Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

31 sty 2008, 17:20

Hej :-D ja dziś dopiero teraz bo rano nie miałam kiedy bo Kacperek nie chciał spać no a potem przyszła do mnie koleżanka na plotki,tak dawno sie nie widziałyśmy,super było :-D
A teraz Kacperkiem zajmuje się moja mama.A mi głowa pęka,dawno nie byliśmy na spacerku i to chyba dlatego,za mało powietrza.

Mamo Zuzi dzięki za rade jak podawać antybiotyk,od wczoraj nic nie marudzi.
Kacperek rzeczywiście upaprany na tym zdjęciu ale to mama mu dawała zupkę i tak go upaprała.
Eve no właśnie niemoge doprać tych pieluch i mam jeszcze kilka ubranek wypaćkanych,moi znajomi używają wanisza ale ja jakoś nie wiem czy do dziecięcych ciuszków można to używać,żeby jakieś uczulenie nie wyskoczyło.
Justyna my mieliśmy chrzest i nie mamy ślubu i rzeczywiście nie byliśmy u komunii bo ksiądz nawet nam nie dał kartki na spowiedź,no przykro mi było trochę ale wiecie nie chcem Łukasza do niczego zmuszać a on ciągle mi powtarza że mamy inne wydatki niż ślub :ico_placzek:
Oki zmykam narazie bo mama już idzie do domku.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 sty 2008, 17:30

eve,ale dzisiaj pączki nie mają kalorii :-D Ja na razie po dwóch, ale pewno jeszcze zjem wieczorkiem, mniam....
ale wiecie nie chcem Łukasza do niczego zmuszać a on ciągle mi powtarza że mamy inne wydatki niż ślub
szkoda,że tak mówi. Ślub to nie jest duży wydatek, dużo kasy pochłonęłoby wesele. Jeszcze Cię zaskoczy :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

31 sty 2008, 18:26

Ja wsunęłam dziś dwa pączki a tak miałam na nie ochotę już od dawna ale Kacperek miała po pączkach zawsze kolkę to nie jadłam mam nadzieje że jutro nic mu nie bedzie ale już nie dużo karmię to chyba nic się niestanie,na chrzcie zjadłam krokieta i nic nie było.

Kocura ja tez mu mówię ze to nie byłby duży wydatek i mamy trochę pieniążków uskładanych ale on dalej swoje,wiecie czasami myślę ze on po prostu nie chce albo się boi :ico_placzek: ,nigdy nie lubił takich uroczystości a tym bardziej ze sobą w roli głównej.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 sty 2008, 19:41

nigdy nie lubił takich uroczystości a tym bardziej ze sobą w roli głównej.
to zdecydowanie tak jak my! Na naszym ślubie była najbliższa rodzina i znajomi, wesela nie chcieliśmy (bo nie lubimy takich imprez i sami rzadko chodzimy), było przyjęcie dla ok. 15 osób u mnie w domu. Było super i wcale nie żałuję,że nie było hucznej imprezy!

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

31 sty 2008, 20:42

A ja sama nie wiem czy wolałabym takie małe wesele czy przyjęcie nie wiem nie myslałam o tym jeszcze :)

Ja idę do wanny i chyba już do was nie zajrze bo źle się czuję!! CAŁUSY POSYŁAM :*

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 sty 2008, 20:48

źle się czuję
oj, to niedobrze! M. Cię na pewno wyleczy :ico_oczko:

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

31 sty 2008, 22:29

OJ DZIEWCZYNY A JA RYCZę CAłY DZIEń :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
W. już poleciał do Anglii, tak mi smutno i żle bez niego :ico_placzek:
aż kurcze nie mogę pisać... :ico_placzek:

a do tego Daruś chyba tego antybiotyku nie toleruje, dostał biegunki i jest strasznie niespokojny :ico_olaboga: jutro raniutko na 8 pojadę do lekarza, zobaczymy co powie, najgorsze, że ta moja lekarka ma wolne i wkurzona jestem,że ktoś inny w takim wypadku musi zdecydować o jego leczeniu :ico_noniewiem:
biedny zasnął przed chwilą po godzinnym bujaniu i płakaniu...

ale wam nasmęciłam :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_placzek:

jeszcze dziś mam rozmawiać z W. na gg...

