Awatar użytkownika
Agnieś81
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

02 lut 2008, 23:23

Niech żyją świnki-skarbonki :509:
Dzięki temu mogłam pozwolić sobie na kupno chusty. Z finansami ostatnio u nas kiepsko, ale na szczęście nasze dzieciaczki mają skarbonki :-D

Ale tu puuuuuustki......... :ico_olaboga:

Ale to weekend...

Awatar użytkownika
Evik.kp
4000 - letni staruszek

03 lut 2008, 12:25

Pustki pustki ale już jutro poniedziałek może się coś ruszy. Wczoraj kilka razy zaglądałam ale cisza więc się poddałam :-)

No mi też by sie przydała taka skarbonka :-D Już tak sobie myślałam że kupię sobie taką skarbonkę i za każdym razem kiedy mój mąż będzie kupował sobie papierosy to ja będę wrzucała tyle do skarbonki. ładna sumka mi się uzbiera :ico_oczko:

Myślałyście o jakimś funduszu dla swoich maluchów?? Bo jak tak ostatnio się zastanawiałam czy nie zacząć odkładać pieniążki dla małego. Musiałabym polatać po bankach i zobaczyć jakie mają oferty. Zawsze to jakieś zabezpieczenie na przyszłość. A zawsze jak dostanie jakąś kaskę mogłabym odkładać bo tk to się strasznie rozchodzą niestety :ico_placzek:

Awatar użytkownika
iwona83
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 lut 2008, 20:39

Evik.kp pisze:Myślałyście o jakimś funduszu dla swoich maluchów?? Bo jak tak ostatnio się zastanawiałam czy nie zacząć odkładać pieniążki dla małego. Musiałabym polatać po bankach i zobaczyć jakie mają oferty. Zawsze to jakieś zabezpieczenie na przyszłość. A zawsze jak dostanie jakąś kaskę mogłabym odkładać bo tk to się strasznie rozchodzą niestety

moj maz jak tylko urodzilam to z tej radosci polecial do banku i zalozyl corce konto miesiecznie zabieraja mu 10e no ale przez te wszystkie lata zanim ona bedzie mogla je wybrac to sie niezla sumka uzbiera

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

03 lut 2008, 23:37

A my nareszcie po chrzcinach, ufff

To było ciężkie przeżycie głownie ze względu a trzyletnią bratanicę męża. Pół chaty zdemolowane, ściany upaprane czekoladą, powyparzane butelki Kubusia walające się po podłodze, porwane albumy ze zdjęciami itd i ciągły wrzask. Rodzice oczywiście tylko do nas mieli pretensję że nie rozumiemy że to małe dziecko i "jeszcze nie wie, że czegoś nie wolno" :ico_zly: normalnie szok. Nie zareagowali nawet wtedy jak nabiła Kubulkowi guza :ico_szoking:

No ale cóż, odbyło się. Kubuś był niesamowicie dzielny. Nawet nie zapłakał jak mu ksiądz główkę wodą polewał. I przyjęcia na 30 osób też dzielnie zniósł. Po trochu będę Was raczyć fotkami.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A i muszę się Wam pochwalić, że porzuciliśmy dziś butelkę!! I bez najmniejszego problemu. Kubuś jakby wiedział, że to dziś ten dzień. Od kilku dni jak był godny a ja go brałam na ręce to odwracał sie w stronę pokoju, jakby szukał butelki, a dziś rano jak go wyjęłam z łóżeczka natychmiast zaczął szukać piersi :ico_haha_02:

A co do funduszu to my też Kubusiowi założyliśmy jeszcze przed jego narodzeniem. Agresywny fundusz w Generali. Co miesiąc 30zł z pensji jest inwestowane w akcje.

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 lut 2008, 10:55

kilolek, no co za dziewuszka :ico_olaboga: moja córa co prawda w tym roku będzie miała 4 lata ale tak sie nie zachowuje :ico_oczko: pochwal sie co Kubuś dostał :-D a co do funduszu to my założyliśmy na naszym koncie takie drugie konto oszczędnościowe które zwie się emax plus-dzieciaki i tam tez odkładamy pieniążki na zaś gdyby coś maluszkom było potrzebne :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Janiolek
Trzy tysiące lat minęło...

04 lut 2008, 14:31

My założyliśmy Misiek plus w Skandii, bo tam się Marek udziela. Póki co wpłacone 3000 +300zł (była promocja, że pracownicy dostawlali 10%wiecej). Polega to na tym, że co roku mamy wpłacac 3000zł lub więcej. wedle uznania miesiecznie, jednorazowo czy jak bedzie kasa. Póki co kasa jest na funduszu pieniężnym i surowcowym, bo przepowiadam besse na giełdzie, a w tym przypadku sie nie opłaca bo kapitalizacja jest co 3 dni.

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

04 lut 2008, 15:40

Ika202 pisze:pochwal sie co Kubuś dostał
głównie kasę. Poza tym ciuszki, święty obrazek, album i krzesełko do karmienia, które widać na zdjęciu.

Awatar użytkownika
Evik.kp
4000 - letni staruszek

04 lut 2008, 16:37

kilolek, to tak jak mój Tymek. Wolałam kasę bo się chociaż chrzest się zwrócił. Ślicznie Kubuś wyglądał a ta dziewuszka to faktycznie jakiś szatan :ico_olaboga:
Ja wam powiem że mojego męża siostra zanim jeszcze była w ciąży to komentowała każde złe zachowanie małych dzieci, szczególnie swojego bratanka. A co się okazało jej córka jest jeszcze gorsza i nie da sobie nic powiedzieć a jak się zwróci uwagę jej córce to jest obraza majestatu. Dziwna dziewczyna, mam nadzieję że ja nie będę taka :ico_noniewiem:

No to widzę że tylko jak nie pomyślałam wcześniej o jakieś lokacie dla małego :ico_wstydzioch: muszę to nadrobić i iść do banku zobaczyć jakie mają propozycje. najlepiej by mi pasowało takie konto na które mogę wpłacać wtedy kiedy mam a nie że co miesiąc jest mus bo z kasą raz jest lepiej a raz gorzej niestety.

Awatar użytkownika
Janiolek
Trzy tysiące lat minęło...

04 lut 2008, 18:38

Evik.kp, to w tym misku tak jest. Jedynym ograniczeniem jest to ze powinnas wpłacic okreslona kwote w ciagu roku, ale mozna to odroczyc (nie ma limitu odraczania, ale tyle ile sie spoznisz jest przedluzony prgram czyli masz program na20 lat a jedna wplate uiscisz rok pozniej czas przedluza sie do 21 lat) plusem jest tez to ze w razie czego mozesz wyplacac kase po 5 latach, musisz tylko zostawic niecale 100zl na utrzymanie konta. A! i wpłaty są krócej niż czas trwania funduszu. Jak chcesz cos dokladniej wiedziec to napisz, poprosze Marka o szczegóły

P.S. Znalazłam sobie autko :-D http://images.google.pl/imgres?imgurl=h ... D%26sa%3DN Co z tego ze nie mam prawka i kasy na takie cudenko

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

04 lut 2008, 20:49

Teraz się zastanawiam co Kubulkowi za tą kasę z chrzcin kupić. Część na pewno przeznaczę na pneumokoki. Może kupię bujawkę i jakieś zabawki edukacyjne. Macie jakieś pomysły? Chciałabym mu kupić coś czego normalnie bym mu nie kupiła, bo by i było szkoda kasy, a skoro ma swoją to jest okazja ale też żeby to nie była rzez zbyteczna.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”