Heh.. Iwona, czy kiedy Wy, grudniówki, byłyście jeszcze w ciąży to też taka niska aktywność była na Waszym wątku? Bo rzeczywiście nasz obecny wątek świeci pustkami w porównaniu ze styczniówkami. A jeśli chodzio mnie to ja codziennie zaglądam na forum, kręcę się po wątkach ale jakoś nie mam czasu popisać postów. Dopiero kiedy mój Rafał chodzi na nocki (a pracuje 3 noce w tygodniu i reszta wolna) to wtedy mam swobodę i odpisuję - mały jak uśnie to mam czas na ogarnięcie siebie, zrobienie czegoś. Norbert ostatnio to mi przesypia nawet po 6 h
Zwykle po kilkugodzinnych harcach uśnie mi koło 2 i wtedy śpi tak do 8, w pół do 9.. Aż ja sama jak się rano do niego budzę to jestem wyspana. Tobie Iwonka może Majka też wkrótce da pospać. Im więcej zje tym dłuższa chwila wytchnienia
. Ja właśnie odciągnęłam pokarm ale aż mi się przykro tak robi bo zeszło mi zaledwie 90ml z obu piersi.. Odciągam coraz rzadziej i coraaz mniej mam tego pokarmu.. a tak chciałam karmić piersią ;-(. Modyfikowanym chciałam tylko dokarmiać a jest zupełnie odwrotnie - dokarmiam swoim. Co innego jak komuś naturalnie zanika pokarm, czy organizm wytwarza go zbyt mało by dziecko się najadło,, a ja raczej zaniedbałam to z czystego braku czasu.. bo kiedy mały sie domaga to trudno kazać mu czekać 10 czy 15 minut aż się pokarm odciągnie.. Poda mu się sztuczne co szybciej można przygotować. Ehh.. Tak sobie też myślę, że takie błędy wynikają z braku doświadczenia, z braku osoby, która pokieruje, pokaże, doradzi w tych najważniejszych pierwszych dniach, tygodniach...
Dobra.. uciekam bo późno jest. Norbert jakoś od 23 śpi i pewnie nie da mi teraz pospać zbyt długo
Dobranoc..
Odezwę się jutro
[ Dodano: 2008-02-04, 02:49 ]A jeszcze miałam Cię spytać Iwona.. jakie mleko podajesz Majce?
Ja kupuję w sklepie z polskimi produktami NAN HA1, teraz testowałam NAN AR (ze skłonnością do ulewania - ale i tak mu się ulewa
). A zastanawiam się jakie inne mleko będę zmuszona mu podać bo coś czuję, że wkrótce z półki w sklepie zejdzie to mleko, którego używam bo wszystkie wykupię Ja
. Tak samo jak było z herbatką HiPP pobudzającą laktację - już jej nie mają w sklepie
Goodnight