mariola
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

24 kwie 2008, 06:21

a ja nie spie od 5;30 znow ten pecherz boje sie bo zaczelo mi cos dziwnego leciec takijakby sluz zielonkawo brazowy i boli jak cholera.Dzisiaj mam wyniki moczu to zaraz do lekarza ide czy nas te choroby nie moga ominac.Amelka spi w najlep[psze a ja pije rumianek i latam co 5 minut do wc.Pogoda zapowiada sie super pojde chyba po Iwone i na spacer z dzieciakami.

Awatar użytkownika
iwona83
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 kwie 2008, 07:10

A my tez juz nie spimy majka pobudzila wszystkich o 5.30 ale to byla jej pierwsza pobudka oczywiscie jak juz wszyscy wstali to krolewna poszla spac :ico_olaboga:

oj Mariola nie wiem czy pojde z toba na spacer bo mamy jechac na zakupy musze juz dzisiaj pokupic na sobote niestety chrzciny beda w domu w sobote wysle meza z niunia do tesciowej a ja bede z mama robic wszystko

a jutro fryzjerka przychodzi juz nie moge sie doczekac bo mam okropne wlosy

kurcze dziewczyny majeczka nie chce jesc wczoraj wieczorem zjadla tylko 50ml :ico_olaboga: a wczesniejsze karmienie tylko 70 dzisiaj wstala o 5.30 i tez tylko 90ml nie wiem moze przez te zeby

ale sie ta strona rozciagnela

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

24 kwie 2008, 08:02

Witam i ja :-)
Nocka spokojna, 2 karmienia standardowo, pobudka o 6:40, właśnie Ule nakarmiłam i zasypia w wozku ze smokiem :ico_szoking: :ico_brawa_01: Cieszę się, nie trzeba jej bujać, usypia się sama i nie ciągnie godzinami cyca, dużo plusów ma smoczek :-)
Niestety od lekarza usłyszałam to co ostatnio,czyli jest duża poprawa,ale to jeszcze nie to.Moje biedactwo dalej musi nosić to cholerstwo,i to conajmniej 2 miesiące jeszcze,bo lekarz kazał dopiero za 2 m-ce na kontrolę przyjść :ico_olaboga:Normalnie aż się poryczałam jak wyszłam od tego lekarza :ico_placzek: Dobrze,że nosi to odkąd skończyła miesiąc i jest przyzwyczajona,ale jak przyjdą cieplejsze dni to się w tym biedna pocić będzie,bo to powietrza nie przepuszcza.No i siadać i chodzić może później niż inne dzieci.Kurcze,znowu chce mi się ryczeć jak Wam o tym piszę :ico_placzek: Postanowiliśmy,że za miesiąc pójdziemy do innego lekarza prywatnie na konsultacje,zobaczymy co powie...
Biedactwo, dobrze, że jest poprawa, ale dobrze robicie idąc do prywatnego lekarza, sama się przekonałam na własnej skorze, że niestety państwowo się nie zawsze dobrze przykładają. Ja bym na waszym miejscu nie czekała aż miesiąc tylko poszła wcześniej.
a ja nie spie od 5;30 znow ten pecherz boje sie bo zaczelo mi cos dziwnego leciec takijakby sluz zielonkawo brazowy i boli jak cholera.

TO się nacierpisz bidulko, nigdy nie miałam chorego pęcherza, więc nie wiem co to może być ale jak idziesz do lekarza, to na pewno Ci pomoże i jakoś temu zaradzi :-)

Ide zjeść śniadanko i napić się kawki :-)

Awatar użytkownika
Jola_85
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

24 kwie 2008, 08:34

Witam z poranna :ico_kawa:
U nas wczoraj z usypianiem byl sajgon,Mirek zasnal dopiero o 22:30 (z reguly o tej godz wszyscy juz spimy) niewiem co mu bylo,ciagle plakal,nie moglam go uspokoic-wydaje mi sie,ze zeby bo non stop cos przy tym gryzl...No,ale jak zasnal to wstal o 6:30 na butle i poszedl spac dalej-teraz juz gada...
Mirus dziekuje za komplementy :ico_sorki: :ico_haha_01:

sabi_k77 Biedna Majusia :ico_olaboga: ,ale macie racje idzcie do innego lekarza,bo powiem ci,ze kazdy mowi co innego,neurolog Mirka twierdzil,ze on nie potrzebuje cwiczen,natomiast pediatra i pani doktor z przychodni rehabilitacyjnej oraz rehabilitanka powiedzialy,ze dobrze,ze Mirek cwiczy.Wiec lepiej nieraz poradzic sie 2-3 lekarzy...Bedzie dobrze nie załamuj się Sabinko,musisz byc dobrej mysli ja wiem,ze to nie jest proste-jak ja uslyszalam o dziurce w serduszku Mirusia to sie zalamalam,ale wierze w to,ze bedzie ok :-) 3maj sie kochana

mariola :ico_olaboga: co ty sie masz dziewczynoz tymi chorubskami,jak nie Amelcia to Julia teraz zas ty...A bylas juz na badaniu moczu?Kiedy wyniki?Wspolczuje Ci naprawde mialam ponad rok temu zapalenie pecherza-okropny ból

