie na 10.30. Pierwszy raz wiec mam stresa.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”