Awatar użytkownika
Alineczq
Trzy tysiące lat minęło...

18 kwie 2008, 10:26

Witam!
Madziorka super efekty :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Co do wózeczka u mnie się strona nie otwiera i nonono, a wszyscy tak chwalą Lelkową brykę.
Mam nadzieję, ze Leoś juz nie ma gorączki, zęby wyszły na górę i wszystko ustapiło ;)

Kamilko brawa dla Tomusia, ze taki grzeczny.
Hmm jadę dzisiaj do swojej pracy po PITa ( :ico_zly: ) ciekawe jak Wańka się zachowa. W sumie zawsze lubi towarzystwo i nigdy nie płacze, jednak zawsze moze być ten pierwszy raz. Pogoda pasjkudna, ale nic nie poradzę - muszę jechać.

Madziorka trzymam kciuki za Bałtyk i za wesele rzecz jasna. No wiesz co? Nie wierzę,ze nie dacie rady. Tacy z Was szaleńcy, ze napewno pojedziecie, będziecie się dobrze bawić i tyle :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

Wczoraj Wansska była małą rozrabiaką pod koniec dnie. Siedzę sobie spokojnie w salonie, gadam przez telefon i słyszę huk. Myślę sobie mała raczej łózeczka nie wylazła, ale w strachu zmiechu zmierzam do pokoju, bo nigdy nie wiadomo co wymyślą te dzieciaki. Wchodzę do pokoju i co widzę? Moja 1,5 metrowa dracena poleciała z parapetu na podłogę! Dookoła czarno pełno ziemia, drzewko połamane, a Wnesska stoi ze spojrzeniem pod tytułem "to nie ja" :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: w łózeczku oczywiście tez pełno piachu. Obejrzałam ją nic jej się nie stało, miała tylko pod paznokieciem czarno :-D :-D :-D Kurde ona to zrobiła jednym palcem!!! Matko nigdy bym sobie nie pomyslała, ze ona ma tyle siły. Przciez to cięzkie jest!
No ale to nie koniec numerów, jakie mi wczoraj wycięła. Juz po kąpieli ułozyłam ją na łózku, by posmarować i ubrać do snu. Póki ją ubierałam, ona się bawiła (zazwyczaj pieluszką się bawi, bo i naczej to nie ma szans by ją ubrac tak się wierci!) No więc bawi się pieluszką... I co się okazało? Ze to pieluszka ZUZYTA Z KUPĄ :ico_szoking: Na szczęście był tam pojedyńczy twardy klocek. Więc zajęłam się poszukiwanie tego klaocka :ico_haha_01: kurde chyba ze 20 minut go szukała, no ale znalazłam hahahaha. Wańka oczywiście uchachana i szczęśliwa :ico_oczko:

Awatar użytkownika
-indigo-
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

18 kwie 2008, 12:11

U mnie wzystko do nonono.
Dostałam okres bleee. Czuję sie przybita. Z Jarkiem sie nie odzywam. Z siostrą też sie pokłóciłam. nie wiem co się dzieje. A na dodatek Tomek od rana jeszcze nie spał. Co go kładę to ryk. No to się wkurzyłam i go na podłoge posadziłam i szczęśliwy bawi się grzecznie. No to niech się bawi. Tylko czuje aromat znany, właśnie kupe uwalił.

Madziorka dobiłas mnie informacją, ze się nie spotkamy. Ja własnie chciałam Frydzy napisać, ze my też się nie zobaczymy. Zmiana planów. W przyszłym tygodniu lecimy do Irlandii i później już mało czasu na taka daleką wyprawę. Nie chce Tomka męczyć tą podróżą i na tak krótko. W dodatku ciotka, na której spotkaniu najbardziej nam zależało jutro do nas przyjedzie takze na 99% nie jedziemy na Śląsk. Przykro mi Frydza.

madziorka kurcze a Lelkiem to sama bym się zajęła, gdybym wiedziała, ze nie będzie płakał.No ale on mnie nie zna przecież i może być jazda. No ale moze jakoś to jeszcze wymyslicie. A jak Leluś będzie z Wami to poprosze Jarka żebyśmy tam do Was pojechali do Mielna. Może da się namówić cholernik jeden.

A zdjęcia rewelacyjne. Juz widziałam podobne u Lucy na Naszej Klasie. Ciekawe czy można je wywołać??

