Awatar użytkownika
CleoShe
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 kwie 2008, 10:16

I ja się witam :-)

Dla Krzysia życzonka gorące.. niech będzie radosny jak słońce :577: :ico_urodzinki: :ico_tort: :ico_prezent:

A nie mówiłam, że Pinko będzie pierwsza :ico_oczko: Super, że wszystko Wam się ułożyło po myśłi :-)
jakos nie mam humorku wogole na kompa siadac poklocilam sie strasznie z mezem i nie rozmawiamy ze soba...Marcin stwierdzil ze ja wogole nic w domu nie robie,ciagle mi z czyms docina normalnie az mnie dusilo z nerwow :ico_zly:
Och Ci faceci :ico_zly: .. też zdarza mi się ostro pokłócić z Rafałem. Oni po prostu nie rozumieją tego, że my też harujemy. Myślą, że oni na nas pracują a my sobie w domu siedzimy i buca parzymy, że oni mają prawo być zmęczeni a my nie.. no i jeszcze bezczelnie twierdzą, że w domu nic nie robimy, że praca w domu to nie praca. Ale ciuchy czyste, poprasowane, poskładane, obiad podany, w domu porządek to niby sam się robi??
Jeszcze Ty Jola z dwójką dzieci na głowie, non stop z Mirusiem po lekarzach, na rehabilitacje.. Ciekawe jakby oni sobie mieli radę dać z tym wszystkim na głowie :ico_nerwusek: Nie przejmuj się Jola :ico_oczko:
teraz lecimy z mezem pozalatwiam urzedowe sprawy tzn musimy majce zrobic numer pesel i ja zameldowac
Trochę do załatwiania jest w Polsce, nas też toczeka :ico_olaboga:

Norbert pospać nie dał. Poszłam o 11 spać, ale i tak byłam nieprzytomna teraz jak trzeba było wstać po 8. Ja wogóle tak mam, że im dłużej śpię tym bardziej zmęczona wstaję :ico_puknij:
W nocy jedna pobudka o 2. Pozniej o 6.30 i do 8.30 spalismy. Rano zaczal znow stekac wiercic sie wyginac przez sen :ico_puknij: Trzeba bylo wstac :583:

madziarka81
Trzy tysiące lat minęło...

21 kwie 2008, 10:41

witam po niedzieli

wychodze zaraz z dzieciaczkami na plac zabaw. Sama. Mam nadzieje ze tego nie pozałuje i Patryk bedzie grzeczny. Jest tak piekna pogoda ze nie wysiedzimy w domu.

teraz nie mam jak pisac, pózniej odpisze na wasze posty

Mariola, Iwona cudne zdjęcia dziewczynek :ico_brawa_01:

Wszystkiego najlepszego dla Krzysia :ico_tort:

sabi_k77
Maniak forumowy
Maniak forumowy

21 kwie 2008, 11:00

Cześć dziewczyny,
my wczoraj dość późno wróciliśmy z weekendu,Maja pluskała się dopiero o 22.30, zasnęła zaraz o 23 i spała do 6.30 :ico_brawa_01:
Za to w sobote dała popalić u moich rodziców,wstała jakoś tak lewą nogą,od rana bez humoru,przez dzień mało spała i popołudniu dała czadu.Zaczęło się od tego,że moja mama głośniej jakimś garem stuknęła i moja księżniczka w ryk,i jak wpadła w ciąg tak dosłownie godzinę się darła i nic,ale to nic nie pomagało,nawet cyc,darła się,aż prawie się zanosiła i chrypki już dostała,herbatkę jej dawałam,to trochę wypiła i dalej,po godzinie chyba z tego wrzasku aż zgłodniała,bo wciągła 120 mleczka z butli i wreszcie się uspokoiła i zasnęła,no i spała 4 godziny...Wczoraj obudziła się z uśmiechem na ustach i cały dzień była super.
Aha,w sobotę pod wieczór wymyśliła sobie,że ona będzie siadać,no i nic tylko się podnosi :ico_olaboga: ,szczególnie jak na leżaczku leży,to ciągnie za kocyk i siadać chce łobuz mały
Teraz śpi,ja wstawiłam :ico_duzepranko: ,czeka mnie też :ico_prasowanko: no i włosy chciałam ufarbować,więc zmykam,bo zaraz się obudzi i nic nie zrobię :ico_oczko:
Iwona,Mariola dziewczynki bosko wyglądają razem :ico_brawa_01:
A to dla Ciebie Krzysiu :ico_buziaczki_big:

[ Dodano: 2008-04-21, 11:03 ]
O matko,właśnie się obudziła...Więc mam porobione :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Fintifluszka
Trzy tysiące lat minęło...

