tu lipcowka 2007 jestem przed 1 wakacjami swojej corci a wy
moze znacie jakies fane miejsca gdzie mozna z maluchem jechac

zapraszam wiec do podzielenie sie opiniami na

http://www.tik-tak.pl/forum_dla_rodzico ... 156#417156

Zwykle po kilkugodzinnych harcach uśnie mi koło 2 i wtedy śpi tak do 8, w pół do 9.. Aż ja sama jak się rano do niego budzę to jestem wyspana. Tobie Iwonka może Majka też wkrótce da pospać. Im więcej zje tym dłuższa chwila wytchnienia
 Zwykle po kilkugodzinnych harcach uśnie mi koło 2 i wtedy śpi tak do 8, w pół do 9.. Aż ja sama jak się rano do niego budzę to jestem wyspana. Tobie Iwonka może Majka też wkrótce da pospać. Im więcej zje tym dłuższa chwila wytchnienia  . Ja właśnie odciągnęłam pokarm ale aż mi się przykro tak robi bo zeszło mi zaledwie 90ml z obu piersi.. Odciągam coraz rzadziej i coraaz mniej mam tego pokarmu.. a tak chciałam karmić piersią ;-(. Modyfikowanym chciałam tylko dokarmiać a jest zupełnie odwrotnie - dokarmiam swoim. Co innego jak komuś naturalnie zanika pokarm, czy organizm wytwarza go zbyt mało by dziecko się najadło,, a ja raczej zaniedbałam to z czystego braku czasu.. bo kiedy mały sie domaga to trudno kazać mu czekać 10 czy 15 minut aż się pokarm odciągnie.. Poda mu się sztuczne co szybciej można przygotować. Ehh.. Tak sobie też myślę, że takie błędy wynikają z braku doświadczenia, z braku osoby, która pokieruje, pokaże, doradzi w tych najważniejszych pierwszych dniach, tygodniach...
. Ja właśnie odciągnęłam pokarm ale aż mi się przykro tak robi bo zeszło mi zaledwie 90ml z obu piersi.. Odciągam coraz rzadziej i coraaz mniej mam tego pokarmu.. a tak chciałam karmić piersią ;-(. Modyfikowanym chciałam tylko dokarmiać a jest zupełnie odwrotnie - dokarmiam swoim. Co innego jak komuś naturalnie zanika pokarm, czy organizm wytwarza go zbyt mało by dziecko się najadło,, a ja raczej zaniedbałam to z czystego braku czasu.. bo kiedy mały sie domaga to trudno kazać mu czekać 10 czy 15 minut aż się pokarm odciągnie.. Poda mu się sztuczne co szybciej można przygotować. Ehh.. Tak sobie też myślę, że takie błędy wynikają z braku doświadczenia, z braku osoby, która pokieruje, pokaże, doradzi w tych najważniejszych pierwszych dniach, tygodniach...   

). A zastanawiam się jakie inne mleko będę zmuszona mu podać bo coś czuję, że wkrótce z półki w sklepie zejdzie to mleko, którego używam bo wszystkie wykupię Ja
 ). A zastanawiam się jakie inne mleko będę zmuszona mu podać bo coś czuję, że wkrótce z półki w sklepie zejdzie to mleko, którego używam bo wszystkie wykupię Ja   . Tak samo jak było z herbatką HiPP pobudzającą laktację - już jej nie mają w sklepie
 . Tak samo jak było z herbatką HiPP pobudzającą laktację - już jej nie mają w sklepie   

w czym jedna miała dwutygodniowego szkaraba.
 w czym jedna miała dwutygodniowego szkaraba.

Niby dlaczego złe?jak bylam u lekarza i powiedzialam ze karmie piersia i dokarmiam to mi powiedziala ze to jest zle i ze mam sie zdecydowac
 Mówią, że mleko matki jest najwartościowsze, że chroni, uodparnia dziecko - zachęcają, namawiają do karmienia piersią.. Ale co zrobić kiedy pokarmu jest za mało dla maluszka? Trzeba niestety dokarmiać a uważam, że choćby te 100-150ml własnego pokarmu dziennie to zawsze coś
 Mówią, że mleko matki jest najwartościowsze, że chroni, uodparnia dziecko - zachęcają, namawiają do karmienia piersią.. Ale co zrobić kiedy pokarmu jest za mało dla maluszka? Trzeba niestety dokarmiać a uważam, że choćby te 100-150ml własnego pokarmu dziennie to zawsze coś  
  Co go śpiącego odłożę do łóżeczka, zdążę się wsunąć pod kołdrę i znów pokwękiwanie.. bo mu smok wypadł
 Co go śpiącego odłożę do łóżeczka, zdążę się wsunąć pod kołdrę i znów pokwękiwanie.. bo mu smok wypadł   

no wlasnie strasznie malo jest grudniowek jak bylysmy na oczekujacych tez malo pisalysmy w porownaniu z styczniowkami na dodatek 3 z grudniowek urodzily w styczniuHeh.. Iwona, czy kiedy Wy, grudniówki, byłyście jeszcze w ciąży to też taka niska aktywność była na Waszym wątku? Bo rzeczywiście nasz obecny wątek świeci pustkami w porównaniu ze styczniówkami.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość