mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 kwie 2008, 12:10

Oj laski, jak ja jestem to nikogo nie ma, jak poszlam sie zdrzemnac na moment to ciach i dwie stronki prawie naklikalyscie :-D

Przede wszytkim STO LAT DLA ZUZI KOCHANEJ!! :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:
FOTECZKI SUPER, JAKA Z TEJ ZUZINKI JEST SMIESZKA FAJNA :ico_brawa_01:

Gosia, ja z Dominika spotkalysmy sie 2 razy, ale jeden raz 3 dni z rzedu wiec dluzej i bylo superowo. W ogole nie czulysmy sie z soba obco czy niezrecznie, po prostu jakbysmy sie znaly kupe czasu. Ciesze sie ze Wy sie spotykacie bo nic tak nie poprawia humorku jak babskie spotkanko no i nasze maluszki moga sie poznac wiec juz w ogole ekstra :ico_brawa_01: Ja cale lato lipiec jestem do dyspozycji :-)

Eve, swietny Szymulko :ico_brawa_01: No i bombowe minki strzela :-D

Eska, milego popoludnia :-)

Dominisia, tak mi szkoda Jasia, niech sie kurcze w koncu Krzysiek wydrze na jakiegos szanownego doktorka i cos zaczna z tym robic!!! Tym bardziej ze zbliza sie lato i nie wolno smarowac hydrokortyzonem i wychodzic po tym na slonce, moze sie skora przebarwic. Oni chyba mysla ze Wam wyglad JAsia przeszkadza z ta skaza, moze powiedzcie milion razy ze chodzi wam o to ze cierpi bo go to swedzi, wez wyolbrzym troche sprawe, powiedz ze nawet w dzien musi byc w rekawiczkach a zbliza sie lato itp... Cos naklamcie zeby tylko zaczeli go leczyc. I ma racje Gosia jak pisala o astmie... Nieleczona alergia powoduje w nastepstwie astme, a skoro on ma tak zaognione te zmiany to nie wydaje mi sie dobrym pomyslem czekac az "samo" minie , jak wam radza :ico_olaboga:

U nas ten ciepelko, Nell ubieram w body z krotkim, cieniutka bluzeczke z dlugim i wiatrowke, ale rozpinam ja pod szyja, bo goraco no i bez czapki w sloncu, bo nie da sie inaczej.

[ Dodano: 2008-04-24, 12:12 ]
Eve, ja mam blender Tefala i jest super.

[ Dodano: 2008-04-24, 12:12 ]
Acha, Ula, ale sliczne te obrazki, jednym slowem masz spory talent plastyczny, co?

[ Dodano: 2008-04-24, 13:39 ]
Noo typowe :-) Jak ja jestem to Was nie ma :-D

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

24 kwie 2008, 16:02

Hej dziewczyny,u nas pogoda tez świetna wiec korzystamy ile się da.Rano bylismy na spacerku i zaraz idziemy do moich rodziców to tez spacerek będzie.

Wszystkiego najlepszego dla Zuzi :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Zdjęcia dzieciaczków śliczne i jakie miny stroją jak już i Szymus tak i Zuźka :ico_brawa_01:
Zmykam się ubierać,buźka.

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!

24 kwie 2008, 16:33

Ja jestem, Jasiek szaleje w lezaczku i sam sie bawi grzecznie wiec mam nadzieje ze uda sie mi cos wiecej dzisiaj napisac. Obiadek juz zrobilam, pranko wstawione i teraz jestem dla was :) Mam wielgachna sterte prasowania, ale co tam.

Dzis wkoncu wybieram sie na silownie bo zwlekam od tygodnia. dwa dni temu mialam isc ale w domku byl tylko samochod firmowy i nie chcialam jechac ta wielka krowa. Ale za to poszlam biegac... Masakra po prostu, wybralam sobie krotka trase, 2/3 pszeszlam, reszte przebieglam i sapalam tak jakbym conajmniej maraton ukonczyla, masakra po prostu. Ale dzisiaj to juz ide na bank bo lato sie zbliza i trzeba cos ze soba zrobic, potem sauna i solarium, fajnie bo wszytsko na miejscu.

Z moja Zosienka jest juz troszke lepiej. Wieczorkiem ma do mnie zadzwonic mama to dowiem sie czegos wiecej.