Uciekam do mojego bable bo juz krzyczy za mamą

Awatar użytkownika
Renia0601
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 kwie 2008, 08:34

Dzieńdoberek,
ja dzisiaj spałam z brzdącem, tatę wygoniliśmy z łóżka bo Artur musi mieć duużo miejsca żeby spał :ico_haha_01: i wczoraj myślałam że jakoś dłużej pośpi bo usnął dopiero o 22.30 a tu nic, tak jak zawsze, tylko nie dawałam mu jeść na każdy płacz, bo za często chciał, przecież jest już na tyle duży że te 6 godzin bez jedzenia w nocy powinien wytrzymać, a nie ja latam jak się tylko obudzi a minęło 3 godziny :ico_olaboga:
Lecę teraz na jakieś śniadanko bo mi kiszki marsza grają, i kolejny odcinek mnie czeka :-D uzależniłam się od tego filmu

sabi_k77
Maniak forumowy
Maniak forumowy

24 kwie 2008, 09:18

Dzień dobry kobietki :-)
dziękuję wam bardzo za wsparcie,kochane jesteście :ico_buziaczki_big:
Maja dzisiaj w nocy o 4 sie obudziła na jedzonko,dobrz e,że w nocy nie wybrzydza i zawsze cyc jej odpowiada :ico_oczko: ,potem jednego zjadła o 7 i drugiego o 8 i teraz śpi,stękała coś,ale śpi dalej żabka moja kochana.Ja w tym czasie na raty lakieruję półeczki sosnowe,oczywiście lakierem ekologicznym i na balkonie to robię :ico_haha_01:
Zmykam narazie,odezwę się później.Piękna pogoda się szykuje,więc napewno jakiś dłuższy spacerek zaliczymy.
Miłego,słonecznego dnia Wam zyczymy z Majeczką :-)

[ Dodano: 2008-04-24, 09:40 ]
A i zapomniałam Wam napisać,kupiłam wczoraj pieluchy z biedrony,Dada Premium i to jest udoskonalona wersja,są miękkie,mają już rzepy,elastyczne boki,podobno bardziej chłonny wkład,dosyć duże falbanki i prześliczne,kolorowe rysunki :-) Wyglądają dosyć sympatycznie,narazie tylko siusiu miały okazję u Mai wchłaniać,nie wiem jeszcze jak radzą sobie z kupką :ico_oczko: Cena 29,99 za 64 szt

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

24 kwie 2008, 09:53

Ula ciągle śpi... smok działa cuda :-) :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Co do pieluch, to my kupujemy te z Lidla cien i jak na razie jestem z nich zadowolona, wchłaniają ładnie, nie przeciekają i też nie są drogie. Najgorsze jest to, że lidl prawdopodobnie zostanie sprzedany i kupi go inna firma, wtedy nie wiem czy będą sprzedawać te pieluchy :-(

Wracam do :ico_prasowanko:

Awatar użytkownika
Goonia
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

24 kwie 2008, 11:05

Hej Kobietki!
Witam i ja. Karol jeszcze spi na balkonie, więc może zdążę coś wysmarować :ico_oczko: Sabi super, że z Mają lepiej. Zobaczysz, że niebawem dysplazja minie bez śladu :-) Jeśli chodzi o lekarzy, to ja w przypadku Karolka zawsze zaliczam wizyty prywatne, bo państwowo zawsze mi podają jakieś chore terminy typu trzy lub cztery miesiące :ico_zly: kochana nasza służba zdrowia....
U nas nocka oki, ale Karolkowi wrócil apetyt i znowu wsuwa razy w nocy cycusia.... No cóż, pozostaje mi czekać aż mu to minie, chyba po prostu lubi jeść chłopina i tyle :ico_oczko:
Mariolamiałam kiedyś zapalenie dróg moczowych i nikomu nie życzę....bół nieziemski. Trzymaj się kochana. :ico_chory:
Co do pieluch, to my kupujemy te z Lidla cien
no my się tez już przestawilismy na nie całkiem i oki.
Miłego dzionka. Odezwę się pewnie jeszcze. papa

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

24 kwie 2008, 11:07

Uleś ciągle śpi :ico_szoking:
Zaraz Ja będę budzić, przebiorę, nakarmię i zmykamy na spacerek, taka piękna pogoda, szkoda w domku siedzieć :-)

Awatar użytkownika
Goonia
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

24 kwie 2008, 11:25

Karol też śpi ze smokiem na dworze :-D My smigamy na spacerek ok 13-tej. Czekam na przesyłkę. Kupiłam chustę do noszenia Karolka bebelulu. Nie mogę się doczekać :-D
Poczytałam Wasze zaręczyny, też się dopisałam :-D Fajnie się czyta takie historie :-D
A tu fotki z wczoraj:

Obrazek

Obrazek

Bardzo mu się podobało granie na bongosie :-) Może muzykiem zostanie? :ico_oczko:
Pinko obejrzałaś tego Battlestara?

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”