lulu81, gratuluje ząbeczka!!!!
Hekkate, do mojej mamy do poradni przychodzi co jakiś czas przedstawiciel handlowy 'Danonków' i twierdzi, że danonki można podawać od 10 miesiąca życia. Ale tam jest kupa tłuszczu i innych ulepszaczy, żeby były długo świeże więc lepiej dawać jogurcik naturalny albo serek homo i samemu coś do tego dodać.
spacerówka ja też kupuje spacerówke - parasolke na wyjazdy, bo nasz obecny zajmuje większą część bagażnika w aucie mimo że duże kombi mamy, a gdzie tu jeszcze bagaże zmieścić? Tylko, że na wyjazdach, to my często jeździmy po lesie, plaży itd czyli trudnym terenie a parasolki niestety raczej średnio sobie wtedy radzą.
Nalepsze chyba byłoby chicco, np. CT04, bo ma chyba największe koła z parasolek ale za to waży 10kg i jest nieco większy po złożeniu od innych.
ulga na dziecko czy słyszałyście coś takiego, że z ulgi można skorzystać tylko wówczas, jeśli dziecko było na świecie cały rok kalendarzowy? Ja się cieszyłam na ten 1000zł a tu dziewczyny piszą na forum 'pilne' że prawdopodobnie nie będziemy mogły skorzystać z tego jeśli nasze dzidize są z lutego.
myszka_f, nie martw sie ząbkami. Ale rozumiem cie, łatwo powiedzieć, ja jeszcze dwa tygodnie temu też sie martwiłam a tu tym czasem mamy niespodziewanie juz dwa ząbeczki!!!
Jakiś czas temu pisałam, że brak ząbków u dzieci zdarza się niezwykle rzadko a do 1,5 roczku może tak być. A ty i twój mąż kiedy dostaliście pierwsze ząbki? Bo to jest troche genetyczne. Mi wyszedł pierwszy ząbek jak mialam 8miesięcy, mężowi w 7 miesiącu. Ale synkowi męża brata wyszedł jak mial roczek a Asia 11 miesięcy więc coś w genach było, że tak późno.
lulu81, a ja tęsknie za wózkiem ze skrętnymi kolami, bo na początku jeździłam ze skrętnymi, w listopadzie zmieniłam wózek na 'nieskrętne' i do dzis mi to strasznie przeszkadza, wiec troche sie nie mogę juz doczekać aż bede miała spacerówke-parasolke ze skrętnymi kołami. Ale ze sprzedającą sie dogadałam, że ona za jakies dwa trzy tygodnie kupi swojemu dziecku nowy wózek, ja w między czasie sprzedam mojego x-landera i dopiero wtedy dojdzie do transakcji wiec pewnie za około miesiąc.
Magdzinka, świetny torcik, ale ty masz talent. Długo sie robi taki torcik? Ile czasu na to potrzeba?
kelly, forum o wózkach na gazeta.pl to skarbnica wiedzy. Poczytaj tam troche opinie.
A moje zdanie:
Coneco Solar, generalnie Coneco podobają mi sie, ale 'made in china' a to mnie przeraża. Poza tym moja koleżanka jest bardoz niezadowolona, bo trzeszczy, skrzeczy i telepie. A do tego cięzki: 10,5kg.
Hauck - niemiecka produkcja wiec super, fajne wzornictwo, przystępna cena, waga tylko 6,5 kilo, ale np. brak barierki, nie wiem czy jest okienko w budce i mało zabudowany wiec w zimie troche kiepsko ale moze to nie jest dla ciebie istotne.
Temu pierwszemu przyjze sie poźniej bo Asia sie domaga mojej uwagi.