Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

05 lut 2008, 22:54

EWASIEK strasznie się cieszę, że z małym już wszystko ok :ico_brawa_01: domyślam się jak się ucieszyłaś :-D no i z niego faktycznie głodomorek :ico_brawa_01:

KOCURKA to trzymamy wielkie kciuki,żebyś została asystentką... :-D

ANIU wiem co czujesz, bo ja też nigdzie wyjść nie mogę, teraz jak W. nie ma to już wogóle :ico_olaboga:

EVE ja to bym padła na twoim miejscu :ico_szoking: a ty się czujesz jakaś zmęczona :ico_szoking: no tym tekstem to wygrałaś :ico_brawa_01:

KICIA Kacperek tylko do schrupania :-D piękny :-D

....ale wiecie co...mój Daruś jeszcze nie łapie tak za nóżki...hmmmm....a jak biorę je do góry to patrzy wzrokiem...co to jest....to moje? a wasze wszystkie skarby tak już robią?

a jeszcze tak śmiesznie nauczył się robić...pamiętacie jak robili Indianie tak ła ła ła, krzyczeli, dotykając dłonią buzi?...to nowa zabawa darusia...krzyczy aaaaaa i chce żeby mu tak dłonią robić :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
ania0709
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

06 lut 2008, 08:51

Witam Mamuśki

agnieszka01.04, Mo też nie łapie się jeszcze za nóżki. Chyba brzuszek mu przeszkadza bo jest coraz większy. I na boczki też nie chce się przewracać. Chyba, że leżę obok to sie mnie łapie i przewraca :-D :-D :-D Śliczne te dzieciaczki masz. :ico_brawa_01:

KICIA Też słodkiego masz tego Maluszka. I jaki wygimnastykowany :ico_szoking: :ico_brawa_01:

EWASIEK super, że Mały zdrowy :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

06 lut 2008, 09:31

hej dziewczynki
misio ma caly jezyczek bialy, dopadla go plesniawka po tych antybiotykach. smarujemy nestatyna, mam nadzieje ze szybko mu zejdzie.
No i jeszcze ta chrypka, misio nie moze prawie dzwieku ze siebie wydac.
gdzie jestescie spioszki :-D

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

06 lut 2008, 11:03

i ja się melduję :-D

nocka w miarę, ale ranek koszmar :ico_szoking: Darek obudził się jakoś 6.30 i prężył się, chyba brzusio go bolał....

EWASIEK oj biedny ten twój misio :ico_noniewiem: oby szybciutko do zdrówka wrócił :ico_noniewiem:

a gdzie ESKA?....zapracowana chyba :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

06 lut 2008, 11:10

hej :-D dzięki dziewczyny za komplementy dla małego :-D
Ewasiek normalnie jak nie urok to... :-D biednego Misia ciągle coś męczy,a dawałaś mu bakterie osłonne do antybiotyku??No i super że już zdrowy.A Kacperek jeszcze ma trochę kaszelek i tak mu zalega w gardełku,nie wiem czy to dobrze :ico_nienie:
Aga Julcia to chyba zadowolona że ma braciszka co??Uwielbiam takie zdjęcia rodzeństwa :ico_brawa_01:
Powiem wam że Kacper niedawno zaczoł łapać sie za nóżki,jakiś niecały tydzień temu.A nocka nasza dzisiaj nawet oki,jakieś 4 lub 5 pobudek tylko płakusiał w nocy troszkę i to nie dlatego że był głodny :ico_noniewiem:
Mały teraz śpi a ja dopiero zjadłam śniadanie i mam nadzieje ze pogoda się nie popsuje i pójdziemy dziś na spacer :ico_brawa_01:

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

06 lut 2008, 11:25

kicia dostaje dicoflor teraz a wczesniej lacidobaby.
smaruje mu buzie nestatyna mam nadzieje ze to zejdzie

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

06 lut 2008, 11:41

Ja sie melduje...
Beznadziejnie jest, mam okres, poklocilam sie z K. A wlasciwie sie nie poklocilam tylko tak mnie wk.... ze dostal w pysk, drugi raz podczas naszego zwiazku... I beznadziejnie sie z tym czuje ale nie mam zamiaru go przepraszac...

Tak wiec wybaczcie ze nie mam nastroju do pisania...

Ewasiek strasznie sie ciesze ze juz jest dobrze :ico_brawa_01:

Kicia zdjecia super!!

Agnieszka Jasiu tez nie lapie sie za nozki ale obraca sie z plecow na brzuszek i z brzuszka na plecki. Wczoraj nawet sie mu tak udalo, ze jak przewrocil sie na brzuszek to umial sobie wyciagnac raczke, bo do tej pory to zawsze zostawala taka wygieta w tyle. Normalnie dumna jestem z niego!!

Milego dnia!! Bo moje nastepne to na pewno beda do nonono...

Awatar użytkownika
ania0709
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

06 lut 2008, 11:43

Kicia10, a probowałaś oszukać w nocy Kacperka wodą?? Właśnie gadałam z siostra i ona tak robiła i mniej się Jej Mały budził. Dziś w nocy sprobuję moze sie uda :ico_spanko:

Jak często chodzicie do lekarza? Ja to bym co tydzień chodziła, bo mam taka fajna lekarkę, która działa jak balsam na moje nerwy. Kazała mi przyjść po 6 tygodniach a dopiero 4 minęły i sie zastanawiam czy nie iść wcześniej.