Ulamisiula ja napletka nie sciagam. Jak bylam Pl to wszystkie mamy chlopaczkow mi mowily ze trzeba a najwiecej to nonono mi trula mama K. ze potem Jasiek nie bedzie mogl seksu uprawiac czy cos takiego... No i ze K. jak byl maly to mial z tym problem i ona musiala z nim chodzic do chirurga i takie tam... Pytalam tez tu i wogole wszyscy byli w szoku ze pytam :) A pytalam juz kilku lekarzy i powiedzieli ze tego sie nie robi. Zalecaja sciaganie jezeli dziecko ma zwezony napletek, problemy z siusianiem lub jakis stan zapalny. Zwykle napletek odkleja sie sam po kilku latach (nie wiem dokladnie ilu, ale wydaje sie mi ze okolo 3 roku zycia, ale nie chce glupot nagadac). Tu na forum jest nawet taki temat wiec znajde i wkleje Ci linka. Najlepiej bedzie jak zapytasz lekarza co o tym sadzi.
naklamcie zeby tylko zaczeli go leczyc
Mamo Zuzi chyba nie bede miala wyjscia. Pamietasz rumienca jjasia, jak bylas u nas?? To wyobraz sobie ze teraz jest duzo gorzej! Na wet po wyjsciu na swieze powietrze mu to nie mija. A jak tak dobrze przyjrzec sie policzkom to wyglada to tak jakby mial takie malenkie "pajaczki" popenkane naczynka... Ja sama czasami sie zastanawiam czy ja wymyslam sobie ta zmiane mleka, ale jak widze ze z dnia na dzien jest gorzej to juz sama nie wiem co o tym myslec. Ale znajac sluzbe zdrowia to pewno znowu tak mi nagadaja ze to nic takiego, ze uspokoje sie na jakis czas. Dzis nie poszlismy do lekarza bo sie zakrecilam i pomylilam sobie godziny.

Gosiaperelka ja niestety Jasia nigdy nie karmilam piersia. Te zmiany na skorze zaczely sie mu pojawiac w polowie listopada, a zaostrzyly sie gdy przeszlismy z NAN1 na NAN2. Zmienilam juz kosmetyki, proszek do prania wiec alergia tego typu zupelnie odpada. Przetestowalam juz wszystko co mozliwe. Zaczynalam od kosmetykow Nivea, potem Nivea Sensitive, Oilatum, Natusan (czyli Johnsson), teraz uzywamy Emolium... rzeczy piore mu w takim gownianym proszku ze szkoda gadac, drogi jak cholera i pierze tak jak pierze czyli prawie wcale ale jest dla bardzo wrazliwej skory, bez zapachowy, z takim wielgachnym napisem "STOP ALERGI"... i nadal nic sie nie zmienia. Wiesz w PL skaze bialkowa diagnozuja, czasami moze zbyt czesto i to niezbyt dobrze, a tutaj nie chca i to jeszcze gorzej. Zaluje ze jak bylam w PL to nie wybralam sie do specjalisty, wtedy tutaj musialiby zaakceptowac nowe mleczko Jasia.
No i pytalas o spotkanie, wiec tak jak pisala Mama Zuzi, my widzialysmy sie dwa razy i bylo superancko :)

Eve sliczne fotki jak zwykle!! Ja mam blender z Brauna i tez jest super!

Ulamisiula szczena mi opadla jak ujrzalam te obrazki, bomba po prostu, moze wpadlabys tez do mnie pomalowac scianki! Masz talent kobitko! Ja w sowim zyciu przykrecilam dwie srubki jak skladalam lezaczek Jasia i godzine mi to zajelo!

Wiecej zapomnilam... Jasiek zasnal mi w lezaczki, ide go przeniesc do lozeczka.

[ Dodano: 2008-04-24, 16:34 ]
Wiedzialam ze zapomne o czyms waznym, wszystkiego naj dla Zuzi!! :ico_tort:

[ Dodano: 2008-04-24, 16:36 ]
http://www.tik-tak.pl/forum_dla_rodzico ... php?t=4353
Ulamisiula to jest ten link

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 kwie 2008, 17:12

Dziękujemy za życzonka!
Dziewczyna padła po zabawie. Mężu też... :-)
ulamisiula, ale Ty masz talencik, nono.... Wklej focie jak ukończysz dzieło!

Dziewczyny, nie wiem, co się dziś Zuzi podziało... Rano po jedzonku (tak po paru minutach) strasznie płakała, uspokajała się i za chwilkę znowu, tak jakby ją coś męczyło i trwało to jakieś 10-15 minut. Dałam jej Nurofen dla dzieci i się uspokoiła. I teraz po 14 było to samo,ale nic jej nie dałam i po 10 minut znów było dobrze. Tak sobie wyobrażam kolkę, ale Zuzia jest już chyba za duża,żeby kolki mieć :ico_noniewiem:

eSKa
4000 - letni staruszek

24 kwie 2008, 18:31

Ja już po wizycie koleżanki i po długaśnym spacerku z inną koleżanką.
Kocura fotka w podpisie po prostu zaje..fajna :ico_oczko: pozostałe oczywiscie też

Ulamisiula ja też chce widzieć efekt końcowy
gosci mam ...

