Awatar użytkownika
Lia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

09 lut 2008, 22:34

Paulina82 pisze:Wiadomo :ico_oczko:
ale podobno nie na kazdego działają.Na szczescie nie sa drogie i mozna zaryzykowac.Ja sobie teraz nie wyobrazam przed okresem bez nich sie obyc :-D

Awatar użytkownika
karolina24
Trzy tysiące lat minęło...

09 lut 2008, 22:47

To jakbym chyba musiala non stop go brac bo ja jakos w dzien jak nei zjem slodkiego to ejstem chora uwielbiam czekolade i czosnek :) moje ulubione ;) i wlasnei zezarlam zapiekanke z czosnkiem i serem i jak ja ma schudnac :(

Awatar użytkownika
Paulina82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 lut 2008, 22:57

Ja nie mam problemów z takim jedzeniem typu zapiekanki hamburgery bo jem je może trzy razy w roku no ale napewno pierwsza rzeczą z jakiej musisz zrezygnować to jest tego typu jedzenie karolina24, :ico_nienie: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
zuzaz89
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

09 lut 2008, 23:49

Ja używałam chromu i innych tabletek na odchudzanie, chyba wszystkie co były na półce w aptece. Zdaje mi się,żeby schudnąć nie wystarczy tylko łykać tabletki, powinno się m.in ćwiczyć w wolnym czasie i jakas delikatna dieta do tego. A dobry pomysł co do tego chromu przed okresem, bardzo sprytne. Ja przed okresem zdołam zjeść kilka czekolad i nie jestem najedzona.

Ja przeważnie chudnę w wakacje. Ostatnio gdzieś z 7 kg schudłam, bez żadnych diet, bez żadnych ograniczeń. Poprostu zdaje mi się, że miałam więcej ruchu. A tak na co dzień siędze w szkole, potem w domu przed komputerem, wieczorem przed tv. A w wakacje tu basen, tam rower, tam na miasto się wybiorę, tam na kajaki, po górach zwiedzać.

Od razu lepiej jak się kupuje rozmiar mniejsze ciuszki:P

Taka gruba to nie jestem, znaczy tak mi się zdaje. ( 168cm i 62kg) Moja nawiększa waga to 68kg. Kiedyś miałam na punkcie diet bzika. Ciągle inne diety, nowe tabletki, o 6 rano przed szkołą biegałam. No poprostu miałam straszne kompleksy (miałam psychologa, ale nie tylko z tego powodu)
Od czasu kiedy jestem z moim partnerem jest inaczej , wcale sie nie przejmuje moim sadełkiem. No, ale pomimo to chciałabym schudnąć trochę z pupy i ud.
Ja jeszcze nie byłam w ciąży, na pewno wtedy z jakies 20 kg przytyje ( no a mam tendencje do tycia) i nie wiem czy dam radę schdunąć, bo jakos nie wierze w te pasy ściągające, że coś pomagają.
Moja siostra urodziła w sierpniu i nie za bardzo schudła, a przed ciążą nie należała do tych grubszych. Miała gługie szczuple nogi. Najbardziej jej brzuch przytył, biodra i uda.

Napisze Wam tu kilka rad może coś komuś pomoże:

*między posiłkami pić wode mineralną, nie w czasie posiłku
*jeść warzywa bogate w błonnik
*wyeliminowanie z diety słodyczy
*rezygnacja z alkoholu;)
*unikanie mocnej kawy i mocnej herbaty
*jeść conajmniej 3 razy dziennie (3-5)
*nie śpieszyć się jedząc przeżuwać kazdy kęs
*ostatni posiłek miedzy 18-19 godz.
*cierpliwośc i wytrwałośc
*nie miezać tłuszczy z węglowodanami
*ciepłe posiłki sycą na dłużej
*ograniczamy spożycie soli
*unikamy smażenia, przyrządamy dusząc, gotując i na parze
*jemy na małych taerzykach, wydaje sie wiecej jedzienia
*pijemy herbate pu-erh i herbate zieloną
*wyeliminujemy sosy
*przy jedzeniu nie oglądamy TV ;/
* nie obijamy sie po jedzeniu leżąc na kanapie

[ Dodano: 2008-02-09, 22:51 ]
a jeszcze zapomniałam dodać, że kobiety "pulchne" są dużo lepsze niż "wieszaki", spytajcie o to waszych mężczyzn, przynajmniej jest za co nas złapać:P
W żadnym wypadku nie chcę obrażać szczupłych dziewczyn!