DOBREJ NOCKI MAMUSIE :-)

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

31 sty 2008, 22:44

Przepraszam ze mnie wczoraj nie bylo, ale mam urwanie glowy w domku. Krzysiek ma teraz caloroczne rozliczenie w firmie i ciagle siedze w papierach, jedna reka pisze, druga zabawiam Jasia i tak na okraglo.

Rano bylismy na pobraniu krwi. Jasiu ma jakies dziwne krostki na twarzy i glowie i strasznie sie drapie, mielismy jeszcze skoczyc do osrodka ale nie bylo juz kiedy. dzis wykapalam go w Emolium i nasmarowalam emulsja, no zobacze jak bedzie jutro. Z tego wszystkiego dzis dalam mu tylko deserek.

Staram sie zmienic mu pory spania, wstajemy o 9 i po 21 Jasiu juz spi a ja mam troszke czasu dla siebie.

Chcialam dzis troszke posprzatac i mnie prad popiescil jak chcialam wlaczyc odkurzacz, ale nie bylo to cos takiego jak zwykle, az mna zatelepotalo, zrobilo sie mi ciemno przed oczami i potem nie czulam reki przez 10 minut, taka bezwladna byla. Strasznie sie wystraszylam, do teraz mnie troszke boli. Oczywiscie od razu dzwonie do K. i mu mowie: Przyjedz trzeba gniazdka sprawdzic. Nie powiedzialam mu co sie stalo. A on wraca taki uradowany, bo zrozumiel ze ja mowilam: "Przyjedz mi wsadzic w gnizdko" :ico_puknij: Faceci to tylko o jednym...

Eve pytalas co mi lekarz powiedzial, otoz powiedzial to samo co tobie! Kazal nie ruszac napletka, znaczy nie sciagac go (Powiedzial mi ze robi sie to tylko wtedy gdy jest zwezony, dzieciaczki maja problem z siusianiem lub jest stan zapalny, znaczy koncowka jest zaczerwieniona). Jak bylam teraz w PL to dowiedzialam sie ze lekarze i polozne kaza zdjemowac napletek od drugiego miesiaca zycia. Kurcze dziwne... No i zebym miala wiekszy metlik w glowie to w gazecie "Twoj Maluszek" znalazlam artykul o pielegnacji chlopca w ktorym bylo napisane zeby napletka nie sciagac! Co lekarz to inna opinia.
No ale przede wszystkim gratuluje szybkiej decyzji!! Mam nadzieje, ba! Jestem pewna ze sie wam tam powiedzie!! No i te sklepy :-D

Mamo Zuzi dla Ciebie wielki buziak!! Wiedzialam ze dasz sobie rade! I co?? Nie bylo tak strasznie na tym spotkaniu z eks?? Czasami nasz strach i lek jest duzo gorszy niz rzeczywistosc Ty go pokonalas i mozesz byc z siebie dumna :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Justyna jaka drobniutka ta Twoja Marcelinka! Ale chyba ani Ty ani M. do duzych nie nalezycie wiec nie ma sie co dziwic! Przynajmniej Cie rece od noszenia nie bola :ico_oczko:

Kicia a wogole rozmawiacie o slubie?? Przeciez tak jak pisze Kocura moze to byc bardzo kameralna uroczystosc!

No wlasnie Kocura pytalas o paczki :-D Wiec ja zjadlam dwa obrzydliwe norweskie! I zrobilam sobie postanowienie ze w Poscie nie jem slodkosci.

No i kto mi zostal??

