Awatar użytkownika
Myszka_
Trzy tysiące lat minęło...

25 sty 2008, 14:32

Witajce kochane,
nareszcie się tu trochę ożywiło :ico_brawa_01:

zacznę od wieści od Małgośki, wczoraj wypuścili ją do domku, jest bardzo osłabiona ale szczęśliwa, że może byc w domu a nie w szpitalu, poza tym czuje się ok. Ma już wózek dla Tosi, narazie nie ma dostępu do neta i całkiem prawdopodobne, że ta sytuacja potrwa z jakiś miesiąc. Przesyła pozdrowienia i buziaki dla Wszystkich kwietniówek, tęskno jej do nas ...

Emma, ciesze się, że synek tak ładnie rośnie, faktycznie kawał chłopa już z niego :ico_oczko: , mam nadzieję że Twoja szyjka jednak się uspokoi i wytrzyma spokojnie nawet do 38 tyg. Trzymaj się kochana i oszczędzaj jak najbardziej!!
edit53, bidulko no to Cię porządnie zmogło, ale dobrze że byłas u lekarza, leki na pewno pomogą i szybciutko wrócisz do zdrowia, a narazie leż jak najwięcej i rozpieszczaj się a Twoje chłopki niech dbają o Was teraz szczególnie :ico_oczko:
Magda Sz., witaj kochana fajnie, że zajrzałaś, co tam u Was? jak dwóje dzieciaczki, zdrowe :ico_haha_02:
asika82, no ja też mam z tym spaniem w kratkę, ale raczej ciężko się mam wyspac, chociażby przez samo to, że średnio w nocy wstaję siku co godzinę :ico_noniewiem: ... super, że już wózek masz wybrany i musze powiedziec że podjęłaś dobrą decyzję, bo Speedi jest dużo lepszy niż Buzzi - wiem od bliskich koleżanek - szwagierek- pytałam jak widziałam że się nimi interesujesz, jednak ma taki druga taki, Speedi rewelacja a Buzzi szwankuje, a ma go o ponad pół roku krócej niż ta pierwsza Speedi. to najważniejszy problem z głowy, a co do mleka, to już mogą byc wycieki, ale nie muszą, zależy od kobiety, ale to zupełnie normalne :ico_oczko:

My mamy już wózek, zdecydowaliśmy się na Mutsy. Pochodziliśmy trochę po sklepach i ostatecznie zastanawialiśmy się między Quinny Speedi a Mutsy, noi mojemu Piotrkowi bardziej podobał się Mutsy, jeszcze znaleźliśmy go o 400 zł taniej niż w innych sklepach więc stanęło na nim, Piotrek stwierdził, że różnic w cenie odrobi w nadgodzinach - a jak kiedyś wspominałam bardzo mu się ten wózek podobał. Zamówiliśmy kolor z katalogu, co nas trochę przerażało, bo wiadomo jak to jest inaczej na zdjęciu inaczej na żywo, każde z nas podało swoje typy, podyskutowaliśmy i w końcu stanęło na mojej propozycji kolorystycznej- przeważył plecaczek jaki mieli na sklepie w takim kolorze, i muszę powiedziec , że na żywo jest całkowicie inny niż w katalogu, ale jest super, jak zrobię zdjęcia to Wam pokaże jak wygląda. Ogólnie jest na prawdę bardzo fajny chodzi bardzo lekko, zgrabnie, mężu jest tym wózkiem taki zaaferowany, że szok, i już chce na spacery biegac, no ale musi jeszcze trochę poczekac :-D
tak szczerze, to już sama się nie mogę doczekać, aż nasz maluszek będzie po tej stronie brzuszka, czasami to az niewierze, że już niedługo ten maleńki Skarbek - cząstka mnie i Piotrka - będzie z nami, że nosze go w sobie, ale zaraz potem synuś bryka w brzuszku jakby chciał mi tym powiedzieć "tak jestem tu naprawdę" ...
to jest właśnie ten cud powstawania w nas nowego życia....

Emma
Maniak forumowy
Maniak forumowy

25 sty 2008, 18:38

Fajnie że goska już w domu, bo w spzitalu to psychika siada.
Myszka fajnie ,że juz maciew wózek, Ja w dalszym ciagu niezdecydowana, ,lae nie panikuję, Ja chcę tańszy taki do 1000zł mi wystarczy, ogladałam ostatnio u koleżanku w sklepie te Coneco z gondolka, na allegro są po 889 zł a u niej 790, i nawet musze powiedzieć że fajniejksez w realu niż na fotkach.
Dziewczyny małao się odzywacie teraz a co bedzie jak beą dzieciaczki, to tu juz bedzie kaplica;-) Ja od kilkui lat aż od starajacych do teraz z mamami wrzesniówkami utrzymujemy kontakt, jest nas kilkanascie osób i mamy własne tajne forum, i jest super, prawdziwe koleżanki, takie do wysmucenia ,pocieszenia i jest zajebiście.

[ Dodano: 2008-01-25, 17:43 ]
http://www.allegro.pl/item296504609_v_3 ... zenty.html

Awatar użytkownika
meggi_24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 sty 2008, 19:57

hej!!!

Tez wozek tez mi sie podoba, tylko szkoda ze gondola ma uchwyty po bokach... bardziej podobalaby mi z uchwytem w daszku gondoli... fakt cena jest bardzo przystepna :)

asika82
4000 - letni staruszek

25 sty 2008, 20:10

witam!
dobrze, ze Małgośka już wdomu na pewno jej sie poprawi i zdrowie i humor.
Myszka fajnie, że słyszałaś dobre opinie o Speedim :-)

[ Dodano: 2008-01-25, 19:13 ]
Emma pisze:ogladałam ostatnio u koleżanku w sklepie te Coneco z gondolka
one są bardzo podobne do Quinny Buzza i mają tak samo nie rozkładane siedzonko w spacerówce. To był minus dlaczego zrezygnowałam z Buzza. Myśle, że to kiepskie rozwiązanie ale sam w sobie wózek podoba mi się nadal.

Awatar użytkownika
Myszka_

26 sty 2008, 00:08

Emma pisze:Myszka fajnie ,że juz maciew wózek, Ja w dalszym ciagu niezdecydowana, ,lae nie panikuję, Ja chcę tańszy taki do 1000zł mi wystarczy

my kupując wózek braliśmy pod uwagę to, że chcemy aby był dla 2 dzieci, bo na 1 nie poprzestaniemy :ico_oczko: ; jak 2 lata temu oglądaliśmy wózki, jak siostra Piotrka była w ciązy to te które się nam podobały były w cenach ok.1000-1500zł. więc postanowiliśmy odkładac sobie kaskę, co miesiąc cośik na drugie konto przelewaliśmy, aby miec coś odłożone by potem kupic taki wózek jak nam sie podoba i dobry, żeby się za chwilę nie rozklekotał i wytrzymał właśnie dwójkę dzieci, mam nadzieję :ico_haha_02: , bo gdyby nie to to pewnie kupilibyśmy jakiś tańszy...
te coneco, jak dla mnie są "za małe" i nie podoba mi się stelaż, tzn. są troszku niskie, stelaż jakiś taki malusi i te koła z przodu też... ale wiem, że się podoba i dziewczyny są z nich zadowolone :ico_oczko:

co do Speedi, to mają świetną spacerówkę, obszerną, fajnie wyprofilowaną noi fajnie się prowadzi :-D

byłam dzis na chwilę u siostry mojego męża, tej co Wam pisałam, że jest w ciązy, była dziś u lekarza, u dzidzi wszystko dobrze, to początek 6 tyg. termin ma mniej więcej na 17 września; śmialiśmy się z mężem ze zdjęcia z USG, bo dzidzia wygląda dosłownie jak małe ziarenko :ico_oczko:
ciesze się, że wszystko dobrze, oby tak dalej, widziałam że ona mega szczęśliwa, ale hamowała się z emocjami ze wszystkich sił, bo boi się ... ale wiem że na pewno będzie dobrze - musi byc...

życze słodkich snów, buziaki

Awatar użytkownika
mamamonia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

26 sty 2008, 05:16

Cześć babeczki :ico_haha_01: Ja coś ostatnio nie mam weny na pisanie, ale dziś znowu nie mogę spać, więc czytam sobie co tutaj się dzieje i widzę, że pusto ostatnio. Trzeba będzie nadrobić.

Fajnie że Małgośka już w domku :ico_brawa_01:

Ja ostatnie dni miałam tak zabiegane, że nie było na nic czasu. Najpierw miałam gości dwa dni, potem zrobiliśmy sobie z mężem wycieczkę do Poznania po kamerkę (jak ja kocham to miasto :-D ), a wczoraj byłam u lekarza i wszystko jest git. Jedyne na co narzekam to te plecy i generalnie ciężar, ale to da się znieść. Aby Jula była zdrowa.

