Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 kwie 2008, 16:41

hej ja tez zyje ...... ale od 4 dni mam 38,6 ...i zbic nie moge :ico_szoking: ..... teraz umieram.... wpadne pozniej

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 kwie 2008, 17:14

Hej!!!
Dla naszych solenizantów dużo zdrówka i buziaków!!! :ico_tort:

U nas dziś piękne słońce, niestety wieje...Hanka 3razy była na powietrzu, zrywała stokrotki, jadła kwiatki i ziemię :ico_haha_01: i ogólnie było miło. Niestety ja padnięta jestem po wczorajszej wizycie i nie mam siły na nic...
Znalazłam nową dietę, ale jakoś brak mi mobilizacji...pierwsze zakupy poczyniłam, jezscze jutro muszę dorwać gdzieś koktajl proteinowy...i zaczynam...a dziś? jem nutellę :ico_haha_01:

Ja bym z tym rozbieraniem nie przesadzała...bo skoro dziecko do tej pory ubrane to takie rozebranie gwałtowne może zaszkodzić. Pogoda teraz zdradliwa, może i ciepło, ale jak zawieje, to dzięki. Mnie nie obchodzi co kto myśli i robi. Moje dziecko póki co na dwór ma rajtuzy i spodnie, bluzę i kurteczkę.

A póki ona śpi, to ja lecę rozpakować zakupy...bo normalnie dziś zasypiam na stojąco...
Glizdunia :ico_brawa_01: za ząbki...my nadal czekamy, a są już blisko...ja też mam już ich dość, męczą i męczą....

Awatar użytkownika
anza
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

14 kwie 2008, 17:39

Gosia A, to nie zazdroszczę... zdrowiej szybko - qrcze teraz wszyscy chorują co chwila :ico_olaboga:

zborra, rety nic nie mów o diecie - ja już 5 kilo więcej ważę niż jak karmiłam piersią :ico_zly: wtedy nie jadłam słodyczy i tłustego bo dziecku zaszkodzi i waga była fajna a teraz :ico_zly: do nonono z tym wszystkim
a w dodatku ja się do diety nie nadaję bo nie mam silnej woli... taaaa

Glizdunia :ico_szoking: pierwszy raz słyszę o takiej zabawie ale wydaje mi się głupia [po prostu :ico_puknij:

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

14 kwie 2008, 18:22

Maya jeszcze sie na drzemke nie wybiera wiec pewnie juz pojdzie spac dopiero wieczorem....a nie wiem czy pisalam ale mamy i 8 ząbka...czyli co dzien to jeden sie przebija....na moje oko to nic wiecej sie nie zapowiada ale to nigdy nie wiadomo...

z tym rozbieraniem to oczywiscie kazdy wedlug siebie musi dzialac...z tym ze ja jestem za nieprzegrzewaniem....bo to jeszcze zadnemu dziecku nie zaszkodzilo a cieplutkie opatulanie czesto konczy sie przegrzewaniem.....a powiem szczerze ze tego sie bardzo boje....moj A. mial astme dziecieca zdiagnozowana i zaczela sie od przegrzania...jego mama sama to stwierdza tez ....i do 6 roku zycia ciagle chorowal...ale juz dosc o tym bo kazda mama wie co najlepsze dla jej dziecka nie? :ico_haha_02: no i tego sie trzymajmy...ale na slasku to ostatnio bylo tak cieplo przeciez ze moj brat w krotkich bojowkach biegal wiec myslalam ze u Lady to bylo za cieplo na rajtuzki,ale moglam sie mylic nie? :ico_oczko:
Gosia....co tam u Ciebie sie dzieje...bidulko...walcz z chorobą!!!!
Doris...jak 3 dniowka to szybko minie i zglowy!!!
coraz blizej wyjazdu do PL,i juz sie ciesze na spotkanie ze znajomymi....

Awatar użytkownika
KUlka
4000 - letni staruszek

14 kwie 2008, 19:20

padam ........ selekcja ubran to dla mnie za duzo hehehehe

Kuba juz spi i ja chyba tez zaraz padne .. Z Filipem po dobranocce........
co do tego bicia sie głowami to moi chłopcy ogolneie sie szarpia i gryza czasami w banki tez sie uderza ...... niestety ....... to ten testosteron .....

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 kwie 2008, 19:31

a Mila zaraz pojdzie sie kapac, dostała dzis od babci nowe buciki, bardziej takie kapciuszki z gumowym podbiciem, ale na dwor beda sie nadawc jak ulał i sukienke na lato - bo na razmiczkach, ale z bolerkiem wiec nawet mozna teraz, w te upały :-D

glizdunia wiesz, no było bardzo ciepło jednego dnia, to zostawilam Mile w samym body z długi rekawkiem, ale rajstopy i gacie miała, jednak od ziemi ciagnie, a wiadomo to dziecko lata i siada itp, my jeszcze spokojnie, dopoki nie bedzie stale ciepło zostajemy w rajstopach - ale oczywiscie mowimy o wypadach na dwor..