A moja eSKa kobieta pracujaca! Tylko ja zapomnialam co mam Ci napisac :-D No to sle Ci buziaka w ramach zadoscuczynienia!

Spijcie slodziutko!

[ Dodano: 2008-01-31, 21:46 ]
Agnieszka nie bylo jeszcze Twojej wiadomosci jak pisalam posta! Trzymaj sie kochana! Na pewno bedzie dobrze! Na jak dlugo W. pojechal do Anglii??

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

01 lut 2008, 10:44

ja na nogach od 6.00 :ico_olaboga:
źle się czuję!
a co sie dzieje??
OJ DZIEWCZYNY A JA RYCZę CAłY DZIEń :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
W. już poleciał do Anglii, tak mi smutno i żle bez niego :ico_placzek:
aż kurcze nie mogę pisać... :ico_placzek:
a czemu nie polecieliscie wszyscy od razu???
kurde, ja sobie nie wyobrazam takiej rozłąki :ico_olaboga:
a do tego Daruś chyba tego antybiotyku nie toleruje, dostał biegunki i jest strasznie niespokojny :ico_olaboga: jutro raniutko na 8 pojadę do lekarza,
daj znac jak sie czuje dzis Daruś i co lekarka powiedziała
Przyjedz trzeba gniazdka sprawdzic. Nie powiedzialam mu co sie stalo. A on wraca taki uradowany, bo zrozumiel ze ja mowilam: "Przyjedz mi wsadzic w gnizdko" :ico_puknij: Faceci to tylko o jednym...
no nieeeeee
wy to te hasła macie zajeb....
moj by chyba na to nie wpadł
Obrazek
Kazal nie ruszac napletka, znaczy nie sciagac go
ja naciagam Szymciowi tylko podczas kąpieli, wtedy przecieram i tylko tyle
No ale przede wszystkim gratuluje szybkiej decyzji!! Mam nadzieje, ba! Jestem pewna ze sie wam tam powiedzie!! No i te sklepy :-D
heh no teraz juz nie ma odwrotu
ale z kazdym dniem jakos sie upewniam w tej decyzji
musi byc dobrze, w poniedzialek zaczynamy kurs angielskiegoooooo Obrazek

a wiecie co Szymon od kilku dni tak zasysa sobie wargi, dolną i górną jednoczesnie :ico_szoking: wyglada wtedy jak stary dziadek :-D
waze skarby tez tak robia
bo moj w minach pobija normalnie wszelkie rekordy Obrazek

[ Dodano: 2008-02-01, 09:46 ]
ide sie ubierac
bo Szymon ucina sobie drzemke a ja zamiast sie ubierac nadal paraduje w piżamie :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

01 lut 2008, 11:21

Witam z rana :-D
Agnieszka trzymaj się,czas szybko zleci i już niedługo będziecie razem. Planujecie razem zamieszkać w Anglii??A jaki Daruś ma antybiotyk??Mi lekarz mówił ze większość niemowlaków tak reaguje na antybiotyki.Dajesz mu laktoral albo lacidofil??
Dominisia ale się uśmiałam z tego gniazdka :ico_brawa_01: :-D :-D faceci wszystko sobie skojarzą z jednym :-D
Eve Kacper też wciąga wargę najpierw wciągał tylko dolną a teraz zaczyna obie,hihi,tak to śmiesznie wygląda,zjadłabym go wtedy :-D

A co do ślubu to rozmawiamy na ten temat,tzn ja zawsze zaczynam,on nigdy i tez tyle razy mu mówiłam że nie musi być wielkie wesele,tylko jakieś przyjęcie ale on chce żeby "było porządnie"

Jedziemy dziś do kontroli,zobaczymy czy już jest oki z gardełkiem.Ale nockę to mieliśmy tragiczną,pierwsza pobudka o 3 potem o 4,5,5.30,6,6.30 i 8 na dobre :ico_placzek: aż mnie głowa od tego boli :ico_placzek:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”