W przyszłym tygodniu jedziemy zamówić już wózek (taki jak Myszka) i łóżeczko, no i chyba pościel, bo właśnie mnie naszło którą chcę. A właśnie! Myszka jaki kolor wzięliście? Masz już jakieś fotki?

Awatar użytkownika
eVe80
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

26 sty 2008, 13:54

Witajcie

Siedze sobie sama w domku, mężu w szkole :ico_noniewiem:

malgoska super, że w domku już jesteś. Dobrze, że z dzidzią wszysko dobrze.
Emma gratulacje dla synka, że tak pięknie rośnie, kochana oszczędzaj się aby twoja szyjka wytrwała do końca.

A ja podobnie ja mamamonia narzekam na plecy, boli mnie kręgosłup. No i trochę żebra, bo synek noge mi wkłada z jednej strony pod żeberka. No ale najważniejsze, żeby my wygodnie było.

Wózki fajne macie wybrane, ale z tych wszystkich o których piszecie to mnie się Mutsy najbardziej podobają.
A co do zakupów to mnie chyba tylko łóżeczka brakuje :-D

Emma
Maniak forumowy
Maniak forumowy

26 sty 2008, 17:55

eVe80 pisze:Emma gratulacje dla synka, że tak pięknie rośnie, kochana oszczędzaj się aby twoja szyjka wytrwała do końca

No ta moja szyjka to taka cholera, tyle fenetorolu ,magnezu, teraz jeszcze dodatkowo traktujemy ją luteinką dopochwowo,i zobaczymy jak się bedzie miewać. Ale trzeba maks suię oszczedzać i jak najwięcej leżeć. W@ poniedziałek lecę zrobić sobie badanka pod wzgledem cholestazy ciązowej, robiliście już? Bo to cholerstwo lubi własnie koło 30tc się pojawiac. Ja mam na ALT,AST bilirbulinę i fosforany skierowanie.Normalnie bankrutcwo mnie czeka.Wizyty po 150zł, badania prywatnie, wyprawka itepe...łojeny...
eVe80 pisze:A co do zakupów to mnie chyba tylko łóżeczka brakuje

Ja ciuvchów to mam tyle że niwiem czy znów zdołam wszystko choć po razie załozyć :ico_szoking: Ja jestem maniaczką na punkcie dziewciowych ciuchów. Emi to ma setki ciuchów, samych majtek prawie 100sztuk naliczyłam ostatnio :ico_szoking: :-D
Ja wózka jeszcze nie mam, ale jeszcze zdążę kupić.łóżeczko mam po Emi, ale narazie nie wyciagam, bo niqweim czy nie kupić turystycznego, a i może chłop mi kupi w NL kołyske na początek, a mały i tak bedzie spał ze mną, Ja musze mieć dziecko koło siebie żeby czuć że oddycha.

Awatar użytkownika
Myszka_

26 sty 2008, 23:23

No witajcie mamuśki,
nareszcie się odezwałyście bo już zaczynałam się martwic!!
mamamonia, super, że u Córci wszystko dobrze i u Ciebie :ico_brawa_01:
co do pościeli to my mamy kolor ecru, nie mam zdjęc, bo pościel narazie "siedzi" w walizeczce i czeka na pranko, prasowanko a potem na rozścielenie, mogę jedynie powiedzieć, że jest zajebista - nam się bardzo podoba :-D

eVe80, to dawaj do mnie na plotki z Jaworzna masz niedaleko, albo ja wpadnę :ico_haha_01:

Emma, no to szalejesz z tymi zakupami, a z tymi majtkami dla Emi to dopiero poszalałaś, ona zdążyła miec choc po razie większośc tych par hihi :ico_oczko: :-D
podejdź do rodzinnego i on ma prawo przepisać Ci skierowanie na badania, tylko nie na wszystkie mają uprawnienia, ale zapytać zawsze możesz, bo zawsze jakiś grosz Ci w kieszeni zostanie :ico_oczko:

co do zakupów, to na tą chwilę to mam wszystko dla małego, muszę tylko sobie kupic koszule, podkłady, te majtki poporodowe - no słowem - niezbędnik rodzącej hehe
noi jeszcze okularki co mnie przeraża, bo ciekawe ile za nie zapłacę ehhh, no ale muszę je miec :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 sty 2008, 23:51

Witajcie kwietnióweczki :ico_haha_02: U nas na majówkach takie pustki,że wpadłam na chwilkę do Was,mam nadzieję,że się nie gniewacie.Pozdrawiam

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”