zbora trzymam kciuki za diete, a co to za nowy wynalazek?? ja jade na tzw. mż + bez chleba i ziemniakow mieszanych z miesem czy surowka i 5 kg w m-c..ach no i cwiczenia :ico_oczko:

dobra lece kapac mała..
a A mi dzis mowi, wez jeszcze zostaw Mile w sypialni, ona jest jeszcze taka malutka :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-04-14, 19:34 ]
a co do tej zabawy jeszcze to wziełam dzis mała do mamy na dół, a oan własnie mi wyskoczyła do Mili z czyms takim " bella bella bum" czy cos w tym stylu, ja normalnie w :ico_szoking: zostałam, pytam jej co to zas wymysliła, a ona mi na to ze jak oni byli dziecmi to sie cały czas tak wygłupiali - oczywiscie nie waliła małej swoja głowa w jej, ale tak delikatnie cos w tym stylu :ico_szoking: a mała sie :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 kwie 2008, 20:19

Jak dla mnie to ta zabwa głupia jakaś, nie pochwalam raczej i nie chciałabym, żeby Hania się tak bawiła...

Lady no to :ico_brawa_01: za dietę!!! zazdroszczę. Ja ciągle próbuję, ale jak Anza nie mam silnej woli...i ciekawe co mi tym razem wyjdzie.
na dwór w samym body??? to ile stopni było??? 25??? szok normalnie...

KUlka no to oni będą zachartowani :ico_haha_01: chociaż Hania też chyba ma dużo testosteronu, bo wczoraj wciąż waliła Tosię, albo ją gryzła, albo robiła z niej podpórkę do wstawania :ico_haha_01:

Ja znalazłam dietę w JOYu...hehehe, że niby jakiegoś dietetyka czy tam trenera gwiazd...taaaaaaaaa...........w 2tyg 8kg...ale dieta i ćwiczenia. A dieta dość ostra...rano i wieczorem ten koktajl proteinowy, na 1przekąskę tuńczyk w sosie własnym, na drugą 10migdałów...i jakiś tam obiad. Ale dieta to głównie białka...jaj, chude ryby, mięso kurczaka i sałata...bez owoców...ciężko będzie...Muszę znaleźć zapiski mojej mamy jak się odchudzała dietą 1000kcal. przez 3miesiące schudła 15kg, bez ćwiczeń i wielkich wyrzeczeń! więc chyba lepiej to...do tego przez 3lata nie przytyła, a jadła więcej, w sumie normalnie już...
dobra, lecę na emkę....

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

14 kwie 2008, 21:34

hello wieczorkiem...mala juz odplywa z tatusiem...ja tez niedlugo pewnie odpadne....

Lady...no to taka sama zabawa o ktorej pisalam tylko pod inna nazwą :ico_haha_01: ...oni niby tez lekko czolami sie dotykaja ale male dzieci nie wiedza jak to jest lekko i wala glowami mocno....dla mnie odpada....za samo pokazywanie ze glowa w cos albo kogos sie uderza to juz jest minus :ico_noniewiem:

Zborra...nie dam sobie glowy uciac ale te diete z koktailami ma jedna ze znajomych tutaj...te koktaile takie drogie są?ze na miesiac 600zl?czy to tosamo bo reszta sie zgadza... :ico_noniewiem: ...ta znajoma ladnie schudla po tym.....

a my bylismy wieczorem w sklepie...w przerwie miedzy deszczykami i gradami bo dosc cieplo sie zrobilo....pod koniec troche mzawka byla i Mayi sie podobalo jak cos na nia kropilo a oslonki nie wzielismy bo blisko mamy :ico_haha_01: ....w jednym momencie jeszcze jak w domu bylismy to normalnie w jednym oknie widac bylo ze leje deszcz a z drugiel srony nawet nie kropilo :ico_szoking: ...jak glupki od okna do okna chodzilismy...to tylko w angli chyba mozliwe :ico_haha_01: :ico_puknij:

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 kwie 2008, 21:40

Jeśli się kupi koktajle tego gościa...to tak wychodzi ok. 215zł za chyba tydzień....Ale można kupić inne, byle były to koktajle proteinowe na bazie serwatki...znalazłam takie po 20zł, ale w necie, a mi się nie chce czekać, więc szukam w sklepach...

Moja śpi dziś na razie spokojnie, J znów przed tv, ja klikam, czyli dzień jak co dzień. To idę myju, jutro mam 2zmianę, a nie chce mi się nic...
lecę, buziaki!!!
jutro pokażę Hankę

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 kwie 2008, 21:41

nie no mi ciagle przychodzi na cos ochota, wiec nie mogłabym stosowac jakiejs bardzo rygorystycznej diety, przeciez jedzenie jest po to zeby jesc i sie delektowac, jak mam jesc tylko po to zeby bylo ze zjadłam to to pieprze i wogole se daruje...

zborra faktycznie wtedy po południu było cos ponad 20 stopni w słoncu, wiec małej sciagłam bluze, bo faktycznie tak jak glizdunia pisała bez sensu jest gotowac dziecko, lepiej niech chwile sie wyziebi niz przegrzeje..no wiesz ja chodziłam w bluzce na ramiaczkach,podwinietych gaciach i japonkach..

chcialam kupic Mili jakas nowa posciel i kurna ciezko mi znalezc 100/140 :ico_szoking: jutro bede pytac na gg czy umia uszyc wieksze troche..

to :516:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”