[ Dodano: 2008-02-06, 10:45 ]
Dominisia, jak dobrze, że nie mam jeszcze tej przykrej miesięcznej przypadłości :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: życzę poprawy nastroju

eSKa
4000 - letni staruszek

06 lut 2008, 11:48

Witam mamuśki ! W koncu tutaj dotarłam
Nie było mnie troszke długo ale jakoś nie miałam czasu wskoczyć na TT , non stop miałam coś na głowie, poza tym ostatnio miałam sporo odwiedzin wiec trzeba było zająć się goścmi.

Agnieszka jak dobrze że Darus zdrowy, trzymam kciuki żeby twój były poszedł po rozum do głowy i zaczął zachowywać się jak człowiek i przestał utrudniać ci życie.

Eve oj to ty masz teraz młyn dziewczyno, brawa że tak sobie radzisz, no i w szoku jestem że tobie chce się rano przed pracą tu zaglądać, ja to wole pospać te 5 min dłużej :ico_wstydzioch: .

Kocura trzymam kciuki za nową pracę, jeśli chodzi o moją pracę to nie lubie mówić gdzie pracuje bo ludzie różnie reagują, pracuje w kancelarii komorniczej (mam nadzieje że nie przestaniecie mnie lubić :ico_oczko: ), ale nie chodze w teren :ico_nienie: jestem pracownikiem biurowym.
słuchajcie zjadł deserek i potem zaraz 180 ml mleka normalnie

Kicia brawa dla Kacperka :ico_brawa_01: , ciekawe kiedy ja doczekam czasów że Olus będzie wcinał deserki hihi, kolejna próba w piątek,sobote i niedziele.
co ile godzin karmicie swoje pociechy i ile wypijają tego mleczka
Olek dostaje mleczko co 4godzinki i wypija ok. 180 – 210ml

No i super sprzęt zafundowali twojemu paluszkowi dziadkowie. Fotki też prześliczne, niestety mój Oluś nie wpadł na to że można się łapać za nóżki, na razie tylko je dźwiga wysoko i patrzy co to jest :-D :-D
już się cieszę bo od jutra mój mąż ma wolne 6 dni i będę miała trochę luzu
Aniu ale masz fajnie, super tak posiedzieć w domku całą rodzinką

potem Mały się urodził i tak siedzę w domu jak ta kura domowa
A nie myślałaś żeby czasem zostawić Konradka z tatą i wyskoczyć gdzieś sama lub z przyjaciółką np. zakupki, jakaś kawka albo kino. Taki wypad może zdziałać cuda, wierz mi, coś o tym wiem :ico_oczko:

Ewasiek ale się cieszę że Misio już zdrowy, trzymam kciuki za szybkie zwalczenie tej pleśniawy no i koniecznie wklej jego zdjęcie w nowym łóżeczku.
A jaki fotelik kupiliście bo my też powoli oglądamy się za nowym i szukamy takiego żeby można było ustawić oparcie na leżąco lub półleżąco do spania. Na razie jestem za fotelikiem "Mały podróżnik" firmy Deltim, ale ciągle jeszcze przeglądam inne.
No i ogromne brawa dla twojego synka za apetyt :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Jak kogos pominęłam to wielkie sorki :ico_sorki: :ico_sorki: Ale moja pamięć czasem szwankuje a miałam sporo do czytania.

[ Dodano: 2008-02-06, 10:51 ]
A wlasciwie sie nie poklocilam tylko tak mnie wk.... ze dostal w pysk,
:ico_szoking: :ico_szoking: No to musiał cię chyba naprawdę wkurzyć :ico_oczko:
obraca sie z plecow na brzuszek i z brzuszka na plecki.
Woow , kurcze mój Oluś to chyba za gruby na takie popisy :-D hmm ale w sumie Jasiu też należy do tych pulchniejszych no nie??

[ Dodano: 2008-02-06, 10:54 ]
nie mam jeszcze tej przykrej miesięcznej przypadłości
ANiu ale masz dobrze, ja już mam od dwóch miesięcy, ale całe szczęscie teraz jest całkiem inaczej niż przed ciążą, zero bólu brzucha,głowy i piersi :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: więc oszczędzam na tabletkach przeciwbólowych :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

06 lut 2008, 12:17

Ja miesiączkę miałam tylko raz jak zaczęłam brać tabletki i trochę mnie brzuch polewał ale nie tak jak przed ciążą :-)
Wiecie tak myślałam o tym łapaniu za nóżki i tak pomyślałam ze to może od tego że jakiś czas temu zaczęłam go ćwiczyć,tzn lewe kolanko do prawego łokcia i na odwrót,robicie tez tak??Jeszcze moja babcia mówiła ze jest takie ćwiczonko że mały leży na brzuszku i lewą stopkę dotyka się do prawej dłoni ale jeszcze tego nie próbowałam.

Eska super ze jesteś :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: stęskniłam sie za twoimi postami :-D
Dominisia :ico_pocieszyciel: :ico_pocieszyciel: będzie dobrze,ja ostatnio tez pokłóciłam sie z Ł i teraz już jest oki,ale ciągle sobie docinamy :-D

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”