Aliko mój Tomek też tak wariuje. Nic nie można w pobiżu postawić. Ostatnio zwalił lampkę choć nie dosięgał do niej. Jak?? Otóż tak ruszał sobie lustrem wiszącym na ścianie, ze lustro zahaczyłoo lampkę i fiknęła.
O! Moje dziecko właśnie odkryło, ze szafa ma przesuwane drzwi i bawi się nimi. No i wyrżnął głową w walizkę i ryczy.
Walizka czeka na pakowanie a ja tak tego nie cierpię.

Ide kupala przebrac bo już mieszkanie przesiąga tym smrodkiem.

Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 kwie 2008, 14:19

Frydzy napisać, ze my też się nie zobaczymy
wielka szkoda :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: no ale coz zrobic,wielka szkoda ale napewno jeszcze bedziesz kiedys na slasku to obijemy to sobie :-D :-D i wspolczuje okresu wrrrrrrrrrr a klotnie to normalka przejdzie @ i wszystko bedzie dobrze :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-04-18, 14:20 ]
Alineczq, no zarabiste ma pomysly twoja niunia hihi :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
magda26

18 kwie 2008, 15:50

U mnie tez nie ciekawie ...awantura z tesciami ciag dalszy :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 kwie 2008, 15:55

magda26, Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 kwie 2008, 21:07

dziewczyny napisalam wam posta ok 11 a dopiero teraz zobaczylam ze jeszcze niewyslalam hihi :ico_wstydzioch:

ale sie ciesze!!!
nowa bryczka lelka dzis przyszla
wlasnie pospal w niej 1,5 godziny a potem jeszcze dodatkowo 30min przesiedzial hehe
chyba mu sie podoba :-D

kamila.... wiesz ze ja bez problemu bym ci lelka powierzyla.. ale wlasnie wiesz roznie moze byc.. lepiej nie ryzykowac i sie nie stresowac nie? hihi bi niby do wszystkich lgnie ale jak zacznie ryczec to wy i my bedziemy sie stresowac ....
moja mama cos dzis wspomniala ze moze do nas dojechac i zajac sie leonkiem....
ale tez pewnosci nie ma o akurat w tym czasie moze miec w pracy duzo roboty...
aaa gdybamy na razie
a konkretow brak
kolezanka mowi, ze mozemy sobie kogos wziac kto z lelkiem posiedzi.. hmm ale... nie wiem czy to dobry pomysl..
aa zobaczymy co tu smecic bede

wlasnie siedzimy z lelkiem i czekamy na tate
pojechal dzis na zakupy bez nas :ico_placzek: pogoda strasznie sie zrypala. lelek jeszcze kaszle
obiawiamy sie zeby kolejnej infekcji nie zlapal
wiec jeszcze chwile posiedzi domu hihi

uciekam bo lelek laptopa mi wyrywa :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-04-18, 21:19 ]
kamila a fotki mozna wydrukowac skoro mam je zapisane na dysku
tylko nie wiem jak z jakoscia...
aaa wiesz co wlasnie dzis sobie myslalam o tobie.. tzn pamietalam jak kiedys bukowalas bilety lotniczne i mialam sie pytac wlasnie czy byliscie w tej irlandii... bo nie pamietalam zebys cos wspominala .. hihi a tu czytam wlasnie ze lecicie heihi
ale mialam czuja
a klotnie.. coz.. ja tez bywam taka rozdrazniona hehe i niejednemu sie dostanie
a z siostrami to klocic sie potrafie tylko teraz daleko mamy do siebie wiec i okazji brak hehe
takze spoko.. zobaczysz. przejdzie i zapomnisz
buzka

madziu ach nie moga dac wam spokoju??? wszyscy musicie sie awanturowac. masakra!!!!!ale mam nadzieje ze po tym bedziesz juz miala z nimi spokoj raz na zawsze,, bo szczerze w ich nawrocenie nie wierze
choc chcialabym :ico_pocieszyciel:

frydza spryciula z ciebie hihi jak sie wiki pieknie prezentuje noca :-D

alinko a to waneska niezle wygibaski wyczynia... wiesz teraz wszystko co niemozliwe moze sie zdarzyc.... oczy wokolo glowy to i tak za malo by je ujarzmic nie? hihi uwazaj na nia

dobra lelek marudzi, taty jeszcze nie ma a zawsze narzeka ze mi dlugo schodzi a sam to by raz dwa obiegl hipermarket, no wlasnie widze...
dzwonil sie pytac jak wyglada baklazan :ico_puknij:
bo nie byl pewien :ico_puknij:
tak jakby pierwszy mial go jesc hihi

nie czekamy na tate z kapiela i udaemy sie do lazienki
papa

Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 kwie 2008, 10:37

Witam u nas paskudnie wrrrrrrrr pada deszcz a chcielismy wyjechac na Wekend a tak do nonono Obrazek kisimy sie w domu!!!MAMY 5 ZABKA juz go widac :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ,dobra zmykam sprzatac Do sklikania :ico_oczko: MADZIORKA gratuluje nowej bryki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ,a facet na zakupach to tragedia hihihi