Awatar użytkownika
karolina24

10 lut 2008, 00:13

o kurde blaszka od poniedzialku ide na diete MZ :)
ale kurde sie naczytalam no ladnie jutro obiadek u mojej mamusi i od poniedzialku chyba roszam ostro !!! o nie ale ja gruba jestem ludzie :(
kolorrowych snow snijcie o wsyztskim ale nie chudnieciu :)

[ Dodano: 2008-02-09, 23:15 ]
a to prawda ze moj maz kocha mnei tak jaka jestem nie wazne czy gruba czy chuda to prawda ja np znam samych panow ktorzy uwazaja ze kochanego cialka nigdyza wiele, ale dla swojego samopoczucia ja musze schudnac o nie nie nie :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: ja sie chyba wezme za siebie po przeczytaniu tego sprawozdania wyzej :D mielj nocki

Awatar użytkownika
zuzaz89
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

10 lut 2008, 00:23

karolina24 na zdjęciu wcale nie wyglądasz grubo!

Jeżeli masz ochotę się odchudzać spróbuj dieta kapuściana mi osobiście troszkę pomogło a zupa nawet smakowała.

Spróbujcie może jeszcze ćw weidera też mi pomogły, tylko trzeba mieć silną wole, a na ćwiczenia nie potrzeba poświecać dużo czasu i nie są trudne i męczące.

Moja koleżanka 26 lat była bardzo ale t bardzo gruba no 100 kg na pewno. Ludzie jej nie wyzywali bo ją bardzo lubieli bo ma bardzo duze poczucie humoru, ale nie o tym chciałam pisać. Ostatnio co ją widuje to poprostu "gubi się w oczach" Pytałam sie jej czy się cos stało, czy tak jest zapracowana, czy ma jakąs diete. Ona powiedziała, że była u lakarza bodajże dietetyka i przepisał jej tabletki na receptę i tyle, je normalnie jak wcześniej a wygląda na jakieś 60 kg. Jutro się jej spytam o nazwę tych tabletek, ale one sa na receptę.

Awatar użytkownika
karolina24

10 lut 2008, 12:29

kurde ja mam 175cm a waze 95kg jestem wielka gruba i wogole zygac mi sie chce jak a siebie patrze, bylabym wdzeczna jakbys spytala o te tabletki moze i ja pojde do dietetyka
to ja tez jestem ja ta Twoja koleznka grubaska :( ja w ciazy prztylam 20kg :(

Awatar użytkownika
Lia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

10 lut 2008, 12:37

karolina24 pisze:ja w ciazy prztylam 20kg :(
ja mam 164 i ważę 75 kilo,a w pierwszej ciazy przytyłam ponad 30 kilogramów :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
karolina24

10 lut 2008, 12:39

to masz dobre a ja mam nadwage wielkaaaaaaaaaaaaaaaaaa dzis nic nie jem ale mam sie obrazi :( help ja jetsem grubas :(

[ Dodano: 2008-02-10, 11:40 ]
ja msuze zejsc do 80 koniecznie tyk jak!!!!

Awatar użytkownika
Lia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

10 lut 2008, 12:41

karolina24 pisze:to masz dobre a ja mam nadwage wielkaaaaaaaaaaaaaaaaaa

dobrze? wiesz,u mnie wszystko poszło w boczki,nonono ok,nogi ok,tylko ten brzuch,buuuu;(
a i wielki biust mnie dodatkowo pogrubia :-D

Wróć do „Fitness, Diety i odchudzanie”