Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

17 kwie 2008, 12:17

ja to wogole juz nie chodze na obcasach...w szkole to tylko szpileczki i lubilam bardzo chodzic....a teraz od ciazy to tylko na plaskim...trampki albo baletki..... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2008, 12:28

Hej. Ja chyba przez tą dupną pogodę jestem taka nijaka :| Wczoraj CAŁY dzień padało - wpadłam więc na pomysł - wystawiłam na balkon huśtawkę, ubrałam małemu czapę i kurtkę i się dotlenialiśmy. Później dołączyła teściowa i wypatrywaliśmy psów i ptaszków, wypiłam kawkę na świeżym powietrzu :mrgreen:

Moj truteń był wczoraj u lekarza, bo od x tygodni męczył go kaszel - bez bólu gardła - i katar. I co ... Okazuje się, że w wieku 29 lat nabawił się alergii :!: To na pewno przez jego pracę - wozi samochodem ciężarowym kamień, piasek, itp.

I mam prośbę : w maju dzieciaczki trzech moich dobrych koleżanek też będą miały pierwsze urodziny i chciałabym im podarować jakiś drobny upominek - macie jakieś pomysły, może rzuciło wam się coś fajnego na Allegro :?:

Acha, jeszcze coś mi się nasunęło - czytałam w schemacie żywienia, że dzieci od 10 miesiąca powinny jeść obiad z dwóch dań - zupkę i jarzynki z mięskiem :!: Mój Wiktor po zjedzeniu zupki ma ochotę na jedzenie dopiero około 17 - serwuję mu jakiś deserek/mus owocowy, później je już kolację. Niby kiedy miałabym mu podać to drugie danie, kiedy on między posiłkami musi mieć minimum 2,5 godziny przerwy, gdyż nie jest wcześniej głodny :| Jak jest u was :?:

jagódka właśnie - butki na jakąś specjalną okkazję ? Ja tak jak Glizdunia albo adidaski albo baletki :ico_oczko:

Alicji gratulujemy upragnionego ząbka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

A Kingusi stawiamy :ico_tort: z okazji miesięcznicy :-)

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 kwie 2008, 13:56

Miałam wpaść jak karol będzie spał, no ale zachciało mi się klusek śląskich i gotowałam. I tym sposobem Karol pewnie dziś zje obiadek z dwóch dań, bo bardzo lubi kluski. Zupki wtedy daję mu trochę mniej. Ale jeżeli zupka jest z warzywkami i mięskiem, ziemniaczkami czy kaszą , taka gęściejsza to myślę że to spokojnie wystarczy, jest wtedy w niej wszystko co potrzeba.

kamizela, a pomysłu na prezenty narazie nie mam, a ile byś chciała przeznaczyć na te prezenty?

Jagodka butki fajne, ale też nie dla mnie, choć Sikor lubi mnie na obcasach, to ja preferuję płaskie obuwie, stawiam na wygodę, zwłaszcza teraz kiedy łażę z Karolem i trzeba go prowadzać, na huśtawki, na zjeżdżalnie, jakoś sobie siebie nie wyobrażam w tej roli na obcasikach :-D Obcasy wkładam tylko na wielkie wyjścia :-D
A jeżeli chodzi o temperaturę, to też nie wiem jaką ma Karol.

Dobra lecę wkładać obiadek :-D

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2008, 14:08

kamizela, właśnie mi przypomniałaś że moej dziecie kończy dzis 11 miesiecy...

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 kwie 2008, 14:43

O faktycznie!!! Wszystkiego najlepszego dla naszej Kingi :ico_buziaczki_big: !!!! Jej też dawno na fotkach nie widzieliśmy, wrzuć coś doris,

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2008, 15:36

ale kochane przeciez ja nie bede w nich chodzic na spacerki :ico_nienie: :ico_olaboga: nie dałabym rady
mamy dwie komunie jedna juz w niedziele a druga 10 maja
i na ta okazje
a obcas nie wysoki jakies 5cm a w domu mam tylko szpile 10 cm wiec nogi mi odpadają :ico_zly:
a na codzien tez adiki tylko
musze sobie jeszcze jakies baletki kupic tak do latania

wielkie dzieki za kamplementy pod adresem mojej niuni
dzisiaj tylko jedna drzemka od 13 1,5 godz wiec mysle ze wytrzyma do wieczora

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2008, 16:51

Jej też dawno na fotkach nie widzieliśmy, wrzuć coś doris,
wrzuce, obiecuje...

a ja chodzem codziennie w obcasach, nawet na specery z niunią , po prostu je lubie :) i czuje sie pewniej jak jestem wyzej :)

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

17 kwie 2008, 19:19

:ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: dla Kingi i sto latek!!!!

bylismy juz na zakupach,kasa wydana,prezenty kupione ale jeszcze nie wszystkie :ico_olaboga: ...dla mnie kiecuszka i bluzeczka na komunie brata bo 1 sukienke dam mojej siostrze.....no i tatus w koncu wymarzone buty kupil bo ma tak 1 pare na rok....no i minal rok i juz potrzebowal....
mamy tu taki zabawkowy sklep w ktorym dzieci wszystkim moga sie bawic no i Maya szalala :-D :ico_brawa_01: ...a w sklepach dzieci ganiala,podchodzila odwaznie i dotykala no i oczywiscie mowila do nich po chinsku :ico_haha_01: :ico_haha_02: .....wogole dumni bylismy bo juz nie pada na pupcie,chodzi dzielnie caly czas.....Lidla calego dzis na nogach przeszla a ludziom kiwa "papa" jak ich mija...kupa smiechu poprostu!!!!

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2008, 19:38

glizdunia Mila kupujacych jak sa nam po drodze w sklepie zaczepia, tez albo cos do nich mowiac po swojemu albo po prostu probuje ich chwycic..ale ty musisz byc dumna z Mayci :ico_oczko:

co do obuwia to ja mam w szafie kazde i w zaleznosci od tego co ubieram dobieram buty...ale fakt faktem obcasy raczej wykorzystuje tylko na jakies imprezy albo w niedziele, na spacery albo mały obcas albo adidasy...

a a porpos imprez ja w sobote zostawiam mojego lubego z niunia bo mam spotkanie klasowe z liceum..ale sie ciesze..

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

17 kwie 2008, 19:44

Lady...spotkanie klasowe...super...az mnie tez ochota na takie cos wziela....

a ja zapomnialam napisac ze dzis byliusmy swiadkami wypadku samochodowego a o maly wlos nie wzielismy w nim udzialu :ico_olaboga: ...podjezdzalismy do ronda a koles z taka predkoscia wszedl w rondo ze go wyrzucilo w nasza strone!!!!i wyladowal na barierkach niecale 2m od nas :ico_olaboga: ...my smierc w oczach,jeszcze z Mayci strony to bylo....a ona spala slodko!!!....zahamowalismy ostro a tego zatrzymaly te barierki...normalnie sunąl w powietrzu.....a auto w zwolnionym tempie sie gniotlo....okropny widok.....dobrze ze nikomu nic sie nie stalo :ico_sorki:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”