Awatar użytkownika
asiula26
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

19 kwie 2008, 10:51

Witam

Emi śpi sobie już od 9.30 :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: a ja nadrabiam wszekie zaległości na kompie, poczta nasza klasa no i tt

Frydza dobrze że jakoś przeżyłaś tego dentyste i już po bóju. Muszę ci powiedzieć że jestem chyba jedynym człowiekiem na kuli ziemskiej który lubi chodzić do dentysty :-D nie boje sie borowania i z przyjemnością odwiedzam panią Ewę, to świetna i niedroga dentystka, chodzimy do niej od lat i w kwestii mjego uzębienia tylko do niej mam zaufanie i oddaje się w jej rece bez strachu

Madziorka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Leosia za ząbka

Alinko no to ci Waneska zafundowała sprzatanie, a z tego kupala to się uśmiałam

Kamilko ja też liczyłam na spotkanko

Magda ja ci bardzo współczuję tych złych relacji z teściami, może p[oprostu nie odbieraj od nich telefonów i nie kontaktuj się z nimi żeby mieć święty spokój, ale w tej kwestii musisz być zgodna z mężem bo to w końcu jego rodzice

A teraz dobre wieści. Skończyło się na strachu. Tarczyca w porządku bo lekarz przy okazji USB brzucha zrobił mi też USG tarczycy. Kontrolnie na wszelki wypadek pójdę jeszcze w maju do tej pani doktor, niech zbada jeszcze raz żeby mieć pewność że jest wszystko dobrze. USG brzucha też dobrze wyszło no i potwierdziła się diagnoza mojego lekarza. Mam zespół Gilberta, taki już urok mojej wątroby, poczytałam sobie na necie o tym zespole, jest on niegroźny dla organizu, tyle tylko że wysiłek, stres, zbyt mała ilość posiłków wywołuje wzrost bilirubiny. Jedyny minus tego zespołu jest taki że sportowcem to ja nigdy nie będę. Ale cieszę się że się wszystko wyjaśniło, przynajmniej mama nie będzie mi ciągle mówić że mam nie pić kawy i nie jeść frytek, bo ja to tak uwielbiam że trudno mi z tego zrezygnować.
Co do mojej wagi i apetytu to lekarz przepisał mi syrop po którym jem jak szalona, w nocy jak wstaje do Emi to też podjadam, ale nie martwie sie tym bo musze nadrobić jakieś 4 kilosy żeby wrócić do swojej właściwej wagi

No obiadek mam już prawie zrobiony, muszę jeszcze posprzątać mieszkanko bo normalnie taki bałągan że szok :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-04-19, 10:52 ]
Frydza :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za 5 ząbka
u nas też paskudna pogoda więc na spacer sie nie wybieram bo dopiero co mi Emi wyzdrowiała, byłyśmy tylko w sklepie zrobić zakupy na obiad :-D

Awatar użytkownika
Alineczq

19 kwie 2008, 10:58

Cześć laski!
Jakiś smutaśny ten dzisiajeszy dzień, słonka ni ma, chmury obecne...

Magda co Ci teściowie są nienormalni? Matko ile mozna nękać człowieka, niech juz wrzucą na luz... Ja juz bym chyba obcięła paroma niemiłymi słowami i juz. W niektórych sytuacjach trzeba konkretnie powiedzieć co się myśli, a potem niech juz się dzieje co chce. Ja wiem, ze np. ze swoją bym się nie bawiła, powiedziałabym wszystko co myśle i juz (chociaz w wypadku mojej, to jej by nawet nie doszło do ucha, bo ona nigdy nie słucha co się jej mówi, a jezeli juz patrzy w oczy rozmówcy, to tylko pomacha głową ale i tak nic z tego nie zrobi.). Trzymaj się!

