Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

23 kwie 2008, 18:16

to oczywiscie teoretyczne zalozenie, ale mi sie wszystko zgadza, tzn ten wyliczony termin z usg...
bardzo wazne jest podanie dlugosci cyklu... u mnie zawsze bylo jak w zegarku
-no wlasnie i tutaj swieta racja,moj cykl na przyklad byl za kazdym razem inny,a przed ta ciaza mialam odstep od miesiaczki przedostatniej do ostatniej byl ponad 45 dniowy,z twojego Moniczko linku wychodzi mi,ze powinnam urodzic 9 maja a termin mam na 29,jak i ze poczecie bylo okolo 5 wrzesnia,cos krotko to wyszlo-ta cala ciaza :ico_noniewiem:

a ja polecam ten link:

http://dziecko.haczewski.pl/index.php?c ... 007&bg=000

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

23 kwie 2008, 18:17

..lepiej póxniej niż wcześniej!
z tym to tesz tak nie do konca, bo lepiej urodzic troche przed terminem jak sporo po... gdy sa juz zielone wody :ico_noniewiem: czesto dzieciatko przenoszone ma podwyzszone OB...

a z tym kapaniem to sie w pelni zgadzam...dorosly czlowiek brudny sie nie wyspi a co dopiero maluszek :ico_noniewiem:
a prysznic z rana... sama przyjemnosc na rozpoczecie dnia :-D

Awatar użytkownika
Ewelina83
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

23 kwie 2008, 18:18

A ja to mam znow jakis dzien kryzysowy bo mnie wszystko boli! Do kibla gonie co chwile bo mnie tak brzuch boli ze patrze czy nioc ze mnie nie leci :ico_noniewiem: Po poludniu przespalam 2,5 godziny ale nie jest nic lepiej! Zasnac tez nie moglam bo mnie bolalo! No ale jak to mowi moja polozna dopoki potrafie ogladac telewizor i zajmowac sie innymi rzeczami (takimi jak nasze TT :ico_haha_02: ) to jeszcze nie pora...A wiec czekamy dalej jak sie sprawa bedzie rozwijala

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

23 kwie 2008, 18:20

.A wiec czekamy dalej jak sie sprawa bedzie rozwijala
-kurcze Ewelka lepiej jednak by bylo jakby maluszek jeszcze posiedzial jednak,masz podobnie do mnie-ja mam za 5 tyg miec rozwiazanie

Awatar użytkownika
Ewelina83
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

23 kwie 2008, 18:21

MONIKAB fr napisał/a:
to oczywiscie teoretyczne zalozenie, ale mi sie wszystko zgadza, tzn ten wyliczony termin z usg...
bardzo wazne jest podanie dlugosci cyklu... u mnie zawsze bylo jak w zegarku
-no wlasnie i tutaj swieta racja,moj cykl na przyklad byl za kazdym razem inny,a przed ta ciaza mialam odstep od miesiaczki przedostatniej do ostatniej byl ponad 45 dniowy,z twojego Moniczko linku wychodzi mi,ze powinnam urodzic 9 maja a termin mam na 29,jak i ze poczecie bylo okolo 5 wrzesnia,cos krotko to wyszlo-ta cala ciaza :ico_noniewiem:
U mnie to samo przed chwila obliczalam i wyszlo mi na 11 maja choc nie powiem data poczecia sie zgadza :ico_haha_01: Prowadzilam kalendarzyk !

[ Dodano: 2008-04-23, 18:23 ]
kurcze Ewelka lepiej jednak by bylo jakby maluszek jeszcze posiedzial jednak,masz podobnie do mnie-ja mam za 5 tyg miec rozwiazanie
Wiem Emilko ale chyba dzidzi sie spieszy choc mam nadzieje ze moze poczeka przynajmniej jeszcze jeden tydzien w przyszlym zaczynam 37 wiec nie bylo juz by tak zle

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 kwie 2008, 18:23

Witajcie,wreszcie się doczłapałam do domu,bo jak wyszliśmy po 14,to dopiero przed 18 wróciłam,najadłam się i usiadłam przed komputerem.
Wg.lekarza ktg dobre,za tydzień powtórka.Kobiet w ciąży i nie w ciąży zapełnienie na izbie,są tylko 2 pokoje z ktg,a zapis trwa ponad 20 min.więc swoje odsiedziałam,a potem trzeba czekać na lekarza.Jeszcze nigdy się tyle nie nasiedziałam :ico_zly:
Starałam się Was doczytać,ale nie wszystko zapamiętałam,więc przepraszam.
Emilko :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Ciebie i Natanka,że wszystko w porządku.
babe_boom co do ktg,to nie musisz mieć żadnego skierowania.Pojedź po prostu na izbę i powiedz,że dzidzia się mało rusza,albo,że Cię boli podbrzusze,to Cię podłączą.Albo po prostu powiedz,że przyjechałaś na ktg i tyle.
Ewelinko odpoczywaj jak Cię takie skurcze łapią,albo weź magnez lub nospę.
felicity001, ja chusty chyba nie kupię,bo bałabym się ją nosić.Poprzestanę na wózku.
K@tk@, jestem z Tobą kochana.
A co do kąpieli,to Zuza była kąpana codziennie,pępuszka starałam się nie moczyć,ale jak się zmoczył,to tragedii nie robiłam.Jak pisała Monisia wieczorna kąpiel jest dla dzidzi w pewnym sensie rytuałem,potem cycuś i spać.
Przecież świerzutkiemu brzdącowi też lepiej sie spi, wypoczywa i wogóle...Chyba się każdy myje codziennie a nie co dwa dni ?? To dlaczego dzuecko inaczej ma mieeć
Popieram!!!
Pozdrawiam Was cieplusio

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

23 kwie 2008, 18:25

Ewelina, informuj nas na bierzaco kochana... kurcze, mi tez sie wydaje ze za wczesnie troszke... ale jesli termin wyliczylas na 11 maja to moglo by sie zgadzac :-D

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

23 kwie 2008, 18:25

a ja nie prowadzilam kalendarzyka i powiem szczerze,ze dokladnej daty nie moge wyszacowac jesli chodzi o poczecie,na pewno nastapilo to miedzy 24 sierpnia a poczatkiem wrzesnia-powod braku dokladnosci-nieregularne miesiaczki

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 kwie 2008, 18:26

Obrazek

[ Dodano: 2008-04-23, 18:26 ]
:-D Jakie to fajne :-D

Awatar użytkownika
Ewelina83
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

23 kwie 2008, 18:27

Zulcia, Witaj Kochana
Ewelinko odpoczywaj jak Cię takie skurcze łapią,albo weź magnez lub nospę.
Ja biore magnez 2 razy dziennie wiec to juz chyba nie pomoze! Skurcze jak skurcze ale zaczynaja bolec.... :ico_noniewiem:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”