21 kwie 2008, 16:32

Cześć wszystkim...
Gabriel śpi na dworze... już długo bardzo, nie wiem czy to dobrze, bo wczoraj w dzień dużo spał, a w nocy się o 2.30 obudził i siedziałam z nim do 6-zasnął na pół godziny i już "dzień dobry" o dziwo nawet nie czuję zmęczenia, choć przespałam 3 godziny tylko :ico_noniewiem:
Byliśmy dzisiaj w poradni preluksacyjnej (Pinko, Ty też chodzisz z Ulą do promyka słońca?) Pan doktor powiedział, że Gabriel ma wręcz idealne bioderka, ale poradził nam iśc do neurologa-kolejny lekarz mi mówi, że Gabik to spięciuch straszny, więc muszę iść do pediatry po skierowanie, ale rejestracja na czerwiec się zaczyna dopiero od 5 maja :ico_puknij: i podobno jest malutko miejsc...
W przychodni byłą Pani z dwójką z trojaczków-3 tygodnie młodsze od mojego synka, a takie kruszynki :ico_olaboga: tak sobie popiskiwały pod noskiem jak małe myszki-strasznie rozczulające, ogólnie wyglądały jak noworodki... ile to zmartwienia o zdrowie dzieci przy mnogiej ciąży...
Od rana mnie coś brzuch pobolewa, chwilami bardzo mocno, a chwilami wcale, więc nie wiem czy czasami nie dołączę do grona @... która z Was w ogóle jeszcze nie dostała okresu??
Ja karmię ciągle piersią, w dzień tylko raz się zdarza, a i to nie zawsze, żeby rzadziej niż co 3 godziny-po spacerze, a w nocy to na prawdę święto jak dłużej niż 4h wytrzyma bez cyca, więc wydaje mi się dziwne, żebym już miała okres dostać-poza tym tak dobrze jest bez tego :ico_oczko:

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

21 kwie 2008, 16:41

Coś TT szwankował. My po masażu poszłyśmy na spacerek, a teraz czekamy na tatę, na 18 idziemy jeszcze na USG głowki.
Justyna fajne zdjęcia w podpisie. Iwona,Mariola, dziewczynki czadowo wyglądają, zwłaszcza na tym zdjęciu co się trzymają za rączki :-) słodkie
Marcin stwierdzil ze ja wogole nic w domu nie robie,ciagle mi z czyms docina normalnie az mnie dusilo z nerwow :ico_zly:
Też mi czasem Jarek powie coś przykrego, ale zaraz przeprasza. FAceci czasem nie zdają sobie sprawy z tego ile jest pracy przy takim maluchu. Jarek to zauważa dopiero wtedy, gdy musi z Ulą spędzić cały dzień.
Juz kiedyś miałam Wam napisac że kupiłam małej płytę Natalii Kukulskiej, tą z piosenkami dla dzieci. Pamiętacie "Puszek okruszek" "Co powie tata"... Normalnie jak włączyłam pierwszy raz to aż się wzruszyłam :ico_puknij: Nadii też się podobają bo potrafi słuchac nawet kilka minut :-D
Ja sobie ściągnęłam Natalkę i dużo piosenek fasolek (fantazja, ogorek, mydło lubi zabawe i wiele innych) Ula lubi je słuchać, zwłaszcza kiedy śpiewam z piosenką... hehehe

Wklejam parę fotek z chrzcin:
Obrazek

Z chrzestnymi:
Obrazek

Z moim tatą:
Obrazek

Z teściem:
Obrazek

[ Dodano: 2008-04-21, 16:47 ]
która z Was w ogóle jeszcze nie dostała okresu??
Ja jeszcze nie dostałam :-) Mam nadzieję, że za szybko nie dostanę :-)

Awatar użytkownika
Jola_85
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

21 kwie 2008, 21:09

Czesc Kochane

U nas nadal cisza...Czasami juz mnie to dobija,ale nie mam zamiaru odezwac się pierwsza,za duzo przykrych slow mi powiedzial....

Przede wszystkim wszystkiego naj dla Krzysia :ico_tort:

Mariola i Iwona super foteczki,a powiem wam ze dziewczynki sa bardzo do siebie podobne :-)

Pinko super fotki,Ula miała piekny strój,a ta fotka z misiami co się usmiecha jest poprostu boska...

Mirus juz lepiej antybiotyk chyba pomogl,ale ciagle sie za uszko ciagnie wiec juz niewiem czy jeszcze mu cos tam przeszkadza czy takiego odruchu sie nauczył....Gryzie wszystko niesamowicie,slini sie i placze przy tym moglyby juz te zeby wyjsc :ico_olaboga:

Wczoraj mnie zaskoczyl i to bardzo :ico_szoking: lezal dosc wysoko i udalo mu sie podniesc-usiadł i co najlepsze siedział :ico_szoking: dopoki sie nie poruszyl bo pozniej pacnol znowu na poduszke...
Dobra kochane uciekam sie umyc i sie polozyc bo jakas dzis wykonczona jestem...Buziaki