Kamilka nie zadręczaj się kłótniami, przeciez w kazdej normalnej rodzinie one są ;) Czepiamy się męzów i otaczających nas ludzi, bo tak naprawdę wychowywanie dziecka i ciągłe siedzenie w domu starsznie nas wykańcza. Ja bym nawet powiedziała, ze przestajemy się na chwilę rozwijać (pomijając temat maluszków - bo tu się dokształcamy codziennie) ale cała reszta zostaje za drzwiami. I kiedy ktoś zaczyna gadać naprzeciw nam, to wybuch gotowy.
Ja wiem po sobie. Mi się wydaje, ze Karol nie wie ile ja robię, z jego słów wynika, ze ja nie robię nic w domu. Kiedy cała moja uwaga i energia idzie na Wańkę. No i jak się nie wkurzyć i się nie pokłócić kiedy ktoś nie widzi ile my robimy? :ico_noniewiem:
A z siostrą się pogodzisz, jesetm pewna, ze o jakiś drobiazg poszło, będzie dobrze!

Wczoraj byłam w swojej pracy. Fajnie zobaczyć te twarze, pogadać z nimi, pokazać pociechę, pochwalić się co potrafi. I tak myślałam..jak mi brakuje tego - wstać rano, wystroić się, pogadać z ludźmi z zewnątrz, wrócić do domu , wyściskać się ze stęsknionymi domownikami i opowiedzieć jak minął dzień :ico_noniewiem: Powiem, ze zgodniej zyliśmy kiedy pracowałąm, poświęcaliśmy sobie więcej uwagi, bo trzeba było wykorzysać kazdą chwilę na tulki, na rozmowy... Bardziej docenialiśmy weekendy. .. a teraz wiemy, ze mamy ogrom czasu dla siebie, wszsytkie dni są takie same.
Matko znowu narzekam! Pewno jakbym poszła do pracy, byłoby źle, bo za mału czasu miałabym na rodzinę :ico_puknij: chora jestem chyba :ico_olaboga:

Siedzę i grzebię na allegro w fotelikach.. Kurde jaka to trudna robota. Bosh nie wiem który ja mam wybrać. Przcie ten fotelik posłuzy nam ok. 5-6 lat, więc musi byc wzorowy!

Dziewczyny zdjęcia super! Skąd się ściaga ten program, bo jakoś szczerze mówiąc nie chce mi się szukać :ico_wstydzioch: Wybaczcie zgniłemu leniowi! Podacie stronkę? W wolenej chwili coś wymaluję i wyrobię zdjęcia. Myślę, ze w formacie 10x15 będą dobrej jakości. Tak do albumu rodzinnego dodamy. Za 15 lat nikt nie będzie pamiętał o takim programie i jest szansa, ze ludzie uwierzą, ze byłam na okładce VOGUE, Karola plakat obcałowywały dziewczyny , a Wańki portret wiisał w Muzeum Narodowym :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

[ Dodano: 2008-04-19, 11:27 ]
Asiulka to super, ze tarczyca była tylko fałszywym alarmem! Uff. No, a z wątrobą cóz, trudno, ale skoro piszesz, ze to niegroźne, to ok. Pilnuj się tylko, oszczędzaj się, zeby Ci bilirubina nie skakała. jednym skacze ciśnienie, a Tobie bilirubina :ico_oczko: Wazne, ze masz luzackie podejście do tej sprawy.

Frydza gratuluję 5 zębolka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Ach co do tych przeróbki zdjęć, juz zczaiłam :ico_oczko: właśnie bawię się z fotami i jadę do laboratorium. Sporo juz się uzbierało zaległych fotek, trzeba jeszcze z Chrztu św. powyrabiać dla mamy, dla gości, no i przy okazji powiem Wam jak wyszły te bajeranckie zdjęcia.

Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 kwie 2008, 12:29

Posprzatane.mezulek podlogi zmyje i gicio,Wiki spi :-D DZIEKUJEMY za oklaski :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: ASIULKA dobrze ze mniej wiecej wszystko dobrze,i syrop na apetyt :ico_szoking: toz to szok nie slyszalam!!!ALINKO fajnie ze bylas odwiedzic ekipe w pracy :ico_oczko: pewnie pogadac i poogladac stare twarze to jest to!!No ciekawe jak te foty wyjda hihi,ja tez sie wczoraj dosc dlugo bawilam i zdjecie rozwodowe maz juz ma hihi :ico_oczko:CO Z Ania,Lucy,Aviskiem,Acia,Edytka?????

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”