Awatar użytkownika
Dominisia

24 kwie 2008, 20:36

Ja wpadlam z trzema fotkami. Chcialam wam pokazac jak u nas cieplutko i jedna fotke skory Jasia... taka wersje "light"... Ocencie same, moze ja jestem przewrazliwiona??

Obrazek
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: 2008-04-24, 20:38 ]
Kurcze na tej ostatniej fotce to niewiele widac, wlasciwie nic, w rzeczywistosci te rumience sa kilka razy mocniejsze... Jutro ide do lekarza ok.11

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 kwie 2008, 20:53

Dominisia, u Ciebie to upał! Rozwaliło mnie to zdjęcie z gołymi stópkami :-D
Biedny Jasiulek, widać rumieńce. Może zajmą się Wami odpowiednio i będzie dobrze. Trzymam kciuki! I tak jak pisze mama Zuzi- pościemniaj trochę jak będzie potrzeba.

Ja jutro praca. A Zuzanek z babulką.
Kocura fotka w podpisie po prostu zaje..fajna
:-D

Zapomniałam Wam powiedzieć o "łowach" sobotnich- były bardzo udane. Normalnie ciuszki prawie za darmo- za płaszczyk dla Zuzi na jesień dałąm 3,5 (był za 7, ale w soboty jest pół taniej). Wróciłam z siatą i wydałam niecałe 15 zł. Cała happy!

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 kwie 2008, 21:02

Mamo Zuzi chyba nie bede miala wyjscia. Pamietasz rumienca jjasia, jak bylas u nas?? To wyobraz sobie ze teraz jest duzo gorzej!
Mowiac szczerze az nie chce sobie wyobrazac nawet :ico_olaboga: Widzisz, egzema ma to do siebie ze znika zaczerwienienie na zimnie i na chlodnych powietrzu. A teraz cieplo non stop i chyba dlatego to sie zaognilo. Idz do lekarza i narob paniki, nie wiem, do kaloryfera sie przykuj ;-) i nie wychodz dopoki cos z tym nie zrobia'!!! Koniecznie inne mleko i lista rzeczy najmniej alergizujacych!!!
Masakra po prostu, wybralam sobie krotka trase, 2/3 pszeszlam, reszte przebieglam i sapalam tak jakbym conajmniej maraton ukonczyla, masakra po prostu.
Glowka do gory bedzie lepiej :-)
Z moja Zosienka jest juz troszke lepiej.
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Tak sobie wyobrażam kolkę, ale Zuzia jest już chyba za duża,żeby kolki mieć
moze bolal ja brzuszek? a moze prostu ze zmeczenia :ico_noniewiem: Moja Nell to ma tak bardzo czesto ostatnio.... :ico_olaboga:

Kocurka, ale zuzik ma sliczna bluzeczke!!! Cudna!!

Dominisia, nie jestes przewrazliwiona, dla mnie to wyglada nieciekawie.... :ico_noniewiem:

Nell juz spi nod jakiegos czasu, a ja sie wkurzam bo J,. poszedl z Zuzia do znajomych i jeszcze ich nie ma, a o tej potrze Zuzia to juz tez zazwyczaj spi bo rano wstac musi. Cymbal oczywiscie o tym nie pamieta... a juz dzwonilam i juz mieli wychodzic i dalej nie ma. I jak mam sie nie wkurzac!!!

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

24 kwie 2008, 21:19

Dominisia, świetnie wyglada Jasiu z tymi gołymi stópkami do dworku :ico_brawa_01:
koniecznie daj znac po wizycie u lekarza

my dzis caly dzien na powietrzu
taka piekna pogoda u nas...marzenie!!!
najpierw zaliczylismy z Szymonem rehabilitacje
i tak jak przeczuwalam śpiki byly po sam pas, przeryczal cale zajecia 30min :ico_olaboga:
dobrze ze to bylo juz ostatni raz :ico_sorki:
pozniej zakupki spozywcze, pampersy itp i szybko do domku korzystac z pieknej pogody :-D
zaraz wkleje fotki z dzisiaj
i namawiam do tego samego mamuśki :ico_sorki:

[ Dodano: 2008-04-24, 21:26 ]
GOTOWY DO DROGI
Obrazek

MOI FACECI
Obrazek

Z MAMULKą
Obrazek

Obrazek

DMUCHAM SOBIE:)
Obrazek

A TO MY
Obrazek

I TAK SOBIE TEZ JEżDZE
Obrazek

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 kwie 2008, 22:15

Eve, piekne foteczki :ico_brawa_01:

Dominisiu, u nas tez taka fajna pogoda, ale golych stopek jeszcze nie bylo :-)

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”