Awatar użytkownika
Goonia
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

21 kwie 2008, 22:09

cześć Kobietki!!!!
Podczytuję Was od soboty, wysmarowałam dwa posty i mi wcięło :ico_zly: Wściekłam się i nie chciałam już pisać tego samego w kółko. Mam nadzieję, że dziś mnie to już nie spotka ...
Sto lat dla Krzycha :ico_brawa_01: :ico_tort:
Iwona i Mariola śliczne te Wasze dziewczynki i jakie podobne do siebie :-D To zdjęcie gdzie trzymają się za rączki jest cudne.
Pinko fajnie, że jesteś już po imprezce i że się udała. U nas wszystko jeszcze w proszku. Planujemy chrzest na maj albo dopiero na czerwiec. Śliczne zdjęcia. Dopasowałaś się do Uli z tym płaszczykiem :ico_oczko: Ale spoko, obie wyglądałyście super :-D
Klaudia przeczytałam tego posta, na który dałaś namiar. No masakra!!! Nawet mi się tego komentować szerzej nie chce.
Justyna ja tez jestem w gronie tych bez @. Nie wiem jak długo, bo czasem mnie pobolewa brzuch typowo jak na okres, ale na razie mam spokój. Karmię w sumie tak samo jak Ty tzn. w podobnych porach.
Co do wyczynów maluszków to Karol ostatnio zaczyna rwać się do siadania, ale dziś zrobił mi niezłą niespodziankę. Zaczyna pełzać :-D heheheh...rączki wyciąga do przodu,a potem wypina tak śmiesznie nonono ipodciąga ją pod siebie. Bardzo mu się spodobało, nawet po kąpieli próbował znowu pełzać. To chyba wstęp do raczkowania :-)
ciagle sie za uszko ciagnie wiec juz niewiem czy jeszcze mu cos tam przeszkadza czy takiego odruchu sie nauczył..
Karol robi identycznie, nawet się zadrapał w małżowinkę w środku :ico_olaboga: Jola nie przejmuj się mężem. Ja też miałam spięcie ... w sobotę ... Dobrze, że Miruś powraca do zdrowia.
A wiecie, że jutro odwiedzi mnie Gosia_MZ z Pawełkiem? :-D
Miłej nocki!!! pa!!!

[ Dodano: 2008-04-21, 22:25 ]
Ojej! Zapomniałam napisać, że byliśmy na szczepieniu. Karol waży już 6190 g i ma 66 cm długości. Wszystko oki, ale dostał skierowanie do neurologa, bo trochę krzywi główkę :ico_olaboga:
A tu jeszcze moje chłopaki z wczoraj.
Obrazek

Obrazek

Dobranoc :-D

Awatar użytkownika
iwona83
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 kwie 2008, 07:35

Oj to ja dzisiaj pierwsza

pinko sliczne zdjecia fajnie ze macie to juz za soba

wogole fajne te wasze dzieciaki w podpisach musze tez cos nowego wkleic

majeczka sie przestawila w polsce i wstaje nam przed 7 :ico_szoking: daje jej kaszke do mleczka wieczorem i przesypia do 5 od 19 wiec jest fajnie

ale nam dziewczyny zimno mam nadzieje ze pogoda sie w koncu poprawi bo che isc z mariola na spacer a nie mam jak

dzisiaj musze siostrzenice do szkoly i przedszkola zawiez bo straszna pogoda

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

22 kwie 2008, 08:05

Witam :-)
U nas w nocy dwie pobudki o 1 i 3, a od 6 juz nie śpimy. Wczoraj padłam z Ulą o 20.
Ula się jeszcze nie podnosi do siedzenia, za to coraz lepiej chwyta zabawki.
Gosia świetne fotki, jak Karolek słodko śpi u tatusia
A wiecie, że jutro odwiedzi mnie Gosia_MZ z Pawełkiem? :-D
Pozdrow Ją :-)

I wszystkiego najlepszego dla Majeczki z okazji trzech miesiączków. :ico_tort: :ico_prezent: :ico_buziaczki_big:

Coś nie mam veny do pisania, ide jeść śniadanko, może później coś mnie natchnie.

Awatar użytkownika
Renia0601
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 kwie 2008, 08:48

Dzieńdoberek,
No to ja jestem w gronie tych które już @ maja za sobą :ico_noniewiem: znaczy od wczoraj się ciągnie, ale tyle dobrego że ten jest bezbolesny, bo ja mam co drugi, jedenże wogóle niewiem że jest, no tylko te 'podpachy' a za to drugi daje mi tak w kość że chodzic nie mogę :ico_olaboga:
Wczoraj wkońcu się wybraliśmy do Sandomierza, do mojej siostry. My mówimy że nie mamy czasu, alebo że nie mieliśmy jak dzieciaczki były małe, ona to nie ma go wcale, Mateusz ma 4 tygodnie i normalnie nic nie śpi, tylko jak je przy cycku przysypia ale jak go odciągnie to znów płacz i je normalnie non stop, ona żeby obiad ugotować to go na chodząco karmi :ico_olaboga: więc my naprawdę nie miałyśmy źle.
Postaram się później wkleić parę nowych fotek bo wszystkie nowe wklejacie a ja ostatnio co w fotosika wchodzę to mi się coś przycina.
A i spóźnione życzonka dla Krzysia i nowe dla Maji :ico_prezent:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”