Witajcie robaczki,
Ja niestety nadal tu i nadal 2w1
Asiu brawa dla Ciebie dzielna kobieto i dla Twojego mężczyzny że taki pomocny
co do spania, to musisz trochę z nim popracować i pokazac mu, że dzień to dzień i jest od zabawy a noc od spania i odpoczynku, w dzień wpuszczać do pomieszczenia w jakim jesteście jak najwięcej światła, jak śpi nic nie wyciszac, rozmawiać normalnym głosem, żeby wiedział że wtedy jest czas na zabawę i poznawanie świata, a po kąpieli, pogaś światła, w pokoju gdzie śpi, jeśli wieczór oglądacie TV to oglądajcie zawsze jak najbardziej wyciszony i jak najmniej mu się pokazujcie, a konkretnie tylko w trakcie pory karmienia i przewijania, możecie tez wymyślić sobie jakiś wieczorny rytuał kładzenia Antosia do spania, np. nastawianie nastrojowej muzyki, lub śpiewanie kołysanek przy/po karmieniu, głaskanie po główce jak go odłożysz do łóżeczka, dzięki takim rytuałom dziecko szybko nauczy się, że "oho była kąpiel to za chwile idziemy spać", troszku cierpliwości i pomalutku się przestawi
[ Dodano: 2008-04-16, 09:59 ]
Joasiu co do bóli brzuszka, możesz kupić kropelki Espumisan i dawać małemu + sobie do herbatki, możesz też pic herbatki z kopru i małemu raz dziennie też dawac, jeszcze tak jak pisze Edyta głaskaj małego po brzuszki i pleckach i kładź go jak najwięcej na brzuszku, pomaga to w uwalnianiu gazów ... troszkę cierpliwości i będzie dobrze, choc wiem że nie łatwo patrzec na takiego maluszka jak się męczy
Edit, to czekamy na znaki co tam an KTG
ja to pewnie dopiero jutro lub pojutrze... jutro mam się zameldować w szpitalu jak nic się nie wydarzy a co czuję, ze się nie wydarzy
jak dostanę od razu kroplówę to i jutro jeszcze urodzę, jak nie dostanę to będę tam siedzieć aż się zlitują i mi ją podadzą ehhh